355
A film
-
Prof William #275 De laegalább hangulatilag köze kéne lennie.... A Doom attól Doom hogy Pokol és pokoli lények vannak benne.... Nem pedig iylen genetikai mutánsok....
Egy Játékból készült filmre joban oda kéne figyelni, mint más filmekre... Mesterien kell összerakni és teleszórni (nem 1-2 utalás)hangulati elmekkel amik a játékra amlkeztetnek... Pl. A katonáknak igazán lehtett volna Doom-os páncéljuk.... Ez csak 1.
Talán a Halo-ban majd jobban megcsinálják... A forgatókönyv alapján megvan rá az esély.... -
#274 hát olvasgatttam és egyebek a topikt és 1 dolgot nemértek. Alone, Resident, Doom -nak miért kellene a játékra hasonlitani 100%ban??? ez film, ha ugyvesszük a játék is 1 film amit te élsz át te alakitod te viszed előre a végkifejlettig és miért akarod a játékban látottakat a filmbe is megnézni? kicsit unalmas lenne 6.odszorra átélni ugyanazt... ne a játékoz hasonlitgassátok és a hibákat keressétek hogy ez meg az nemstimmel.. -
#273 én is tegnap láttam, rettenet gyenge, köze nincs a játékhoz, olyan kaptár feelinges lett az egész...:( -
#272 én tegnap láttam a filmet, sztem nem volt rossz!
nekem tetszett, mondjuk tényleg nem olyan volt mint a játék, de mondjatok egy olyan filmet ami jól sikerült játékból film?
mondjuk nekem az a rész amikor FPS jellegűen mentünk a filmben az nagyon bejött :)
valahogy mutatni akarták hogy ez egy számítógépes játékból film, még azoknak is akik nem ismerik a doomot :) -
#271 Én most néztem meg haverékkal elég vickes nekem nem adta vissza a játékéményt sőt mintha össze nyomták volna olyan elkapkodot volt... -
#270 A filmet még nem láttam, de a "one round" tényleg egy töltényt jelent. -
Prof William #269 Az első három bajoddal pont leírtad az én bajomat is. Ne röhögjetek, de kicsit olyan érzésem volt, mintha egy rajongó filmet néznék...
Ha mondjuk én valami agygörcs miatta a nevemet holnap Hell Knight-ra változtatom és megkapom a fertőzést, akkor Hell Knight leszek? Nemá... -
#268 Szpojlerek:
Ami az én bajom a filmmel:
Miért nem pokol, miért genom kisérlet?
Miért ilyen idétlen a teleport?
Mik ezek a dögök?! Az IMP az kisebb, és plazmát dobál, a hell knight meg valamivel nagyobb...
Mr. Pinky miért alakult át, és miért éppen olyanná? Mert ez a neve? :o)
kék BFG :S Züd mé nem vót jó?
Mikorütő hangot adó gránát? LOL :D
Bunyó a fégin? Ugyanmá...
Nameg az ST Grenade kissé minhta erős lett volna... Tele votl Naquadával? :D
Amivel meg vitatkoznék:
Az, hogy mikor superhuman lett a csóka, és szedte a dögöket mint a málnát: lehet, hogy megtanult célozni? Ma is azért lehet az atomot hanyagolni (bfg), mert tudunk lézeres raksikat küldeni. Márpedig a saját tükörképét úgy lőtte homlokon, hogy gyakorlatilag észe sem vette, csak rácsodálkozott...
A pinky-s rész viszont xar volt. A képek alapján emberünket többször széttépte...
Az FPS nézet meg pont jó helyen volt berakva. Minek mutatták volna kívűlről? Egyedül volt. Csak hent volt. Ripley-t is mutathatták volna így, mikor loholt Newt-ért az Aliens-ben :)
A végin meg volt egy félrefordítás? Valami ilyesmi:
Mennyid van még?
Egy fél tár. És neked?
Egy egész sorozat.
