:)
-
Etelkozi Vata #178 Na amennyire én tudom a dolgokat:
1. Hegyi szakaszon sokféleképpen érdemes menni, taktikától függ. Az a kérdés, hogy mit akarsz az adott hegyi szakaszon, és milyen pozicióban vagy a versenyben. Sajnos, mivel a program bugos, egyenlőre úgy tűnik, hogy a legjobb módszer, ha a győzelemre esélyes hegyimenőiddel short relay-ben haladsz, a lehető legnagyobb efforttal. Vigyázni kell nagyon a fehér és piros csíkokra, de azért be lehet lőni. Általában 80-90 %-nál simán lehet a legjobbakat követni.
Ha már akciózás van, akkor attack, counterattak, helyzettől függően, és végűl a pont használata.
Ha nyerésre esélyes versenyződ van (a betöltő képernyőn látod, hogy három, de legalább 2 *-os), érdemes előtte kicsit meghúzni a mezőnyt a csapatoddal.
A lényeg, hogy a menődet olyan tempóban küld fel a hegyre, hogy mindíg ott legyen a többi esélyes kereke mögött, ha támadnak, azonnal tudj reagálni.
Ha lesz peccs, és kijavítják ezeket a dolgokat, akkor mindenképp a legjobb
ha a saját csapatod hegyi segítői, mondjuk maradva a Discoverynél Savoldelli, Rubiera, Hincapie, Ekimov stb. egy jó magas efforton (legalább 80%), long relayyel, de azért váltva, húzzák fel a mezőnyt a hegyre (fontos, hogy ne relayezz olyanokkal, akik nem jók hegyen, mert úgyis hamar kidőlnek, másrészt csak lassítják a menetet), Armstrongot pedig olyan 65-70 körül go to front of group parancsa állítod. Akkor a saját vonatod seggébe fog haladni, úgy, ahogy azt a tv-ben is láthatod.
2. Időfutamon valóban érdemes Flat outon hagyni a kapcsolót, de azért figyelni kell, hogy a bringás kibírja egész a célvonalig úgy, hogy a csík éppen ott fogyjon el. Ez a legoptimálisabb.
Én úgy szoktam csinálni, hogy flat outtal kezdek, aztán ha a szakaszhoz képest (főleg egy hosszabbnál) túl gyorsan fogy neki a csík, akkor egy kicsit visszaveszem hardra. Aztán néhány kilóméterrel a cél előtt, a csík állsástól függően manuálisra veszem a dolgot, és teljes hajtással megyek, legnagyobb pedálfordulatszám (vagy mi), illetve legkisebb, vagyis leggyorsabb áttétel. Ha jól csináltam, a bringás csíkja éppen az utolsó száz méteren fogy el.
Ezzel a módszerrel tudtam eddig a legtöbbet kihozni, és így nyomon tudok azért követni egyszerre több bicajosz is.
Persze mindíg a jobb chronósokra érdemes és kell koncentrálni, akinek a tt értéke 70 alatt van, az úgyse szól bele a győzelembe.
3. Ezt a részét nagyon még nem tudtam kipróbálni, de valóban esik a moráljuk, minden egyes alkalommal. Én úgy vettem észre, hogy ha megmond 3 verseny, hogy melyiken akar indulni, de te csak kettőt igérsz be neki, akkor is esik a morálja. Viszont ha mind a háromra benevezed, akkor meg nem nő. Nekem ez a rész bevallom, ebben a formában nem tetszik a játékban.
Viszont, hogy a morál csökkenésének milyen későbbi hatása lesz, azt én sem tudom. Gondolom nem hosszabbít szerződést, vagy ilyesmi.
Hát kb. ennyi, lehet, egyes dolgokban tévedek. De hátha tudtam segíteni.