Orbiter - A free space flight simulator
  • Razgon
    Türelem kell ehhez a szimulátorhoz. Meg kell tanulni, de aztán viszont nagyon élvezetes. Én az IMFD-t használom, amikor más bolygókhoz repülök, az a legegyszerűbb (számomra). A TransX-et képtelen voltam megérteni, még úgy is, hogy az IMFD-vel már repkedtem visszafelé..

Egyedül a holdról való visszatérés volt kócos az IMFD-vel, de aztán olvastam egy leírást, hogy LOWER ORBIT-al pofonegyszerűen meg lehet oldani, és tényleg.

Előtte is sikerült visszatérni a holdról, meg a légkörről lepattanni is..:(

De így tényleg, mint a nagyok..

A holdraszállás egyébként nem olyan nehéz.

1. Felszállás, föld körüli pályára állás
    2. Gyorsítás, és a hold felé vezető pályára állás.
    3. Holdkompp kiszedése, dokkolás a holdkomppal (ha Apollo-val csinálja valaki).
    4. Fékezés, hold körüli pályára állás.
    5. Leszállás a holdkomppal (ez kemény, nehéz elérni, hogy ne legyen vízszintes sebesség leszálláskor)
    6. Felszállás a holdról.
    7. Randevú az Apollo-val ez az ami kőkemény.
    8. Gyorsítás a föld felé
    9. A légkörbe való visszatérés előtt a műszaki egység leválasztása.

Egyébként a randevú sem vészes, csak meg kell érteni a lényegét.

A lényeg az, hogy a céllal közel azonos pályán legyünk. Utána a pályát úgy kell módosítani, hogy a céllal azonos időben közel azonos helyen legyünk. Alacsonyabb pályán gyorsabb a keringés, magasabb pályán lassabb. Be lehet úgy lőni a pályát, hogy adott helyen és időben közel legyünk a célhoz. Akkor pedig megszüntetjük a cél és a közöttünk levő sebességkülönbséget, majd szépen odamanőverezünk a célhoz.