347
:)
  • gercse
    ez a pontos idézet
  • gercse
    Mivel többen kérdeztétek, hogy milyen módszerrel lehet játszani, ezért leírom amit tudok, és lefordítom magyarra, amit már egyszer angolul beírtam:

Elvileg két megoldás is van, attól függően, hogy melyik img fájlt töltötted le, ha a 781 megás .img kiterjesztésűt a hozzá tartozó .sub és .ccd kiterjesztésű fájllal, akkor elvileg egyszerű a dolog, kell az új hivatalos patch (1.1r), kiírod a progit CD-re, felinstallálod, gép restart, patch-et felinstallálod és kész is vagy, serial sem kell. (Ezt a módszert én nem ellenőriztem még, szóval nem garantálom, hogy működik.)

A másik módszert írtam le itt az sg-n. Ehhez kell bármelyik img vagy iso kiterjesztésű fájl, kell a demo, kell az 1.1r patch és kell egy speciális cym4exe, illetve egy dll fájl, amit a http://www.cyclingmanager.fr.vu/ weboldalról szedhetsz le. (Négy mirror is meg van adva, klikkelj bármelyikre, és leszedi, tömörítve)

Fel kell installálni a demo-t, a full játékot és a patchet, mindet KÜLÖNBÖZŐ KÖNYVTÁRBA!

Ezután:

1. a patch könyvtárából át kell másolni a cdexporter és a gui könyvtárakat a demo könyvtárába.

2. a francia oldalról letöltött exét és dll fájlt szintén a demo könyvtárba másold.

3. a full game könyvtárából az MSH2004, a Database és a texture könyvtárakat másold be szintén a demo könyvtárába.

Ezzel a demo könyvtárban lesz egy full cym4-ed, amit az ott található exével el is tudsz indítani.
  • gercse
    cym 3 topikban irnak 2 változatot, de az a patch meg dll fájl nem tom hol található a neten
  • gercse
    akkor a cym 4 -et ha letöltöm akkor hogy tudom leindítani hogy jó legyen?
  • Elem a PimPi
    De miért nem?
  • szanics
    Sajna nem tudok menni GameCenterre, mint már írtam.
  • Elem a PimPi
    Fiúk!! Multizni akarok veletek! :)) komolyan senkinek sincs kedve?
  • szanics
    thanx, Master!
  • Hay #179
    Hi!
    Na, mostanra olvastam végig az eddigi hozzászólásokat :-)
    Én is megkérdem (hátha van változás az utóbbi időben): honnan lehet letölteni a 4-es vagy a legújabb teljes Cm-et, ill. ha kell hozzá crack, honnan érdemes leszedni (nekem nem kell lehúznom a CD meghajtót, éppen tegnap döglött be, s majd csak szept körül akarnék venni...)?
  • Etelkozi Vata
    Na amennyire én tudom a dolgokat:

1. Hegyi szakaszon sokféleképpen érdemes menni, taktikától függ. Az a kérdés, hogy mit akarsz az adott hegyi szakaszon, és milyen pozicióban vagy a versenyben. Sajnos, mivel a program bugos, egyenlőre úgy tűnik, hogy a legjobb módszer, ha a győzelemre esélyes hegyimenőiddel short relay-ben haladsz, a lehető legnagyobb efforttal. Vigyázni kell nagyon a fehér és piros csíkokra, de azért be lehet lőni. Általában 80-90 %-nál simán lehet a legjobbakat követni.
    Ha már akciózás van, akkor attack, counterattak, helyzettől függően, és végűl a pont használata.
    Ha nyerésre esélyes versenyződ van (a betöltő képernyőn látod, hogy három, de legalább 2 *-os), érdemes előtte kicsit meghúzni a mezőnyt a csapatoddal.
    A lényeg, hogy a menődet olyan tempóban küld fel a hegyre, hogy mindíg ott legyen a többi esélyes kereke mögött, ha támadnak, azonnal tudj reagálni.
    Ha lesz peccs, és kijavítják ezeket a dolgokat, akkor mindenképp a legjobb
    ha a saját csapatod hegyi segítői, mondjuk maradva a Discoverynél Savoldelli, Rubiera, Hincapie, Ekimov stb. egy jó magas efforton (legalább 80%), long relayyel, de azért váltva, húzzák fel a mezőnyt a hegyre (fontos, hogy ne relayezz olyanokkal, akik nem jók hegyen, mert úgyis hamar kidőlnek, másrészt csak lassítják a menetet), Armstrongot pedig olyan 65-70 körül go to front of group parancsa állítod. Akkor a saját vonatod seggébe fog haladni, úgy, ahogy azt a tv-ben is láthatod.

