-
bgabor #8858 Az, hogy mekkora távolságra tudsz elmenni a hajóval, azaz hogy meddig lesz elég az üzemanyag, a fogyasztástól függ. Legkissebb sebességfokozaton haladva akár 13000 kilómétert is meg tudsz tenni teli tankal, legnagyobb sebességfokozaton kb 3000 km-t. Szóval a megoldás: A legkissebb, vagy majdnem a legkissebb sebességfokozatban utazz, és akkor nem fog kifogyni. Mondhatnád persze erre azt, hogy a járőrutak így is elviseletetlenül hosszúak, de ha még csigatempóban haladnál, a szakállad is kinőne. Sajnos ez a játék nagy hátránya, még maximum időgyorsításban is hihetetlenül vontatott néha. Később ez még rosszabbodhat is, ha olyan flottához kerülsz. Például a Lorienti flotta nem véletlenül használ IX-es típusú hajókat, ugyanis ha lorientben állomásozol, megeshet hogy amerika partjai mellé, vagy fokváros környékére küldenek őrjáratozni. Ami szép kis idő lenne még maximum időgyorsítás és sebesség mellett is. De, mint mondtam, maximum sebességen nem szabad utazni, mert kifogyhatsz. Azt csak akkor szabad, ha üldözöl valakit. Azt meg úgy lehet csinálni, hogy felszínre emelkedsz, és max sebeségen megpróbász elévágni, majd a közelében lemerülsz, és bevárod, kilövöd.
Én úgy szokam csinálni, hogy amikor jön a kontakt vagy szonárjelentés, a térképen bejelölöm az útirányát egy egyenessel. Ezenkívül megfigyeltem, hogy ha mondjuk a célpont sebessége Slow kategóriába tartozik, az konkrétan hány csomót szokott jelenteni(általában 6 csomó). Ebből átszámolható, hány km/h-val halad a cél. Így ha mondjuk 11 km/h-val halad, akkor röktön tudod, hogy óránként 11 km-t tesz meg,tehát az észlelés időpontjától számított egy óra múlva hol fog tartózkodni. (Hiszen az észlelés időpontjában bejelöltem a haladási irányát egy egyenessel a térképen)
Persze korábban meg kell figyelned,hogy felszínen max sebességgel hajózva mennyi csomóval szokott haladni a tengeralattjáród (pl:18), ezt átszámolod km/h-ra és rögtön tudod, hány km-t tesz meg óránként a hajód a felszínen teljes sebességgel.
Így aztán kiszámolhatod, kiméricskélve a térképen a távolságokat, hogy hol lesz a célpont egy, illetve két óra múlva, és ha te elé akarsz kerülni, akkor hol leszel te egy,illetve két óra múlva. Illetve hogy a megadott időn belül tudod e metszeni az ő pályáját, azaz fogtok e találkozni. Ha már úgy érzed, jó helyen vagy, és sikeresen elékerültél, lemerülve a hidrofónnal ellenőrizheted, tényleg jön e. (a hidrofón csak a víz alatt működik)
Lehet hogy elsőre kicsit bonyolultnak hangzik, de kicsi gyakorlás után már nem lesz az, pofonegyszerű lesz. Azért fontos ez, mert ha csak úgy vaktába kezdesz el üldözni egy hajót, kicsi a valósznűsége hogy megtalálod a végtelen óceánon.