Orbiter - A free space flight simulator
  • Sanyix
    Beállítod a Map mfd-nek targetnek az ISS-t, és figyeled a pályarajzot, hogy mikor van a kiindulóbázis felett a pályája, és ehhez elég közel is van, és a megfelelő irányban szállsz fel(delta glider II-vel pár száz km-el előtte, űrsiklóval mondjuk 100 km-re). Vagy kinézel egy igazi indítási ablakot, amikor a valóságban fellőttek űrhajót az iss-re, és azt az időpontot beállítod az iss-nek, és remélhetőleg olyan helyzetben lesz mint a valóságban volt :D. Általában érdemes mögé érkezni, alacsonyabb magasságú pályára, és már szinkronizálhatsz, ha elé érkezel akkor nagyobb magasságú pályára kell repülnöd, mivel akkor be kell hogy érjen az iss, de magasabb pálya több hajtóműégetést igényel, szóval ezért érdemesebb mögé érkezni, hogy te érd be alacsonyabb pályán.

Visszatéréshez, én nem találtam még normális leírást, ki kell tapasztalni, én már fél éve játszogatok, de eddig a legjobb eredményem belépéskor 150 km-es távolság volt a bázistól(mondjuk akkor a pályám csúszott el a bázis mellé, és akárhogy bedöntöttem a gépet belépéskor nem tudtam pontosan felé kanyarodni), szóval hajtóművet mindíg kellett egy kicsit használnom.

Ha cape canaveralra akarok leszállni, akkor vagy az USA nyugati partjánál fékezek egy jó erőset, úgy hogy a map mfd-n piros legyen a pálya a bázis előtt pár kilóméterre, vagy aerobrake mfd-vel, a föld ellentétes felén fékezek, kb 9 km-es periapsis magasságra (aerobrake mfd-n látszik, kijelölt bázis helye, meg ahol éppen te vagy mint az orbit mfd-nél így lehet tudni mikor vagy az ellentétes felén). Soyuznál az aerobrakes dolog jól működik, mivel a belépőegységnek nincs szárnya, így egész pontosan kiszámolja a földetérés pontját, ezzel már 10 km-re is szálltam le a célbázis mellé, de szárnyas űrhajóknál nem működik valami jól.