2. Időfutamon valóban érdemes Flat outon hagyni a kapcsolót, de azért figyelni kell, hogy a bringás kibírja egész a célvonalig úgy, hogy a csík éppen ott fogyjon el. Ez a legoptimálisabb.
    Én úgy szoktam csinálni, hogy flat outtal kezdek, aztán ha a szakaszhoz képest (főleg egy hosszabbnál) túl gyorsan fogy neki a csík, akkor egy kicsit visszaveszem hardra. Aztán néhány kilóméterrel a cél előtt, a csík állsástól függően manuálisra veszem a dolgot, és teljes hajtással megyek, legnagyobb pedálfordulatszám (vagy mi), illetve legkisebb, vagyis leggyorsabb áttétel. Ha jól csináltam, a bringás csíkja éppen az utolsó száz méteren fogy el.
    Ezzel a módszerrel tudtam eddig a legtöbbet kihozni, és így nyomon tudok azért követni egyszerre több bicajosz is.
    Persze mindíg a jobb chronósokra érdemes és kell koncentrálni, akinek a tt értéke 70 alatt van, az úgyse szól bele a győzelembe.
    3. Ezt a részét nagyon még nem tudtam kipróbálni, de valóban esik a moráljuk, minden egyes alkalommal. Én úgy vettem észre, hogy ha megmond 3 verseny, hogy melyiken akar indulni, de te csak kettőt igérsz be neki, akkor is esik a morálja. Viszont ha mind a háromra benevezed, akkor meg nem nő. Nekem ez a rész bevallom, ebben a formában nem tetszik a játékban.
    Viszont, hogy a morál csökkenésének milyen későbbi hatása lesz, azt én sem tudom. Gondolom nem hosszabbít szerződést, vagy ilyesmi.

Hát kb. ennyi, lehet, egyes dolgokban tévedek. De hátha tudtam segíteni.
  • szanics
    No, nekem lenne pár:

1. Hegyi szakaszon hogy érdemes menni? Értem ezt úgy, hogy saját tempóra állítsak mindenkit vagy front of group, esetleg vonat? Hogy lehet húzni pl. Armstrongot?
    2. Időfutamon tényleg hagyjam úgy, ahogy van? Esetleg ha marad energy, akkor a végén toljak bele egy kicsit? Ez eddig bejött.
    3. A versenyzők ugye sírnak, ha nem azokon a versenyeken indítod őket, amit a szezon elején megígértél?

Köcc!
  • Etelkozi Vata
    Szedjetek össze egy pár kérdést, amit nagyon nem vágtok, és ha lesz időm, akkor válaszolok rájuk.
    Elég régóta játszom a játékkal, minden részével, szóval van egy kicsi tapasztalatom, persze én sem vagyok igazán profi.
    De ha tudok, segítek.
  • tracy88
    Ti a sprintet, hogy állítjátok be normal, aggressive...és különben nálatok is gyorsan fogy le a piros csík, vagy talán túl korán kezdek el sprintelni?
  • tracy88
    Thx
    Nagyjából már én is vágom a játékot, már az előző részekkel is játszottam. Most van pár új dolog ami még kicsit nem vili, de kezdem megérteni. A régebbi részekben könnyebb volt nyeri, de talán így jobb hogy most nem mindig én nyerek.
  • Thanatos
    közbe meg is tlaáltam pár guide-ot a forumban: akiket esetleg még érdekel
  • Thanatos
    azóta rátaláltam énis de azért köszike :)
  • szanics
    Javítottam már a linket, most már megy :)
  • Thanatos
    hm, erre az odlalra nekem valmai keresgélő jön csak be de minyá rákeresek guglival, köszi az 5letet :)
  • Thanatos
    angol is tökéletes, köcike :) vissza meg ovlasgattam de eddig még messzemenő következtetéseket enmt dutam belőle elvonni :)
  • szanics
    akkor olvass vissza.
    Ha angolul tudsz, akkor pedig menj el a Cyanide honlapjára, az ottani fórumban tényleg rengeteg hasznos dolog van.
  • Thanatos
    nem szoktam nézni, egyébb javaslat? :DDDD
  • szanics
    Én is így voltam vele, eleinte azt sem tudtam, mit mondjak.
    Szerintem olvass vissza, aztán próbálgasd, egész hamar rá lehet érezni a dologra, főleg, ha szoktál nézni bringaversenyt nagy ritkán, és van lövésed a dologhoz.
    Menni fog! :D
  • Thanatos
    valami fullos leirás a technikákról taktikákról trükkökről nincs? vagy valami tutorial vagy valami? mert nekem nem sok gözöm van az egészről pedig egész jónak tünik :)
  • szanics
    Na, akkor amire tudom a választ:
    1. A protection cuccnál be tudod állítani, hogy ki kit védjen (hegyen nagyon fontos lehet)
    2. Follow: sprintbefutónál érdemes hagyni, hogy valaki más kezdjen el sprintelni, utána follow-val utána mész, és a végén sprinttel lenyomod
    3. Nagyjából úgy, hogy előre jövök a pihent embereimmel, egy gyengébbel elindulok, a többi meg tapad rá, mint állat :D
    4. Luxury teammate: azt hiszem, ez az a poszt, amit rutinos öreg rókáknak kell beállítani (tapasztalatátadás meg ilyesmi), de nem százas.
  • tracy88
    Pár kérdés:
    Mire van és hogy kell használni a Protection Control Panel?
    Hogy kell használni a Follow-os cuccot?
    Nagyjából te hogy vezetsz fel egy sprintet?
    A szezon kezdésnél amikor kiválasztjuk, hogy a csapatban kit minek szánunk mit takar az a pozíció hogy Luxury teammate?
    Thx
  • engine
    Minden nyelvnek rajta kell lenni, az optionsben tudod változtatni, hogy melyiket hasznélja
  • Xirnox
    Sziasztok!

