penge cuccok
  • Rettenthető
    Ez a 7 kg azért nem 100% sztm. Mondjuk pallosa válogatja, de mielőtt ebbe esetleg belemennénk (feltéve, hogy még benézel ide valaha), hogy sztd mit tekinthetünk pallosnak?

Valaki kifejtené mik azok az edzési vonalak?
    Mert így a #28-as hozzászólás alapján, azok nagyon nem azok..., hanem damaszkolt pengeminták (amik a sajátos lapdamaszkolási eljárásnak köszöhetőek).
    Nos persze tévedhetek, de akkor ezek ugye nem a futtatási színek és ha nem is a damaszkolási pengeminták... akkor mik azok és hogy is keletkeznek? Esetleg képpel illusztrálva, ha lehet. Vagy ez amolyan fémszinezési eljárás, amit nem feltétlen edzéskor végeznek, bár az oldajbamártós edzés az feketít... jó lenne valaki kifejtené.

Bandew:

"A katana többször hajtogatot, így nyílván sokkal nagyobb munka van vele, főleg ha figyelembe vesszük, hogy nem is szimmetrikus kard"

Hát nem tudom. Nem kötekedés képp, de sztm ez így hülyeség amit írtál.
    Sztm szimmetrikus bármit alkotni, kicsit nehezebb, mint aszimetrikusat. Nem Photoshop, hogy letükrözd a féligkész oldalát...
    A japán kardot nem emiatt volt nehéz megcsinálni, persze lehet megint én tévedek, vagy félreértettem valamit.