DVD felvevő

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

JohnnySmith
Eltudok "boldogúlni" vele.... félre értés ne essék ,csak kurvára zavar.
Plusz hogy nincs benne magyar menü szintén zavar.
Proli dolognak tartom hogy egy fénymásolatot nem tudtak mellékelni,ráadásúl a pdf-en nem egy "minõségi" fénymásolat van.
Viszont tény hogy nagyjából 20ezerrel olcsóban kaptam meg😊

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

Szerintem eléggé gáz, ha valaki nem tud elboldogulni magyar leírás nélkül, ha csak pl. angol/német/francia trió van meg neki (ezek általában meg szoktak lenni együtt), ugyanis legalább egyiket illendõ dolog megfelelõen ismerni. Mindenesetre, a magyar leírás asztali dvd eszközhöz kötelezõ, ellenben sehol nincs megkötve, hogy papír formátumban kell lennie. Persze, vevõcsalogató dolog a magyar papír leírás, de azt is bele kell számolni, hogy ez csak emeli a termék árát. Kiskeres koromban nekem is hepázott egy ember, hogy a fax modemhez miért nem adunk magyar tájékoztatót, holott az kötelezõ (ahhoz ugyan nem kötelezõ, csak nem ismeri a törvényt), és különben is, elõzõ nap látta egy másik boltban ugyanazt a típust magyar leírással.... mégis nálunk vette meg... miért??? vagy mert mazochista, vagy mert az drágább volt a leírás miatt... Sorry az offtopicért.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

JohnnySmith
Oks thx! Mindenképpen élek majd a lehetõséggel még egyenlõre nem csináltam vele semmit, csak beállítgattam meg tv-t ps2-t rákötöttem 😊
Szép lesz mondjuk amikor ps2-rõl Gran Turismo4 videot fogok felvenni😊)))

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

FrezeR
nekem szerencsére volt hozzá rendes magyar kézikönyv.
ha an valami kérdésed akkor nyugodtan tedd fel. egyébként én nagyon meg vagyok vele elégedve jó vásár volt😊 szóval attól is függ mire szeretnéd használni, meg stb. ami elõnye, hogy halk gyorsan és pontosan lehet vele szerkeszteni a dvd-re másolás is elég gyors. a képminõségéri sincs panaszom...szóval röviden ennyi, de mondom ha van valami konkrét kérdésed tedd fel nyugodtan és ha tudok segitek😊

JohnnySmith
Konkrétum nincs 😊 Tapasztalat hogy ne fussak bele szenveésekbe😊 Az a baj hogy most a magyar nyelvû kezelési útmutatóval kell játszanom, ki kell nyomtatnom az egészet mert ugye az nincs 😊) Beleolvasgattam picit körülményesnek tünt.

FrezeR
nekem is ilyen van, mit szeretnél tudni?😊

JohnnySmith
Van valkinek tapasztalata Sony RDR-HX710 terén 😊 Most hozta a futár. Hát masszív kis szerkezet 😊
Istenigazából az idegesít hogy magyar kézikönyv nincs a dobozban, habár rendesek voltak mert dvd-re kiírták pdf-ben... (de azért pont ez az ami kéne ameddig az ember belejön....most én kezdjem kinyomtatgatni.. na mind1)
Némi specifikáció.
Az enyém mondjuk fekete 😊