Csakhogy itt The Rock azt mondta, hogy One round, ami szvsz egy töltényt jelent :) -
#267 tudtok segíteni? nagyon megköszönném! -
#266 -
#265 suxx -
#264 450/perc -
#263 van hogy hívjak egy számot sex és ott kapom meg a jelszót
-
#262 Így jártál :D
Nézd meg melyik oldalról származik a torrent fájl, és nézz utánna, hogy nincs-e ott valami fórum vagy hasonló a jelszavakhoz. -
#261 gyerekek! lejött a torról és jelszót kér. hogy van ez? mi a megoldás? -
#260 megnéztem én is ezt a filmet, és bár nem vagyok akkora Doom fan mint itt egyesek, el kell mondjam, hogy nem tetszett a film.
Lehetett volna Resident evil3, Alone in the dark2, esetleg Penge vs. Zombies vagy akármi más gagyi a címe. Akkora kliséket puffogtatnak benne, hogy félelmetes, és azért úgy gondolom a DOOM név nem ezt érdemli. Az az érzésem mint a Hellraiser sorozat utsó két részével, hogy név az elismerendő, a tartalom majdnem zéró... ettől az FPS nézet sem menti meg, ami nekem személy szerint tetszett.
Szörnyek-kemény kommandósok-hihetetlne fegyverek-bunyó...köszi
DEL
kell úgyis a hely a Devils rejectsnek... -
#259 Talán csak ennyit:
El vagyok szomorodva, le vagyok hangolva és nem is tudom mit érzek igazán ezzel kapcsolatban. Aki olvasott lejjebb, az érzékelhette, hogy én igazán DooM Fan vagyok, és hogy próbáltam pozitívan hozzáállni a merész kezdeményezés megtekintéséhez, de hát... Nem a rossz színészi játék, vagy a hibáktól hemzsegő effektek miatt érzek így.. A DooM mítosz s legenda. Sajnos a kapitalizmus áldozata lett, mint minden más is körülöttünk. Nem regélek meséket, hogy mi lett volna jó, vagy mit kellett volna csinálni. Aki igazi Fan az tudja mitől Lángol fel bennük a láng újra. Sajnos ez a film inkább arra mutatott rá, hogy a régi szép emlékeket melyeket őrzünk, lassan elmossa az idő.
De mégis, a DooM név még egyszer nagy lesz, mert a hozzám hasonló setétlelkű cyberdolgozók összefognak és megalkotják az Igazi filmet, egy Igazi történetről, mely ABBAN a világban játszódik és AZOK az emberek csinálják, akik ebben éltek sok-sok évig! -
#258 Talán csak ennyit:
El vagyok szomorodva, le vagyok hangolva és nem is tudom mit érzek igazán ezzel kapcsolatban. Aki olvasott lejjebb, az érzékelhette, hogy én igazán DooM Fan vagyok, és hogy próbáltam pozitívan hozzáállni a merész kezdeményezés megtekintéséhez, de hát... Nem a rossz színészi játék, vagy a hibáktól hemzsegő effektek miatt érzek így.. A DooM mítosz s legenda. Sajnos a kapitalizmus áldozata lett, mint minden más is körülöttünk. Nem regélek meséket, hogy mi lett volna jó, vagy mit kellett volna csinálni. Aki igazi Fan az tudja mitől Lángol fel bennük a láng újra. Sajnos ez a film inkább arra mutatott rá, hogy a régi szép emlékeket melyeket őrzünk, lassan elmossa az idő.
De mégis, a DooM név még egyszer nagy lesz, mert a hozzám hasonló setétlelkű cyberdolgozók összefognak és megalkotják az Igazi filmet, egy Igazi történetről, mely ABBAN a világban játszódik és AZOK az emberek csinálják, akik ebben éltek sok-sok évig! -
#257 Hát jerekek láttam a filmet...
..hmm..
..
..meg hámm..
..
..hát nem is tom..
..
