A film
  • Loál János #252
    (Összevissza spoiler, szerintem nem mindenhol írom ki, sry!)

Nagyjából elolvasgattam a véleményeket, gyerekek, ne fárasszatok.
    Ez a film annyi sebből vérzik, akkora szarvashibák vannak benne, hogy az csak na. Fogalmam sincs, hogy miért nem a játék alapsztoriját vették át, ez a kérdés biztos lerágott csont már, viszont így indokolatlannak tartom az utalásokat a játékra. Minek az fps-nézet (amin hangosan röhögött az egész mozi, szvsz egyszerűen nem állja meg a helyét egy filmben, gyenge poénnak talán elmegy azoknál, akik nyomták a játékot), miért Dr. Carmack, a BFG (a bioerőfegyver fordításon aszittem elsírom magam) közel sem úgy viselkedik a filmben, mint a játékban (!SPOILER: a fsz. egy könnyed ugrással elugrik a kék gömb elől, hát loál /SPOILER!), és az egész film alatt hármat lőnek vele, amiből kettőt láthat a publikum, és még sorolhatnám a kérdéseket, amiket a következetlenségek, logikátlanságok szülnek...
    A történet lerágott csont (méghozzá igencsak a B-kategóriás filmek által), a látvány közelít a nullához, az ég világon semmi nincs benne, amit értékelni tudtam volna ilyen szempontból. Legalább lett volna valami nagy hent, de a kedves szörnyek elhalálozása is sántított (!SPOILER: Sarge bácsi ugye magához veszi a BFG-t, mondván, hogy nagyobb tűzerő kell ide, mint holmi géppityuk, ehhez képest unszimpatikus főszereplőnk 3 lövésből leteríti őket fps-ben - ja, biztos azért, mert ott már superhuman volt... /SPOILER!), egyedüli meglepi talán csak az volt, mikor a film háromnegyedénél kiderült, hogy nem Rock bácsi a főszereplő, hanem a szomorkás lúzerfiú. Ja, a másik kiváló karakter Kid. Kőkemény katonabandában mit keres egy fosógép? Legyen már annyi a történetírókban, hogy egy komoly, kiképzett csapatba nem raknak egy olyan zöldfülű tagot, akiben az elszántság legapróbb szikrája sincs meg, cseppet sem kemény, első bevetés ide, vagy oda!

!SPOILERhalmaz:
    Csak azok fertőződnek meg, akikben benne van az agresszió - Pinky??? No comment.
    A fertőzött emberek meghalnak, bezombulnak (pl. Portman). - Sarge bácsi miért volt totál értelmes beszélgetőpartner, már fertőzötten? Ezt biztos nekünk kell kitalálni.
    Metálzene az fps-nézet közben. - Köszi, láttam a Resident Evil-t, ott is épp eléggé utáltam.
    Verekedés egy ilyen film végén? - A fejemet fogtam.

És bizony még van egy pár.

Nem szépítek, számomra ez egy hulladék, legalább látványban kaptam volna valamit, egy kis trancsírt, vagy jó sok pépesre lyuggatott rondaságot, de semmi.