- DVD-R/DVD+R/DVD-RW/DVD+RW felvétel (kettõs RW-kompatibilitás).
- Nagy tárolóképességû merevlemez : 160 GB.
- High Picture Quality : HQ+ felvétel és Dynamic VBR dubbing, merevlemez használatával
- D-Matrix zajcsökkentõ rendszer.
- Precision Cinema Progressive, 12 bites/108MHz Video DAC.
- Élõ tévéadás szüneteltetése.
- Intelligens jelenetválasztás és vizuális keresés ( merevlemez és DVD-RW VR mód ).
- DV Terminal (i.LINK™😉 : Program Dubbing/One Touch Dubbing/Advanced Program Dubbing.
- MP3 és JPEG lejátszás ( CD-R/RW ).
- +R kétrétegû lemezzel kompatibilis (8,5 GB-os lemez ).
- Chasing Playback.
- Kifinomult és gyors válaszidejû grafikus kezelõfelület.
- DVD Video/CD/Video CD lejátszás és DVD-R/DVD-RW/DVD+R/DVD+RW lejátszás.
- Gyors lejátszás hanggal együtt (merevlemez) : x1,5.
- Nagysebességû másolás: Akár x64 sebesség (x8 meghajtó).
- S-Video be- és kimenet / analóg AV be- és kimenet / komponens videokimenet
- 2X Scart (az egyik RGB bemenettel) és digitális hangkimenet.
- ShowView®/VIDEO Plus+®, és VPS/PDC.
- A/V szinkronizált és STB szinkronizált felvétel.
- A felvett programok elnevezése az Automatikus programelnevezés funkció segítségével (mely a Teletextbõl másolja ki a neveket).

Szerezz be egy DVD tisztító lemezt és azzal pucold meg a géped fejét.

Punker
ez itt az asztali felvevõk topic-ja mégegyy warez gyanús post és morcos leszek!

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

DarkDemon
van egy Panasonic DMR-ES10 -esünk, kb 2 hónapos, de mostanában furcsán viselkedik, ha ugy tartja kedve, akkor bármelyik bettett lemezre (ram -rw ...)hosszas olvasgatás és furcsa hangok kiadása utan azt irja hogy NO READ.. ami utmutató szerint a lemez miatt van (karcos stb), de annak semmi baja, és egyébként is gépen olvassa, meg ha ugy van kedve akkor a felvevö is szereti. Meg egyébként sem hiszem, hogy egyszerre ment tönkre az összes lemez. Ha bevette a lemezt akkor két lehetöség van, vagy simán lehet felvenni/lejátszani vagy nem. a lejátszást pl eléggé kinlodva csinalja, képek átmosodnak, akadozik, hang hol van hol nincs...
vkinek vmi ötlete van mi baja lehet?

ati2002
Azért látja üresnek, mert nincs lezárva a lemez.

----Abit NF7, 2800+Barton, 1GB DDR400, Gainward GF6800GT(425/1120)----

ffxi
Nemtom, sík hülye vok az ilyenekhez. Még az enyémét semtom, h mire képes. Az semtom milyen funkciói vannak még. Csak Jácca már le PC-n is már cuccost.

Fákjúal!

Punker
tesómék problémája az hogy, adott egy Pana kamera a felvett cuccot kiírják Pana asztali íróval, és csak az hajlandó lejátszani más nem, a tetves másolás védelmet meg lehet valahogy kerülni?

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

ffxi
HELP! Van egy asztaliíróm, a felvett anyag nem akar PC-n lejáccani, csak 20percet jácca le. És utána bezár a DVD lejáccó progi(PowerDvD, WinDvD, MediaPlayer, stb.)

Köszi a segíccséget!

Fákjúal!

Az airis-ról mint márkáról: a kollégámnak l103b van, tudom, az nem is felvevõ, ellenben problémája volt, hogy nem minden feliratot jelenített meg, és kérte, keressek hozzá új firmware-t. Az eredménye a dolognak: az airis cég magasról tesz rá, egyetlen új firmware volt készülõben, az is a magyar importõr saját készítése, tehát, azthiszem a gyártó termék-támogatása nagyon alacsony szinten áll, ez sokat ront a megítélésén.

A mai magyar átlagember alapfelszerelései: sötétített szélvédőüveg, sötétített napszemüveg és sötétített agy!

Marcell
Ido kozben leszedtek az arat, meg az infokat. Pedig volt fenn kep is es nagyon kedvezo aron kinaltak.

Szerintem nem sikerült az árat jól kiírni de ha nincs más pénzköltési lehetõséged ki lehet próbálni sok szerencsét!!!!!!! (Még a fogalmazó sincs meg tehát a lap még nincs kész szerintem)majd késõbb (hetekkel) még meg kell nézni.
Punker
Panasonic DMR-ES10 -essel vettem föl -RW-s lemezre, a pana gond nélkül lejátsza de, itt a gépben a Pio író üresnek látja, ez azért van mert a Pana máshogy formázta meg magának?