..mit is mondhatnék :( -
#256 Egyetértés. -
Cvd #255 A turbólézer egy elképesztően király dolog lenne egyébként - egy Pirx kapitány kalandjai szintű filmben.:)
Azt mondjuk én sem értem hogy ha egyszer szerepel a fegyver, energialövedéket lő és nagyot takarít mint az eredeti, akkor miért nem néz ki úgy a lövedék is mint az eredeti? Ugyanannyiba került volna, ugyanannyi munka összehozni (oké, a sugarak plusz munka, de az eredeti lövedék meg nem takarítja el a falakat, ott meg kevesebb lett volna), nem látom hogy mi értelme volt csak félig hűnek lenni az eredetihez mikor semmi előny nem származott belőle. És még jópár helyen előfordul ugyanez sajnos. -
#254 Igen, tényleg az, de a Jedi-ben is meghaltam, amikor Darth Vader utasítást adott a turbólézerek beüzemelésére. Jogos - mindkettő eleve nagyon gáz. :D
Pontosan a gömbből kijövő pusztító sugarakat hiányoltam, és nagyon zavart ez az identitászavar, ami végigkiséri az egész filmet. Akkor vagy legyenek totál hűek, vagy meg se próbálják. Itt olyan volt, mintha nem tudták volna eldönteni, egyszer ilyen, egyszer olyan. :| -
Cvd #253 A BFG kapcsán azért kicsit igazságtalan vagy. A filmben a hivatalos neve Bio Force Gun, ezt hogyan fordítsák másként mint Bioerőfegyver? A fordítással semmi gond nincs, csak szó szerint fordítottak, ha hülyén is hangzik (azonkívül nem hivatalos fordítással van dolgunk). Persze a legenda szerint a BFG a Big Fucking Gun rövidítése, de Sarge is így nevezi mikor meglátja, tehát ez sem maradt ki. Az mégiscsak vicces lett volna ha a kifejlesztő tudóscsapat is kapásból így hívja. A lassú lövedéke elől meg világ életében el lehetett ugrani a játékokban is, akkor miért baj hogy a filmben is megteszik? Az mondjuk tényleg gáz hogy máshogy pusztít (habár hasonlóan látványosan), plusz kék a lövedék zöld helyett. -
#252 (Összevissza spoiler, szerintem nem mindenhol írom ki, sry!)
Nagyjából elolvasgattam a véleményeket, gyerekek, ne fárasszatok.
Ez a film annyi sebből vérzik, akkora szarvashibák vannak benne, hogy az csak na. Fogalmam sincs, hogy miért nem a játék alapsztoriját vették át, ez a kérdés biztos lerágott csont már, viszont így indokolatlannak tartom az utalásokat a játékra. Minek az fps-nézet (amin hangosan röhögött az egész mozi, szvsz egyszerűen nem állja meg a helyét egy filmben, gyenge poénnak talán elmegy azoknál, akik nyomták a játékot), miért Dr. Carmack, a BFG (a bioerőfegyver fordításon aszittem elsírom magam) közel sem úgy viselkedik a filmben, mint a játékban (!SPOILER: a fsz. egy könnyed ugrással elugrik a kék gömb elől, hát loál /SPOILER!), és az egész film alatt hármat lőnek vele, amiből kettőt láthat a publikum, és még sorolhatnám a kérdéseket, amiket a következetlenségek, logikátlanságok szülnek...
A történet lerágott csont (méghozzá igencsak a B-kategóriás filmek által), a látvány közelít a nullához, az ég világon semmi nincs benne, amit értékelni tudtam volna ilyen szempontból. Legalább lett volna valami nagy hent, de a kedves szörnyek elhalálozása is sántított (!SPOILER: Sarge bácsi ugye magához veszi a BFG-t, mondván, hogy nagyobb tűzerő kell ide, mint holmi géppityuk, ehhez képest unszimpatikus főszereplőnk 3 lövésből leteríti őket fps-ben - ja, biztos azért, mert ott már superhuman volt... /SPOILER!), egyedüli meglepi talán csak az volt, mikor a film háromnegyedénél kiderült, hogy nem Rock bácsi a főszereplő, hanem a szomorkás lúzerfiú. Ja, a másik kiváló karakter Kid. Kőkemény katonabandában mit keres egy fosógép? Legyen már annyi a történetírókban, hogy egy komoly, kiképzett csapatba nem raknak egy olyan zöldfülű tagot, akiben az elszántság legapróbb szikrája sincs meg, cseppet sem kemény, első bevetés ide, vagy oda!
!SPOILERhalmaz:
Csak azok fertőződnek meg, akikben benne van az agresszió - Pinky??? No comment.
A fertőzött emberek meghalnak, bezombulnak (pl. Portman). - Sarge bácsi miért volt totál értelmes beszélgetőpartner, már fertőzötten? Ezt biztos nekünk kell kitalálni.
