penge cuccok
  • Kutyika
    Köszi, erre gondoltam.
    Az lehet hogy korra jellemzőek az edzési volnalak.A jó kardnak neve van, ez is igaz, de úgy rémlik a kardot(mármint a valódit) egy bizonyos embernek készítették, szal nemcsak úgy most készítünk egy kardot alapon, azt is olvastam valahol, hogy a penge markolatában a készítő bevéste a nevét,a készítés idejét, meg ilyesmiket.(lehet hogy a könyv szerzője túlzott egykicsit?)
    Természetesen gépekkel is lehet kardokat kovácsolni, de,(nem kukacoskodásból) szal, eszmei értékben egy géppel készült penge felér egy kézzel kovácsoltal? Minőségileg biztos,hogy jobb, sőt, kiválló, de hogyanmondjam... szal, szerintem nincsen"lelke"... Titánötvözteket használnak? hátnemtudom, elég nehéz lehet megmunkálni, a titán miatt, sőt, már a króm-nikkel ötvözeteket sem könnyű.
    Műanyagból is jobb minőség előállítható... Jaj nemá' most miért kell meggyalázni ezt is az üveg-szénszálas technológiával? szerintem nem sok értelme volna, hacsaknem érdekességként, de nem sokra tartanám az ilyen kardot.(már bocsánat)
    Amuty próbált már valaki kovácsolni, pengét? Kést akármit?