penge cuccok
  • Rettenthető
    Ennyi kedves és türelmes ember, nahát. :-)
    Asszem lassan befejezem ezt a kekeckedést, mert még lincselés áldozata leszek :-)
    Csak annyira punnyadt ez az amúgy érdekes témájú topic, nah mind1.

Cleawer!

Igen, végülis a kovácshegesztés része lehet a kovácsolási folyamatoknak, de Te egy szép szaxót kerestél :P

Sekta v. sekta (?)!

(Még mindig nem tudom, hogy "S" vagy "s"-sel írjam a neved, mert a nicked "s"-sel van, de a képen "S"-sel írod; és nem akarlak megsérteni, hogy helytelenül írom a neved).

Ha már úgy is kicsit off, akkor kezdésnek milyen íjat ajánlasz?
    Ill. az íj méretét hogyan kell megválasztani, milyen logika alapján?

Bandew!

Nos valóban - görög volt a falóban -, benéztem valamit; bár az alábbi mondatodban azért nem a legszerencsésebb megfogalmazást alkalmazod. Beszélgetünk arról, hogy a szimmetrikus vagy az aszimmetrikus pengét könnyebb-e megcsinálni, erre felhozod, hogy a penge minősége a lényeg, az alak másodlagos.
    Valóban nem azt állítottad, amire én azt állítottam, hogy Te állítod; de ahogy állítottad... :-)

"De ennek a nehézsége nem attól függ, hogy szimmetrikus vagy sem! Ennek semmi értelme! A penge minősége a lényeg..."

Az edzés lágyítás:

"Amúgy meg ha kilágyulna az anyag a melegben, akkor nem lenne értelme a hajtogatásnak."

Sztm erre ne vegyél mérget. Ha az egyik helyettesíthetné a másikat szerinted, szarakodnának vele annyit? Ha edzéssel kiváltható lenne a hajtogatás folyamata, akkor sztd lenne olyan hülye, aki ennek ellenére 70x szer meghajlítana egy pengét?
    A két eljárásnak más-más a célja. Az egyik a szívós, rugalmas magot, a másik a kemény és ellenálló felső kérget biztosítja a pengének.