Metálzene az fps-nézet közben. - Köszi, láttam a Resident Evil-t, ott is épp eléggé utáltam.
Verekedés egy ilyen film végén? - A fejemet fogtam.
És bizony még van egy pár.
Nem szépítek, számomra ez egy hulladék, legalább látványban kaptam volna valamit, egy kis trancsírt, vagy jó sok pépesre lyuggatott rondaságot, de semmi. -
#251 Felment, akinek kell a felirat az a feliratok.hu-n megtalálja. (persze amint felteszik, én most küldtem a mailt) -
#250 Nem mondasz hülyeséget! -
#249 nem rakjátok ki a feliratok.hu-ra??? -
#248 doom3-ban már nem -
#247 Dededede! -
Cvd #246 Az hogy egy őrmester a legmagasabb rang szvsz utalás, nem azért nincs tiszt mert hibás lenne a film. A Sarge nevű karaktert nyilvánvalóan a Quake-szériából "mintázták" (lehet hogy a régi Doom-okban is ő volt a főhős, már nem emlékszem rá), logikusnak tűnik hogy ha egyszer a karakterek nagy része "új", akkor a régieket azért hangsúlyosabbá teszik. Így lett a karakter a csapat vezetője (merthogy némi rangja azért van). Ha hadnagynak találják ki eredetileg (akkor lehetett volna a neve pl. Lütyő.:)), akkor most lett volna tiszt a a filmben. A többivel egyet értek. A feladata az volt hogy megfékezze a fenyegetést, és teljesíteni is akarta a feladatot. Azt nem tudhatta hogy egy ember mennyire biztosan állíthatja hogy nem fertőzött mindenki, ezért a legbiztosabb és legegyszerűbb megoldást választotta. -
#245 Spoiler
Szerintem alapvetően egy kicsit A szakasz-os dolgot akartak belevinni. Az őrmester szépen fogta magát (ez is vicc - egy ilyen fontosságú feladatra mégcsak egy tisztet sem küldenek?), és a lehető legrosszabbat feltételezve hozta meg a döntést, először átküldte a túlélőket a bárkán (ez még pozitív döntés volt), majd akkor döntött a megölésükről, amikor megtudta, hogy az emberekből zombik és impek lesznek a fertőzéstől (azt akkor még Kaszás és a hugica sem tudta, hogy nem alakul át mindenki!). A döntése alaphelyzetben érthető, hiszen ha kijut a fertőzés a Földre, az nagyon kellemetlen lenne az emberiség szempontjából. Miután pedig kőkemény katona, nem fogadja el, hogy a parancsait megkérdőjelezzék. -
#244 A DooM-ban nem az IDDQD, IDKFA és társai működtek? -
#243 -
#242 Nekem nem baj, hogy túl élték...csak kicsit hamar lecsapták a végét :( Szívesen elbámultam volna még a pali arcát -
#241 kusspicsába htxpy -
Blave #240 Ma néztem meg a filmet hát elég SZAR!!!! Ugyanis köze sincs a pokolkapuhoz meg a történet elég masszívan módosult. A Pinky demon meg mért nem IMP-é változott a végén? Mér olyan demoná mint ami a játékba van azért mert tolokocsis: bláh!! hihetetlenül elkefélték a filmet, én végigvittem a játékot, de csinálhattak volna job filmet is ebből a gameből. A virust meg honnan szedték meg ezt a 24 kromoszómás dolgok? Szar!!!!!!!!!!!! -
MagyaR #239 Pedig az elején jó fej volt! Amúgy azt nem értem, hogy mérnem zabálták fel a zombik -
#238 azért lötte le a gyaereket....mert a gyerek talált egy szobába egykét embert aki ninjcs megfertözve.....elvileg pedig a parancs az volt hogy öljenek meg mindenkit...a gyerek nem tette és a föszereplö lelötte.... -
MagyaR #237 Ba*meg :D. Én meg most néztem majdnem az egészet végig angolul.
Na mind1.
Spoi...
Amúgy az a hülye fejű csákó mér lett gonosz a végén???
Azt tom, hogy elkezdett átváltozni, mer az a nyomi szörny beléküldött egy kukacot, de mér lett gonosz? Tehát lelőtte azt a jereket. -
#236 lol :D:ASD:D:D:ADDADD
nincsmit ;]