:O
Te bele látsz a fejembe???? Ezt akár én is írhattam volna elejétől a végéig, szóról-szóra.
Két kiegészítést tennék. Amikor kezdődött a botrány egy Kossuth téri tüntető azt nyilatkozta, hogy most megmutatják, hogy a magyar nem bírka nép és ki megy tüntetni... Valószínüleg mielőtt ezt kimondta nem gondolkodott előtte egy percet sem, mert ha megtette volna akkor rájöhetett volna arra, hogy aki nyílvánosságra hozta a felvételt annak pontosan ez volt a szándéka.
A második kiegészítést is egy tüntető megszólalásához kapcsolódóan írom, bár ez inkább egy általános félre értése a történelemnek.
Tehát a nyilatkozatban arra tért ki emberünk (vagyis inkább az volt a mondandója lényege), hogy Gyuriferi nem hasonlít Szt. Istvánra vagy Mátyásra. Összefoglalva a léyneg az volt, hogy az intézkedései nem szolgálják a haza érdekeit. Jelezném ebben a hozzászólásban nem kívánok állást foglalni abban, hogy jó-e nekünk vagy sem, csak egy kicsit a tisztán látás kedvéért írok még pár sort.
Tehát vegyük Istvánt. Tuti, hogy olyan jó kiráylunk volt? A válasz természetesen igen! Ezt igazolja, hogy még mindíg létezünk. De! Vajon a kor embere is úgy gondolta-e, hogy István jó király? Az már nem olyan biztos, hiszen rákényszerítette a kereszténységet a magyarokra akik addig évszázadokon keresztül - vagy a fene sem tudja mióta megjelent a földön a magyar - pogány hitben élt. És ahogy a rockopera is mondja István "tűzzel, vassal" térítette át az embereket az új vallásra. De ma már mindezt megköszönjük neki, mert valószínü már nem lennék, ha nem teszi meg ezt a radikális lépést. (aki tanult törit az tudja, hogy muszáj volt az ellenségeskedés helyett közelíteni európa felé)
Még a vallásos témánál maradva. Reggel nem csak arra a papra gondoltam akit te emlegettél, hanem egy másikra is aki a Kossuth téren szokott beszédet mondani. (http://index.hu/politika/belfold/egyhvsgyf101/)
Azt hiszem nem tudom jobban zárni a hozzászólást csak, hogy idézek tőled: "nem az a baj,ha az okos ember hülyéskedik,hanem ha a hülye okoskodik."