• Sheltem
    #154
    Na egy kis gondolatmenet. Sok fórumot olvastam már ahol megy a fikázás hát gondoltam megnézem a doom3 cikket is hogy milyen h*lyeségekbe kötnek bele egyesek. Szinte biztos hogy moderálva lesz a hozzászólásom de nem is érdekel ha 1-2 ember elolvassa azok közül akik felhúzták az agyamat már megérte. Előszöris leszögezem, hogy véleményem szerint a doom3 messze jobb mint bármelyik eddigi fps(beleértve a farcryt is) olyat csinált carmack ami miatt megint büszkék lehetünk és felnézhetünk rá.
    Amik felidegesítettek:
    Sud : "4 évig készült és ahhoz képest télleg nem oan nagy cucc. És aki erre azt mondaná, hogy "ebben az engine játszott közre" annak azt kell, hogy mondjam, a fizikák a játékban télleg sz*rok" -> ugrabugrálj te otthon jobban a gyerekágyadban mint a játékban az ipse aki tele van pakolva fegyverekkel/armorral te nagyon okos.
    Danecay: "pár óra játék után már nem érezem ugyan azt az izgatottságot mint az elején. Lelövöm a monstat vagy a gonosz által megszállt katonát és megyek tovább. Időnként újabb fajta szörnyekkel is szembesülünk ugyan de ez a lényegen és a hangulaton csöppet sem változtat, mindenre lőni kell ami mozog, vagy mozogni fog:) " -> játsszál sakkot ne fpst pláne ne doomot...ha a doom2ben is mindenre löni kellett ami mozog(ráadásul volt egy tonna nmy) akkor mégis mire számítottál nagyokos?
    kozi neked szintén ennyit tudok mondani.
    Dömsödi: "Ja meg lövöm a pisztollyal az ürge fejét, de még a TB kártyáját se veszi elő. Olyannyira semmi baja. Kb a 4.re meg hirtelen rosszul lesz, és természet-fizikaellenes pozba lefekszik aludni, majd szépen eltünik.
    4 év munkát figyelembe véve gáz ez a játék nagyon." <- Írj jobbat ahol ennyire kidolgozott a modellek mozgása/árnyékai/megvilágítása/hangjai és még a fejét is rángatja neked miközben lövöd. szörszálhasogatás magasfokon...Iq szinted veri a falat.
    Ma2ska: "Egy ilyen tipusu játék nagyon is élvezetes lehet akkor ha a hentelés megvalósitása, ugy a karakterek mint a környezet fizikájában, és a grafikai részletekre való figyelésban /pl. közeli texturák kompresszioja/, csakhogy pont ezekre a dolgokra nem figyeltek, akkor mi maradt? " <- textúrák kompressziójára figyelsz miközben rádront 2 imp + rakétáscsonti és azt sem tudod hova bújj hirtelen az ijedtségedben? Gratulálok!
    Airborne: "Semmi félelemérzetem nem volt a játék közben.. mész hent-mész hent... valaki mekopogtatja a vállam, megfordulok lelövöm megyek tovább.... pedíg nem a leggyengébb fokozaton kezdtem....Nos, úgy látom hogy az elöttem szólóknak sem igazán nyerte el a tetszését.... a cikk írója érzésem szerint egy doomfan " <- ha te nem vagy doomfan minek játszottál vele? Félelemérzethez inkább nem füzök semmit.
    Skyline: "És ittvan a doom ami a grafikájával üthet meg a hangeffektekkel mással nem...
    Se a sztori se az mi se a fizika se a játékmenet nem egekbevágó...totál átlagos..." <- az ilyen embereknek az a gondjuk, hogy már 1 játékot sem tudnak igazán élvezni sztem.
    Általánosan az a véleményem az egészröl, hogy aki mindenben az apró hibákat vagy éppen a lényegtelen dolgokat keresi amibe beleköthet soha 1 játékot sem fog igazán élvezni és nem fogja elkönyvelni elégedett mosollyal azt amikor megy egy sötét folyosón előtte megreped egy cső amiböl iszonyat hanggal kicsap a göz majd mikor hátrafordul rácsap egy zombi hirtelen halálos morgás közepette és majd kiugrik a félelemtöl a székböl. Aki csak addig jut el , hogy elkezd mondjuk pascalban objektumorientáltan programozni(ha eljut addig) az ne fikázzon egy olyan pár éves munkával profin programozott doom3at ami a mai gépeket / játékokat figyelembe véve messze kiemelkedik az átlag közül, és ne felejtse el hogy egy játékról van szó amit élvezni kell és nem a hibáit keresni. Lehet moderálni.