:)
-
Nos, leírom eddigi tapasztalataimat, hátha segít akár neked, akár másnak.
Szal, a több stage-ből álló versenyek előtt előre meg kell nézni, hogy mégis milyen szakaszok vannak, és ahhoz megfelelő versenyzőket kell kiválasztani. Én mindig viszek magammal sprintert, hegyimenőt, és flat-en is jól teljesítő versenyzőket. Az elején nagyjából 30%ra állítom a csúszkát és hagyom hogy versenyzőim scak utazzanak a mezőnnyel, általában a peloton legvégén. Viszont egy embert, szakasztól függően, a mezőny elején hagyok, hogy az esetleges szökéssel el tudjon menni, ugyanis eddigi tapasztalataim szerint majdnem mindig elszökik (megpróbál elszökni) több kevesebb versenyző. Lehetőleg egy az összetettben nem túl előkelő helyen álló, mégis viszonylag jó versenyzőt küldök el a szökéssel mert azt nem kezdik el rögtön követni. Szal ezután neked teljesen felesleges a mezőny elejére állnod vezetni, hiszen neked az is jó ha hazaér a szökés, és az is jó ha befogjátok őket, hiszen a csapatod többi tagja közben a mezőnyben "pihen". A végén a sprintet nagyon jól fel lehet vezetni a kiválasztott emberedednek, tetszik ez a dolog. Nem vok benne biztos, hogy újítás, de én a cm4ben nem találkoztam vele (ez nem jelent semmit hiszen alig játszottam vele). Beállítom a sprintet agresszivre azt had szoljon :)
Én ezzel a taktikával majdnem mindegyik szakaszt megnyertem, szal nekem bevált :)