• Laci
    Emlékszem néhány évvel ezelőtt azt álmodtam egyszer, hogy a lakóhelyünk előtt kék tenger van és abban úsznak az ikonok és a vízben ide-oda haladva a térben lehetett megnyitni őket (persze Workbench ikonok voltak, biztos agyerekkori emlékeim miatt:). Most azt hittem az új winfosban is valami ilyesmit akarnak, de látom a képeken hogy semmi köze a 3D-hez, de mondjuk nem is kell ez egy oprendszernek.
    Az lenne az alapelvárás hogy legalább normálisan működjön, de ez az ms-nek üzleti érdekekből, meg egy kis bénaságból 19-20 éve lehetetlen feladat maradt, csak a jobbak rovására való koppintásokban voltak mindig is nagymenők.

Egy új winfos megjelenése előtt mindig büszkén hangoztatják a hatalmas hardware-igényt, mintha ez előny lenne (persze a legtöbb usernek mindent be lehet adni), most is valami hardware-vásároltatási kényszer az ami ebből leginkább kitűnik. Sajnos a legtöbben megint kiszórják majd a pénzüket új pécé-kacatokra meg 3D kártyákra, mer' az kell. Ez a gyártóknak is hoz pénzt. Na persze a csili-vili hatásos reklám.

Most talán egy kis mazsolázgatás a cikkből (bocs a hosszú hozzászólásért):

MIngyár' az elején: "A Microsoft már gőzerővel dolgozik..." "gőzerővel dolgozik", nah persze, jó vicc...

"Windows Graphics Foundation ... amely teljesen új grafikus technológiákat is bevezet majd." Hát erre kiváncsi lennék, mit értenek ez alatt.

"A Longhorn multitasking 3D rendszeréhez ... logikusan késleltetéseket jelent, amennyiben hirtelen egy másik program kerül előtérbe, és a grafikus meghajtónak egyből annak a megjelenítésével kell foglalkoznia." Van pofájuk mutitaskingot emlegeteni, amikor azt is másról koppintva, de mindenki másnál elcseszettebben és megtévesztő módon uservakításként tulajdonították a win95 óta egy a win által támogatott funkciónak, kár hogy mintahogy más dolgok (pl. DMA, Plug & Play) ez sem működik itt rendesen de a pécés architektúra és a win felépítése sem lenne amúgy sem alkalmas ezen lehetőségek teljes értékű kihasználására. ez már kegyetlenmód felháborító. Persze az ilyen funkciókra a nyolcvanas évek közepén a microsoft emberei természetesen azt állították, hogy feleslegesek ezek egy számítógépbe, minek ez, csak azért mert nekik ilyen nem volt. Miután lekoppintásukra tettek kevés sikert, kacat módon "beépítve" a windowsos cuccukba, nagy pofával reklámozták 10 évvel később a win95-ben az ott már nem igazán működö multitaskingot meg mindent valami csili-vili találmányukként. Ez a jelenség egyébként az élet más területein is megfigyelhető (pl. politika leginkább).
    "...Erre a kényes kérdésre azonban - valamelyik Longhorn béta verzió kapcsán - legkorábban valamikor jövőre kaphatunk választ..." Azt meghiszem...

"A következő érdekes dolog, hogy a Longhornban már nem lesznek kékhalálok - vagyis "hardveres összeomlások" Ja kék halál az nem lesz, lesz helyette sima teljes fagyás. Az biztos, hogy érdekes dolog.

WinHECc -> nem kérek a hecceikből, hanem mindenkitől azt kérem ne vegyen már ha nem muszáj microsoft és ilyen cégekéhez hasonló termékeket, mert saját magunk munkáját és mindennapjait nehezítjük meg, ha ezeket gazdagítjuk erősítjük (mivel az "informatika" ma már ugye minden ügyintézéshez szükséges). Tudom hogy "hegyibeszéd", de az hogy Neumann Jancsi bácsi öröksége, a modern számítástechnika, legyalábbis a "személyi számítástechnika" így lezüllött sajnos sokunknak (köztük sajnos nekem is) köszönhető, mert nem figyeltünk oda és a ránk tukmált kacatot vettük meg jó pénzért, mert a CSILI-VILI propagandát elhittük.

Engem érdekel a pszichologia témaköre, úgyhgogy mondja már meg nekem valaki, hogy ennyi idő után hogy lehet még valaki egyátalán windows fan, vagy pécé fan hozzáértőként, amikor a legtöbb baj ezzel van és 12 év után arra kellett nekem is rájönnöm hogy ez a cucc használhatatlan. Nekem is volt dolgom javítandó gépekkel, meg driver installálások rengetek kombinációjával, nem lehet igaz hogy egy oprendszer olyan kell legyen hogy aki nem ért hozzá annak szinte semmi nem működhet, de aki ért hozzá annak, sem ha komolyabb feladatról van szó (pl.: videozás témaköre, vagy bármilyen nagyobb szabású munka) és nem igyaz hogy van tökéletes winpc rendszer mert az aki nem lát kékhalált vagy vak, vagy különös véletlen áldozata, vagy egész nap a windozát állítgatja, vagy csak leveleket irogat a gépen, de hogy komolyan nem nyúzza a gépet az a legtöbb esetben biztos. Ráadásul mindezt a "minőséget" gigányi helyek felesleges elfoglalásával kaphatjuk.

Persze mit kapnék érte ha akár 20 évvel ezelőtti, enyhén szólva is fejlettebb oprendzerekkel jönnék elő, tán le is köpnének sokan, mert már az informatikusokba is belenevelték a gagyi termékek feltételek nélküli elfogadását, és már sokan egy windózt is jónak mondanak, pedig aki kicsit gondolkodik, az tisztán látja, hogy a fogysztói társadalomban azért uralkodnak az ilyen kritikán aluli minőséget nyújtó cégek, mert ami csak és kizárólag pénzszerzési vágyból jön létre (ibm pc, windoz), mégcsak semmi lelkesedés sincs a fejlesztőkben a termékük iránt, egy előre elvetélt szutyok lesz minőség és használhatóság szempontjából, de a nagy sallanggal és userkényszerítgetéssel el lehet adni.

Szóval az a lényeg hogy ezt most már muszáj volt leírnom, bocs hogy ennyi helyet elfoglalok, de NE HAGYJUK MAGUNKAT RÁBESZÉLNI MINDEN HASZNÁLHATATLAN KACATRA, HOGY UTÁNA MÁR MIVEL NINCS MÁS, AZZAL IS MEGELÉGEDJÜNK.