SzLacza#9606
Most már, hogy kicsit jobban értek a TDC-hez, és a manuális célzáshoz, gondoltam megint megnézem a FAQ-ban a tutorialt. Nem tudom, volt aki megnézte?
A csákó sztem rengeteg hibát követett el, és kész "csoda", hogy az utsó torpija talált, ugyanis az összes adat hibás volt amit beállított. Sőt hozzátenném, hogy halmozta a hibákat, rendkivül pontatlanul mért, de korábban nem értettem, hogy miért tudta ennek ellenére eltalálni a hajókat. Aztán rájöttem, hogy csupán azért, mert a 190m hosszú hajókat célozta meg 300m-ről. :)
Az irányszöget/lagenwinkelt/AOB-ot sztem rosszul mérte ki, ebből kifolyólag a sebesség is kisebb lett a ténylegesnél, ami tisztán látszik az első 2 torpin, hiszen jóval hátrébb robban, mint ahová célzott. A harmadik torpinál észre sem vette, hogy az csak lekoccolta a hajót, hiszen a távot amikor beállította, azt sem "OK"-ta le, előtte a TDC-n tisztán látszik, hogy az AOB, a táv teljesen rossz, és nem fog találni a torpi! A negyediknél szintén rossz a táv, hiszen megint nem lett "OK"-va, de közben haladt annyit a hajó, hogy éppen eltalálja a hajót, annak ellenére, hogy az összes adat rossz. Igazándiból azt meg nem értem, hogy a gyerek miből gondolja, hogy a tengóról a 345 fokon (360-15) álló hajónak az AOB-ja 90+15=115 lesz? Én a periszkópon látható szög, és a hajóról látható szög között nem látok összefüggést, bár lehet, h. én vagyok a hülye.
Szóval akinek még nem megy a manuális célzás, az próbáljon meg gondolkodni, és ne a tutoriálból próbáljon meg kiindulni, mert abból nem sok eredmény fog születni. Engem korábban csak mégjobban "összezavart", ahelyett, hogy segített volna, és mostmár tudom, hogy azért, mert a csávó sem érti a dolgot sztem.