asztali DVD felvevők
  • keeper2
    #76
    Egyenlőre én csak infókat gyűjtök, ráadásul így első körben csak teljesen általános infókat, lásd lejjebb, de jó volna majd beruházni egy felvevőbe (bár, ez már csak jövőre lesz, mert karácsonyra úgyis mindig felmennek az árak.
    Szóval, a haldokló videó felvevőm leváltására lenne. Egyenlőre nem tudom, megérné-e egy vinyós? Mivel sokszor esti filmek felvételére használom, amit már nem nézek meg, de még nem is alszom, és az egyég kb 1 méterre lenne a fejemtől, így jó volna tudni, milyen hangos. Nem decibel értékekre lennék kíváncsi, azokból úgy sem tudom meghatározni, hogy az mekkora hangerőt jelent, hanem inkább egy átlagos video felvevővel összehasonlítva. Ugyebár a videonál a felvétel elkezdésekor és leállításkor van egy-egy jó hangos kattanás (az éji csöndhöz viszonyítva), a felvétel alatt pedig végig az idegesítő surrogás. dvd-nél ez hogy van? Tapasztalható valamelyik, és ha igen, milyen hangosan? Valamint van-e különbség e szempontból abban, hogy lemezre vagy vinyóra történik a felvétel?
    Ahogy olvastam, a felvétel egy tuner segítségével történik. Milyen képet ad? Mivel a pc-s tunereknél nem valami jó minőséget tapasztaltam, ezért érdekelne, hogy a felvett kép van-e olyan jó, mintha közvetlenül nézném az adást? Írják továbbá, hogy több hosszban tud felvenni egy lemezre (általában másfél-6 óra terjedelemben), gondolom, ezt úgy éri el, hogy a minőséget rontja le.
    A memóriatörlés áramkimaradásnál nem hiszem, hogy gond lenne, van egy szünetmentesem, arra rákötném.
    Olyan típusra lenne majd szükségem, ami lejátszást divx és xvid formátumból is meg tudja oldani, de az még majd késöbbi probléma, hogy melyik legyen a konkrét típus. Apropó. Régebben minden lejátszónál írták, hogy a gmc-s és még egy fajta divx opcióval készült filmet nem tud lejátszani a chipset korlátoltsága miatt. Mi a helyzet ez ügyben manapság? Mely chipek tudják/nem tudják ezeket? (már ha van erről valami leírás)