asztali DVD felvevők
  • ibrik
    #103
    Már régóta tervezgetem, hogy valamikor (pl. ha tönkremegy a videómagnó) veszek egy asztali DVD-felvevőt, de még mindig van egy-két fenntartásom ezekkel szemben. Pl.:
    - Relative még mindig drágák (különösen a HDD-sek) - bár az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a maguk idejében volt egy-két olyan videómagnó típus, amelyek szintén ennyire drágák voltak...
    - A másik dolog, hogy csinálhatnának olyan felvevőket, amelyekben van műholdvevő is (bár ezt a videómagnóknál sem oldották meg, és valószínűleg már nem is fogják), hogy ne csak arról a csatornáról lehessen felvenni, amelyik be van állítva a beltérin.
    Jó, most ebbe bele lehet kötni, hogy nagyon sokat akarok, de tudomásul kellene már venni a gyártóknak, hogy vége van annak a korszaknak, hogy van a két birodalmi TV-csatorna és abból lehet válogatni.
    Kábel-TV esetén még nincs probléma, de rengetegen előfizetők valamelyik műholdas szolgáltatónál.

    Most ha elmegyek valahová egy-két hétre, akkor el kell döntenünk, hogy ezalatt az idő alatt melyik az az egyetlen egy műholdas csatorna, amelyiknek a műsorait akarjuk felvenni.
    Maximum annyit lehet csinálni, hogy a földi sugárzásúak (nálunk: m1, TV2, RTL-KLUB, plusz a helyi TV) mellett még egy műholdas csatornáról lehetne felvenni.

    Hát ez így nagyon gyér...
    GYÁRTÓK! ITT AZ IDŐ A TOVÁBBLÉPÉSRE!
    DIGITÁLIS MŰHOLDVEVŐT AZ ASZTALI DVD-FELVEVŐKBE!

    (Kit érdekel, hogy DVD_RAM, blue-ray bizbasz? Úgyis a HDD-k lesznek a legnagyobb kapacitásúak továbbra is...)