• kukacos
    #24
    Hiába van napenergia, se kaját, se levegőt, se szerszámokat és pótalkatrészeket nem lehet belőle csinálni :( Ezért van jövője az idegen bolygókra történő kitelepülésnek, annak ellenére, hogy a gravitációs problémákkal ott jobban meg kell majd küzdeni. Nem írtam élőlények odatelepítéséről, ma nincs is olyan égitest elérhető közelségben, ahova Föld-szerű életet lehetne telepíteni. Viszont már ma is végeznek már olyan kísérleteket, hogy hogyan lehet teljesen zárt élő rendszerekkel, amolyan mini-bioszférákkal pusztán napenergia és szervetlen tápanyagok segítéségével megoldani emberek élelemellátását.

    Sugárzással és meteorokkal mindenhol számolni kell, ha el akarjuk hagyni a Föld közvetlen környezetét, miért is felejtettem volna el? Ezek ugyancsak az idegen égitestre települt állomás mellett szóló érvek: ott sokkal védettebbek lennének az űrhajósok ezek ellen, mint egy keringő egységen.

    Talán lehetne ilyen forgó mesterséges gravitációval ellátott állomásokat az idegen égitest felszínén is kialakítani, a felszín alá fúrt gyűrűkkel, mint mondjuk a részecskegyorsítók alagútjai. A "lefelé"-t a centripetális erő és a bolygó gravitációjának eredője adná. Elég sok energiát emésztene fel a rendszer folyamatos, kellően nagy sebességű forgatása, de az ott élő emberek egészsége érdekében megérné. Kicsit költséges vidámpark lenne, de lehetséges. Mondjatok jobbat :D