456
penge cuccok
  • marcinger
    Hi. Vettem egy ilyen kést 15 ezerért. Az árbol itélve eredeti lehet, mert láttam már ennél kisebbet 46 ezerért.
  • Broafka
    ezek nem rosszak! :)

majd lehet hogy megnézem őket! :)
    de remélem nem 1 darab vagy nem tom ilyen k*rva sok! :D
  • Jobrog
    Itt az oldal alján vannak dobótőrök,nem tudom milyenek,de ki lehet súlyozni,elvileg jó kell hogy legyen:
    kések
  • Nuki
    jó ember vagy :D
    de sajnos nem tudom... dobócsillagot lehet pl. a Székely Budo Sport-ban...
  • Broafka
    pesten, pesten! :)
  • Nuki
    ecseri piac? ja hogy nem-pesten? nem tudom :P
  • Broafka
    de hol lehet iylet kapni? :-/
  • Nuki
    annyit tudok, hogy olyat vegyél, aminek az orrán van a súly, az általában jól beletalál a célpontba :)
  • Broafka
    szerintem buli dolog lehet! :)
  • brrrbrr
    gyakokolni szeretnél ki lesz az első áldozatod a szemeközt célozd-hátha nem találod el
  • Broafka
    ez érdekesen hangzik, inkább ide írja meg valaki aki tud róla valamit
    én csak annyit tudok róla hogy az egyik barátomnak (lány) az expasijának vannak dobókései :)
  • JasonXXX
    Sziasztok!

Tud valaki valamit a dobókésekről? Minden infó érdekelne.
    Aki tud az megírná nekem a [email protected]?
    Nekem ez nagyon fontos lenne. Kösz.
  • Nuki
    áppp :)
  • Nuki
    ehh egyszer ki lehetne próbálni :)
    csak nem most, mert jövő héten egy kis dolgom van. (ld. aláírás^^)
  • Broafka
    nem tom, gondoltam mehetnénk együtt parkourozni :)
    ha már ilyen harciasnak érzed magad :)
  • Nuki
    nem tudom mit csinálnak az oroszok :D
    és miért kérdezted hogy tudom-e hogy mi az? :]
  • Broafka
    hát akkor majd nézzé be :D tudod a weblapot, nézd meg az utca nevet, aztán hajrá...
    a Parkour olyan mint amit azok az oroszok is csinálnak, ilyen romhalmazokon, meg korlátokon ugrálnak...
  • Nuki
    Parkour? nem:)
    Viszont egyszer ha lesz időm akkor arra a Blaha Lujza térire benéznék ha lehetséges, mert a Blahát legalább tudom hol van:Ð(ergo minden nap arra járok suliba^^).
  • Broafka
    késfejsze...
    nem tom, szerintem ronda!
  • Iori
    ez fejsze vagy kés? :D
  • Bandew
    Ezek baromi drágák!
  • Strahd_
    kár hogy a pengékröl nincs kép :) csak a csicsás markolatokrol és társairól :) a lényeg maradt le számomra :(
  • Punker
    99 euro-ért ez kell :)

• Seaweed
    Hali

Egy ideje foglalkoztat hogy kellene nekem egy kes/tor/bicska/bugyli (kivant alahuzando), (szabadidos) "napi" hasznalatra... Egy ideig a Gerber kesekben gondolkoztam, de miutan meglattam ezt a belinkelt kepet errol a gyonyoru damaszkuszi acelos japan kesrol, egybol beleszerettem! (az egesz markaba vegul mert minden kese egy alom!)
    Vegulis elkezdtem nezegetni hogy az EU-bol honnan lehetne rendelni neten (van is jopar, es meg a felet se neztem at...valtozo kondiciokkal, van ahol igen kedvezo arviszonyok melett is, egy bizonyos osszeget meghaladoan mar postakoltseg/futardijjat is elengedik!), es rabukkantam egy lapra ahol valami eszmeletlen kardok vannak egyeb irant!
    Nah ezert irok ide hogy ezt nezzetek!!!
  • Broafka
    ha akarod eljöhetsz majd és beállhatsz, vagy nézheted...
    tudod mi az a Parkour?
  • Broafka
    pedig az oldal nem hazudik, én hazudhatok :P
    kedd: Árpád gimi Az Aquinqum előtt van még egy romos Amfiteátrum (Margit hídtól 17-es villamos: Nagyszombat utca) 18:30
    csütörtök: Blaha Lújza térnél, nah az utca nevét nem tudom sajnos, de az 18:00-tól van és az sokkal látványosabb, felöltözünk pajzsba, páncélba, térdvédő, sisak, lándzsa, dárda, kard (gladius) és ott mindig szoktunk kardozni, én még mondjuk nem mert még csak november vége óta járok, és még nem kardozhatok fémkardokkal, csak fabottal, de nagyon király (főleg ha elképzelem mintha én lennék a Herceg (Prince of Persia játék) és akkor nagyon aktív tudok lenni, csak sajnos falra futni még nem tudok, de gyakorlom :P)
  • Nuki
    két hónapja járás =)
    párbajozást szoktunk gyakorolni, kard gyanánt bevonunk egy egy méteres botot 70centire szigetelőszalaggal szivaccsal és azzal csépeljük egymást, úgyhogy harc is van:)
    jó látványosnak látványosak ezek a botos meg madzagos megoldások :DDD, de én próbáltam már egy két harcmüvészetet, fegyvereset még nem, és ez nagyon érdekes számomra :) -vagy legalábbis addig nem jutottam el hogy fegyvert fogjak-

ha nem kezdtem el volna ezt a harcmüvészetet, szerintem elmentem volna arra a gladiátoros valamire:)
    mikor hová jársz? (bocs hogy nem nézem meg, de jobb ha tőled hallom;D )
  • Broafka
    a sai-vailla az király, amúgy nem szeretem nagyon a japán harcművészetet, túl bonyolult, megfognak egy olyan botot, ami között kötél van, aztán jobbra balra lengetik, hát jól néz ki meg minden, de azért azt gyakorolni, egy lovagi páncélban is veszélyes...
    karddal azért nem vághatod meg magadat, csak ha béna vagy...

