A játék elején a torpedó a silány gyártástechnológiája miatt pattan le, főként . Gondolom bekapcsoltad a DUD torpedoes-t a realizmusban . Másik lehetőség a rossz szög .
Ahogy kiveszem, manuális célzást használsz, szerintem amíg nincs kellő rutinod, inkább kapcsold vissza automatára, akkor nem megy mögé, vagy ha igen, akkor az köszönhető a torpedótiszt zöldfülűségének .
Az impact akkor robban, ha koppan valaminek, a mágneses pedig ha fém (hajó) vonzáskörzetébe ér . Mindenképp az impact-ot ajánlom, a mágneses csak különleges helyzetekben használatos, pl . éles szög, vagy hajó alá célzás .
Sebességnek két okból nagy jelentősége van . Első, hogy manuális célzásnál egyik fő tényező abban, hogy hova fog a torpedó csapódni, hajó elé, mögé, vagy bele . Másik ok, hogy nagyobb sebességnél exponenciálisan nő a torpedó meghibásodásának esélye, és ugyanúgy csökken a hatótávolsága . Gyors torpedót én csak hadihajók ellen használtam kis távon, vagy ha konvojban keresztezni látszik egy oda nem kívánatos hajó a torpedó útját, és el kell mennie a halnak az orra előtt .