Egy olyan hülye(?) kérdésem lenne hogyha nekem egy spanyol Cycling Manager 4-em van meg, azt át tudom valahogy tenni angolra?
  • szanics
    Adott egy újabb kérdés - ezt köszi, bejött! :D -, a hegyi szakaszokhoz érkeztünk, és próbálgatom, hogy kivel hogy érdemes menni, de egyelőre nem nagyon látom, hogy mit érdemes használni.
    Van, aki saját tempóra (pont ikon) állítja őket, de úgy vettem észre, hogy akkor nagyon leszakadnak, ezért ezt csak a kifejezetten sík terepre termetteknél állítom be.
    Van, aki a vonatra esküszik, egy-két tipp jól jönne.

Egyébként lenyűgöz a játék változatossága. Hihetetlenül meg lehet szeretni a kerékpársportot a játék által. Ilyenkor jön rá az ember, hogy ez a világ egyik legtaktikusabb sportja.
  • Elem a PimPi
    Röviden? Semmit! Ha hagyod úgy ahogy(felül Flat Out) van akkor mindenki a maxot hozza ki magából, és Lance megnyeri neked! Persze lehet manuálisan is buzerálni, de szerintem nem érdemes!
  • szanics
    Emberek!
    Mint nemrég írtam, új játékot kezdtem, és átnyergeltem a Discoveryhez. Tudom, olyan ez, mint a fociban a Reallal kezdeni, de ez az első "éles" játékom, és vannak dolgok, amiket még nem tapasztaltam ki eléggé.
    Az év első versenye a Tour de Langkawi számunkra, melyből 3 szakasz ment le, és miután az első szakaszon egy korán ellépő társaság jó háromperces előnnyel haza is ért, a 2. szakaszon előrevittem Antonio Cruzt, és én is elléptem, mikor a többiek támadtak. Ugyan a végén jött ránk a mezőny, de 2 perc maradt az előnyből, és Cruz nyerte a szakaszt!!!!!!!
    A következőn kicsit pihiztünk, beértünk a mezőnnyel - mindannyian 25-ben, a. i.-vel, most viszont az időfutam jön, és fingom sincs, hogy mit kéne csinálni. Ha valaki pár mondatban összefoglalná, megköszönném.
  • Elem a PimPi
    Haló!!!! Multizni miért nem akar senki? Magyarázzátok meg pls! nagyon jó pedig ha jó a neted! ;)
  • gercse
    mo-n nem kapható a játék?
  • Shotogan
    Azért csak sikerült rájönnöm :DDDD.
    Gyorsan Boonen-el nyertem is egy szakaszt,a végén beállítottam,hogy kövesse O'Grady-t és fél km-el a vége előtt indultam el sprintben.Simán vertem mindenkit,csak Hushovd tudta tartani a lépést,de megelőzni ő sem tudott.
  • szanics
    Na most, hogy a kellő tapasztalattal fel vagyok vértezve, kezdek egy új szezont a T-Mobile-lal. Remélem, sikeres lesz az ügy... :D
  • shad0w
    baloldalt legfelül a nevek felett lehet átváltani azokra az oldalakra ahol ezt is be lehet állítani
    nem tudom pontosan elmagyarázni, hogy hogyan, remélem sikerülni fog :)
  • Feri73
    Hello

Nekem indul a játék a leírás szerint, nem kell kihúznom semmit. De nem tudom a CD-ROM-ot visszakapcsolni hiába nyomom az Enable NOD-ot és Enable CD-t. Mit csináljak?
  • szanics
    Jaja, ezt én is észrevettem. Csak azt nem értem, hogy a fejlesztők miért nem. Pedig nagyon fasza a játék.
  • Elem a PimPi
    Ugyanazt tapasztaltam mint a Cyc4-ben, nem megy a gép a hegyi pontokért, ez zavar, de hátha kiadnak egy patch-et, remélem az új 1.2c már zsír ilyen ügyben!
  • szanics
    nekem még gyakorolnom kell, csak pár napja nyomom.
  • szanics
    jaja, most