Marcell
Airis DVD-L105 - errol mi a velemenyetek? Gagyi?

Egyenlõre én csak infókat gyûjtök, ráadásul így elsõ körben csak teljesen általános infókat, lásd lejjebb, de jó volna majd beruházni egy felvevõbe (bár, ez már csak jövõre lesz, mert karácsonyra úgyis mindig felmennek az árak.
Szóval, a haldokló videó felvevõm leváltására lenne. Egyenlõre nem tudom, megérné-e egy vinyós? Mivel sokszor esti filmek felvételére használom, amit már nem nézek meg, de még nem is alszom, és az egyég kb 1 méterre lenne a fejemtõl, így jó volna tudni, milyen hangos. Nem decibel értékekre lennék kíváncsi, azokból úgy sem tudom meghatározni, hogy az mekkora hangerõt jelent, hanem inkább egy átlagos video felvevõvel összehasonlítva. Ugyebár a videonál a felvétel elkezdésekor és leállításkor van egy-egy jó hangos kattanás (az éji csöndhöz viszonyítva), a felvétel alatt pedig végig az idegesítõ surrogás. dvd-nél ez hogy van? Tapasztalható valamelyik, és ha igen, milyen hangosan? Valamint van-e különbség e szempontból abban, hogy lemezre vagy vinyóra történik a felvétel?
Ahogy olvastam, a felvétel egy tuner segítségével történik. Milyen képet ad? Mivel a pc-s tunereknél nem valami jó minõséget tapasztaltam, ezért érdekelne, hogy a felvett kép van-e olyan jó, mintha közvetlenül nézném az adást? Írják továbbá, hogy több hosszban tud felvenni egy lemezre (általában másfél-6 óra terjedelemben), gondolom, ezt úgy éri el, hogy a minõséget rontja le.
A memóriatörlés áramkimaradásnál nem hiszem, hogy gond lenne, van egy szünetmentesem, arra rákötném.
Olyan típusra lenne majd szükségem, ami lejátszást divx és xvid formátumból is meg tudja oldani, de az még majd késöbbi probléma, hogy melyik legyen a konkrét típus. Apropó. Régebben minden lejátszónál írták, hogy a gmc-s és még egy fajta divx opcióval készült filmet nem tud lejátszani a chipset korlátoltsága miatt. Mi a helyzet ez ügyben manapság? Mely chipek tudják/nem tudják ezeket? (már ha van errõl valami leírás)

Punker
"A minap vettem egy LG RH7800-as asztali DVD írót 160 gigás vinyóval. Örültem is neki egészen az elsõ áramszünetig. Akkor ugyanis az az 1 másodpercnél rövidebb kimaradás elég volt, hogy a készülék "elfelejtse" az órát és a beprogramozott felvételi idõket. Megkérdeztem az ügyfélszolgálatot, hogy ez üzemszerû dolog vagy az én cuccom hibás. A válasz: sem ezekben, sem a videomagnókban nincs aksi, így az áramszünet törli a memóriát. Kérdem én: EZ A 21. SZÁZAD???? A több mint 10 éves Siemensem tudta tartani a programokat, sõt kb. 2 órán keresztül még az órája is tovább ment! Ezek után jól gondoljátok meg, hogy mit vesztek, mert az én szememben egy a cucc innentõl kezdve 1 kalap sz@r!"

ezt most találtam másik fórumon.

Met
Van már olcsó asztali dvd felvevõ ami kb annyiba kerül mint egy jobb videó?
Néha jó lenne felvenni ezt azt tv-bõl megnézésre de túl sok értelmét nem látom videót venni.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Punker
Yamada 8xxx-es sorozat?

