• dez
    #25
    Elvileg ez a 400 hangszórós megoldás olyan hullámteret hoz létre, ami utánozza az eredetit, és "bárhonnan" hallgatható. De valójában egy sztereó rendszer is erre tesz próbálkozást. Persze eléggé jó rendszernek kell ahhoz lennie, hogy ez elég jól sikerüljön is. És vannak is ilyenek. (Ilyenkor jön ki, a legapróbb finomságokat milyen jól adja vissza a rendszer...)

    Ez a megoldás tulajdonképpen a mennyiséggel pótolja a minőséget (persze hiányosan, mert a hangminőség nem lesz jobb - mert kicsit drága mulatság lenne több száz darab igazán jó hangszóró -, csak a térhatás lesz olyan, amilyennek lennie kellene). (Valójában már a kvadrofónia és leszármazottai [4.1, stb.] is ezt teszi.)

    Mellesleg az plain&simple hazugság, amit a honlapjukon írnak, hogy nincs ma olyan rendszer, ami képes lenne egy szobát körberepülő helikoptert "térben megjeleníteni". Bármikor hallhatok ilyet 3 villamosmegállóra tőlem. Kicsit korrektebbek lennének, ha azt írnák, átlagos (olcsó) hangrendszerekkel nem megy a dolog. De így már súrolja a tudatos félrevezetés kategóriát.