Laci#87
A másik ami nagyon ellene szól a winfosnak azok a rá "optimalizált vírusok" :)) (hehe jó kifejezés - Laci most lenni büszke magára) amik valljuk be egy másik oprendszeren azért így biztos hogy nem fenyegetnek, mint itt. Ez a biztonsági rés dolog is szinte mindig csak az ms-nél jön elő, hogy majd betömik (persze) őket, de egy oprendszer felépítése nem szabadna hogy olyan legyen hogy egy nevetséges hálózatról való "láthatatlan" behatolás csakúgy tönkre bírja tenni az egészet. Ráküldenek akármilyen szar vírust és má' vége. De hagyjuk, mert itt az egész hardware-software konstrukcióval súlyos gond van, amik ezeket a gondokat is okozzák.
Szóval egyik az hogy a vírusokat windozra írják, a másik az hogy sokszor a win vírus nélkül is behal, hát még ilyen vírusokkal. Magunkat szivathatjuk csak vele.
Most például az internet explorer szarakodott hogy sűrgősen bezárja magát és újraindul (persze már sokadszorra). Elmondanám hogy én mindent szabályosan telepítettem és állítottam be (jó gépen már erre nem lenne szükség a rendes működéshez), mindezt odafigyelve. Csak használni szeretném, néha régi dos-os játékot merek elindítani, néha letöltök, közbe olvasni szeretnék vele a neten, de rengetegszer meghiúsítja ezt és nekem nem mondja senki hogy egy szuperhozzáértő ki tudja küszöbölni ezeket a problémákat mert azt én már nem veszem be, csak legfeljebb úgy hogy egésznap ellenőrzi a "munkameneteket" a gépén, de a FELHASZNÁLÓ NEM ERRE VALÓ, ERRE A RENDSZER KÉNE HOGY MEGOLDÁST NYÚJTSON. És ez az amit a winpc vetélytársai már kb. 20-25 éve sokkal jobban csináltak. Na persze így újabb és újabb javítások szükségessége miatt eléggé látogatottá válik az MS honlapja is és ez lehet hogy nekik plusszba is jó. Ők megtehetik, nem igazán van már sok helyen létező alternatíva, nincsenek a minőségre kényszerítve. A Linux ellen is ahol tudnak, csak ágálnak természetes okokból. Mindezt azért mert néhány nagyobb szervezet is át mert térni a Linuxra és veszélyben érzik egyeduralmukat, csak mert a Linux is egy kicsit el mert néhol terjedni.