gladiátor suli

nézd meg ha érdekel

visszatérve, katana... az már nem rossz, mondjkuk kíváncsi lennék mi lenne a végeredménye ha kettőnket összeengednének :P
    mondjuk én még abszolút kezdő vagyok, most csak a stílus különbségre utaltam
  • Nuki
    dual wielding? :)))))
    én harcmüvészetet tanulok katanával, (és egyéb dolgokkal: tonfa,nunchaku,sai-villa)

hol van ez a Gladiátor képzés? Hova jársz?
  • Broafka
    jah én pl
    Gladiátor képző Iskola
    tök tuti, nemsokára leteszem a vizsgát és aztán csináltatnom kell igazi kovácsolt kardot, szerintem valami szablya féleséget fogok csináltatni, mert kétkardos szeretnék lenni, és ahoz könnyű vágó kard kell...
  • Nuki
    valaki jár ezekhez kapcsolódó edzésekre, harcmüvészet, ilyenek? :)
  • Yoz
    Sziasztok

Szeretnék a közeljövőben combat vagy military japán kést venni, a googlet már használtam...
    Tudtok nekem valami jó kis oldalcímet adni?

Előre is köszönöm
  • Bandew
    TV Shopból. :-)
  • Alladin
    Japán konyha késeket hol lehetne venni itthon?
    Köszi előre is.
  • sekta
    Látom 4napja a csata után még mindig nincs uj téma
  • PrasCo
    Én három éve, úgy 14 évesen kaptam az íjamat, akkor 8E forintban fájt, és egy ~25 fontos Kassai íj. Mára kicsit megvetemedett, de nem vagyok kellően eleresztve anyagilag ahhoz, hogy másikba ruházzak be, sem elég elkötelezett ez irányban. :) Míg nem törik a cucc, jó lesz ez nekem.
  • sekta
    Az ij mérete reflex ősmagyar az kicsi90-140cm között
    angol ij 120-150cm
    japán ij 150-220cm is lehet (szándékossan nem irok szakneveket!!)
    Mindegyik más-más kultura neked mi jönn be.
    DE az ijat mindi ( " )-fontban adják meg ami a felhuzáshoz szükséges eröt fejezi ki.
    1Átlagos ember ha rendessen huzogatja az ijat ellinte 40" -os ij is lefárasztja ha ugy 100xor lö egy edzés alatt. TUTI
  • Rettenthető
    Aham csak a lágyítás az az edzés... végülis ellentéte, amit kifelejtettem az előző hozzászólásomból, óóó... nah mind1.
  • Rettenthető
    Ennyi kedves és türelmes ember, nahát. :-)
    Asszem lassan befejezem ezt a kekeckedést, mert még lincselés áldozata leszek :-)
    Csak annyira punnyadt ez az amúgy érdekes témájú topic, nah mind1.

Cleawer!

Igen, végülis a kovácshegesztés része lehet a kovácsolási folyamatoknak, de Te egy szép szaxót kerestél :P

Sekta v. sekta (?)!

(Még mindig nem tudom, hogy "S" vagy "s"-sel írjam a neved, mert a nicked "s"-sel van, de a képen "S"-sel írod; és nem akarlak megsérteni, hogy helytelenül írom a neved).

Ha már úgy is kicsit off, akkor kezdésnek milyen íjat ajánlasz?
    Ill. az íj méretét hogyan kell megválasztani, milyen logika alapján?

Bandew!

Nos valóban - görög volt a falóban -, benéztem valamit; bár az alábbi mondatodban azért nem a legszerencsésebb megfogalmazást alkalmazod. Beszélgetünk arról, hogy a szimmetrikus vagy az aszimmetrikus pengét könnyebb-e megcsinálni, erre felhozod, hogy a penge minősége a lényeg, az alak másodlagos.
    Valóban nem azt állítottad, amire én azt állítottam, hogy Te állítod; de ahogy állítottad... :-)

"De ennek a nehézsége nem attól függ, hogy szimmetrikus vagy sem! Ennek semmi értelme! A penge minősége a lényeg..."

Az edzés lágyítás:

"Amúgy meg ha kilágyulna az anyag a melegben, akkor nem lenne értelme a hajtogatásnak."

Sztm erre ne vegyél mérget. Ha az egyik helyettesíthetné a másikat szerinted, szarakodnának vele annyit? Ha edzéssel kiváltható lenne a hajtogatás folyamata, akkor sztd lenne olyan hülye, aki ennek ellenére 70x szer meghajlítana egy pengét?
    A két eljárásnak más-más a célja. Az egyik a szívós, rugalmas magot, a másik a kemény és ellenálló felső kérget biztosítja a pengének.
  • Bandew
    Te aztén nagyon értesz a szavak kiforgatásához. Nem mondtam, hogy azt mondtad. :-)
    Te mondtad énrám! Én csak szólta, hogy nem állítottam ilyet.

Amúgy meg ha kilágyulna az anyag a melegben, akkor nem lenne értelme a hajtogatásnak.