üdv!

tudnátok ajánlani divX -es dvd felvevõt? (félreértés ne essék, nem kell hogy divX-be tömörítse a felvett anyagot, elég ha lejátsza a divx formátumot)

Punkerwork
amúgy szerintem nagy különbség nincs + amilyen minõséget produkálnak a TV adók azzal úgyse használja ki az ember a cuccot.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

FrezeR
remek 😊

Punkerwork
házimozi újságban szoktak tesztek lenni 😊

FrezeR
nem, asztali dvd iró

Punkerwork
házimozi?

FrezeR
köszi! és esetleg tudsz olyan oldalt ahol tesztek vannak?

Punker
olvass teszteket, a Pana képe jó, a többit nem nagyon ismerem JVC is jó Dzsini-nek bevált.

FrezeR
nah, senki?😊

FrezeR
a jelenleg piacon lévõ irók közül szerintetek melyiknek a legjobb a minõsége? természetesen képügyileg. jöhetnek a vélemények! 😊

Punker

Punkerwork
kiváncsi leszek jövõ karácsonyra mennyit esik az ára a mostani 500k-ról 😊

Punkerwork
az új trónkövetelõ DMR-E500H:

400 GB HDD
Felvétel DVD-RAM és DVD-R lemezre
SD/PC kártyanyílás
MPEG4, JPEG lejátszás
DV bemenet
Ethernet csatlakozó
5.1 csat. kimenet
Dolby Digital dekóder

Punker
hdd/DVD-RAM esetén tudnia kell (aszem)

Punker
kicsit részletesebben? mire veszed föl? hdd-re? DVD-+R/DVD-+RW/DVD-RAM?

Sziasztok!
Ezek a DVD felvevõk tudnak olyat, hogy az egymás után felvett mûsorok közûl az egyyiket törlöm akkor az így felszabadúlt helyet hozzácsapva a többi szabad helyhez egybe kezelve elhasználhatom az újjab felvételekhez?

azaz

1 klipp 20p
2 klipp 20p - törlés
3 klipp 20p
4 klipp 20p - törlés
5 klipp 20p

360p-bõl 260p szabad a törlés elött és utánna megy 300p lesz szabad?

Asrock AM2NF3-VSTA, Athlon64 X2 4200+,Kingmax 2x1GB DDR2 800, Ati Radeon HD2600XT 256MB GDDR3 AGP, Xerox TFT-LCD 17\"+Samsung 32\" LCD-TV

Punkerwork
az nem volt sehol feltüntetve hogy 41 kiló ez a dög, a futár extra lóvét akart kérni, de meggyõztem hogy a számla van elírva 😊

Punkerwork
remélhetõleg

Punkerwork
már nem kell, elméletileg hétfõn megkapom 😊))))))

Punkerwork
SC-HT37R-et már nem lehet rendelni mert kifutott termék, ha valaki lát valahol raktáron plz jelezze!

Punkerwork
annyira már nem drága, 1-2 értelmes mûsor azért még akad.

Laalee
szerintem nincs nagy igény rá...
1 drága
2 szar a tvmûsor 😄

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Punkerwork
amúgy kicsit nagyobb pörgést vártam ebben a témában, elvégre már az új szabváynt is lassan elfogadják 😊

Punkerwork
na akkor már csak valami baráti szuper akciós árat kell rá szereznem 😊

Dzsini
100W pmpo marhára nem számít, viszont élettartamban sokkal jobban járhatsz, ha nem süti össze a dolgokat (arról nem is beszélve, hogy késõbb esetleg erõsitõt nem kell cserélni, csak lejátszó/felvevõt HD-DVD-re/bluray-re)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.

Punkerwork
na végre 1 konkrét dolog, amúgy mióta leárazták én is afelé hajlok 😊

Dzsini
akkor a különerõsítõs - azt könnyebb hûteni, és magukban is elég hõt termelnek, hogy már 1-2 ventilátor ott csücsüljön a hátulján... ha külön van, akkor legalább szét tudod telepíteni õket.
(ismerõsnél megsült az asztali dvd író, pedig az még csak nem is vinyós volt, csak berakta egy kis szekrénybe ahol nem szellõzött...)

If your idea of "beauty" is narrow, you will rarely see it unless you live a sheltered life and avoid new experiences. The moment I stop having fun with it, I'll be done with it.