Orbiter - A free space flight simulator
  • Sanyix
    Kipróbáltam ezt a Redshift izét. Hát nem gyenge darab. Végülis egy sima mfd, de olyanokat tud, hogy hihetetlen. DG-vel állok a kifutópályán, beállítom, az Earth 2 Moon programot, elindítom. Elindul felszáll, pályára áll, egyezteti a keringési síkot a Holddal, megindul a hold felé, mikor eléri pályára áll, megkérdezi melyik bázisra szállítson le. Megváltoztatja a keringési síkot, hogy a bázis fölött repüljön el. Idáig tökéletes. Aztán a leszállás már nem, mivel 1,7 km/sec-el 2km magasan áthúzott a bázis fölött (gondolom úgy működne, ha légkör lenne, mivel a Földön működik). Na aztán a másik képesség: felszáll űrállomást megközelít dokkol rá, majd leválik, belép a légkörbe és leszáll a kiindulóbázisra. A felszállás nem ment vele, mert amikor rákérdezett hogy melyik űrállomásra vigyen, és beírtam akkor egyből hibát okozott a játék. Na így folytattam a másik scenario-val aminél már pályán van. Innentől már működött, egyeztette a keringési síkot az űrállomáséval(Mir), megcsinálta a szokásos pályamódosítást, 4 óra alatt beért az űrállomás, megközelítette, rákérdezett melyik dokkolóhelyre menjen, megadtam megközelítette, és bedokkol (bár a dokkolónyílást nem nyitotta ki magától, és a retro hajtóművek ajtaját sem, ezért én tettem meg :), és kicsit brutálisan 0,9 m/s sebességgel "csapódott" a dokkolónyílásba ), megkérdezte mennyi ideig maradjon az űrállomáson, beállítottam, majd az idő lejártával levált a mirről, aztán csinált egy számomra érthetetlen manővert a belépés előtt. Megemelte a pályamagasságot 650, és 1000 km közé, aztán lelassított a légkörbe lépéshez. Elég durván lépett be mert a dinamikus nyomás a 400 kPa-t is elérte, és szerintem ezt már nemnagyon bírná ki semmien űrhajó. Aztán mikor lelassult, pontosította az irányt a bázis felé és ereszkedett, majd kb 30 m/s függőleges sebességgel orrfutóra érkezett volna, ha nem avatkozok be és emelem fel a DG orrát :) Ja persze nem a kifutópályára érkeztem, mert ez a redshift szerintem a bázis közepének a koordinátáit figyeli, és azt akarja eltalálni mindegy milyen irányból :D
    Szóval vannak még hibái, de azért elég durva dolgokat tud, ráadásul eléggé önállóan, ha fejlesztik szép dolgok sülhetnek ki a redshiftből :)
    Akit érdekel innen letöltheti az addont.