-
kinek kell manapság tv,ha ott a jó öreg Kossuth tér,legyen az Budapest, vagy Debrecen,vagy Nyíregyháza!!!
Én most itt vok nyíregyen..
Itt se értelmesebbek az emberek,mint máshol.
Naponta tartanak "tüntetést",kb 100 főnyi tsg,melynek átlag életkora kb 50 év.
No de h ne legyen üres,unalmas a sztori,belekezdek végre..
Este azt terveztük,h megnézünk egy újabb magyar filmet,egy art moziban.
Sajnos a filmet nem tudtuk megnézni,mert ugyancsak 5percet késtünk,de csak ketten lettünk volna,így agyhajszolt gépész hazament,ígyhát a filmet nem vetítik az üres nézőtérnek,sem pedig csak 2 főnek.
No nem baj,akkor sétáljunk egyet- gondoltuk-, nézelődünk,beszélgetünk,stb.
Ki hitte volna milyen mulatásgos műsorra lelhet az ember a Kossuth téren, a többi fajtása előadásában, nevezzük őket az egyszerűség kedvéért tüntetőknek.
Lám-lám,milyen szép az emberi inteligencia,büszke vagyok,h képesek voltunk lemászni a fáról.
De a lényeg:pár "pillantkép", eme rendezvényről.
tanulságos.
Kezdjük az elején.
Figyelemfelkeltő hang:Már elértük a 100 főt!
No ez ám a szám,ezt meg kell nézni,szóval közeledtünk.
Szónokolni tudni kell,főleg ha tüntetésről van sző,pláne effajta nemes ügyért.
Gondolom ezért is fizették meg(!!!) a nyíregyi Cicerot!
Nah de nem kell ezen csodálkozni,hiszen tüntetés holnap is lesz,megmondta ezt a szónok is,és megígérte h mindenkinek aki feliratkozott,azaz kb 100 fő,küld 1-1 smst.
Ugye nem lehet csak úgy most megbeszélni?
Ezt nem gondolhatjuk komolyan?
Nem,nem!
Modern világot élünk,smst küldünk a tüntetőtársaknak.
Ezt pedig finanszírozni kell,úgyhogy az erre a célre kijelölt tesco-s szatyor kasszaként funkcionál.
(Nah jó,nekünk is megfordult a fejünkben,h holnaptól mi is tüntetünk,mondjuk h több órából álljon egy nap,amit csak alvásra használatunk fel.
Tervünk megvalósítására természetesen mi is gyűjtjük a mánit..Persze abból fizetjük a következő havi kolidíjat...)
Remek.
De lapozzunk!
Már el is helyezkedtünk kényelmesen egy padon,mintha a tv előtt üllnénk, csak hidegebb van.
A távkapcsoló se működik,de sebaj elég hallható így is.
Hallható?
Hiszen nem hallok semmit!
Jah már értem,persze!
Hiszen Cicero2 felszólított mindenkit,h "Egyperces néma megállással(!) tisztelegjünk az olaszliszkai tanárember előtt!.."
Hmmm,nem is tudtam h ehhez is van köze Fletónak,de hát semmin se lepődök már meg,bár a néma megállás fogalma kisebb képzavart okoz.
Sebaj.
Új felfonás következik.
Ugye mindeki ismeri azt a nótát,h "még azt mondják részeges vagyok.."?
No, erre komponált bizonyos Hargitai Laci - ha van már nekünk Lagzi Lajcsink, MC Hawerünk,Bunyós Pityunk,ésatöbbink,legyen akkor egy Hargitai Lacink is-, egy módfelett "megható" versikét,amelyben hőn szerett kormányunk "közkedvelt" vezetőjét ócsárolja.
Nätürlich a nép meghajol az újsdonsült poéta nagysága előtt,és mint a bekötött szemű lovak,mennek előre,teszik,amit mondanak nekik, azaz együtt kántálják az éneket.
Fantasztikus volt.
Van itt minden:próza,líra,miegymás.
Hopp,de köszöntsük tisztelettel az esperes urat,persze csak ha nem zavarjuk,konferálja Cic2!
Természetesen nem.
Esperes úr felcammog a szobor talapzatára és eldünnyögi gondolatait.
Elképesztő.
Bámultatos.
Katarzis ért,elérékenyültem..-.-
Nah de Cicero2 megint dumál,szóval félre a könnyekkel.
Mégis csak egy mondat üti meg fülem:"Budapest kitart"
Remek!
BRAVO!!!
Végülis Eger is kitarott,akkor hát Bp is ki fog!
Igazán bájos az embernek nevezett teremtmény.
Oh,de a legbájosabb az,h anyuka és apuka kézenfogva sétál,anyuka tarkójánál fogva voncolja a "gyermekét".
A fiúcska 5éves forma;kezében nemzetiszín logót hurcol.
Igaza van,"Magyarok vagyunk, nem?"
Anyuka sem rest, a cseppséget felküldi a szónok mellé a szoborra,leüllteti a hideg kőre..
Oh mit beszélek,átfűti azt a nemzeti önérzet.
És a kisgyermek anyai szónak engedelmeskedvén, nyugodtan csücsül egy darabig,és lobogtatja zászlónkat.
Ez ám a műsor,néhol mulatságos,néhol megható...szóval igencsak szórakoztató.
Sokáig viszont nem élvezhetjük új tvnket,mert csatlakozik egy újabb értelmiségi hozzánk,aki szintán elmondja véleményét.
mily meglepő,ő is azt állítja neki van igaza.
De mégsem...mégsem olyan meglepő.
Hiszen ezen a világon az ész van elosztva a legigazságosabban,mindenki meg van győzödve h neki jutott a legtöbb.
DE elég volt mára, búcsuzunk,és azzal a nyugodt szívvel távozunk, h holnap ugyanitt ugyanez a társaság,ugyanezt a műsort folytatja,és Hargitai Lcai is velünk lesz,szóval aggodalom nélkül tudunk elmenni.
Addig is:
Budapest kitart!
Egyperces néma megállás a tiszteletükre..