Bp_4.jpg
Merthogy vannak itt nemvidékiek is, tudtommal ! :DDD
  • Z
    #1143
    Leginkább, de a szigorúan vett belvároson kívül majdnem egész Bp levegője ocsmány. Sétáltál már nap közben a Hungárián, a Flórián téren, de még a budai részek sem túl kellemesek, Moszkva tér, Széna tér, Köki, Határ út, ezek mind katasztrofálisak. Pedig mivel a gyárakat, üzemeket nem igazán lehet leállítani, az egyetlen megoldás az lenne, ha valamilyen úton az autók számát csökkentenék. Vagy a hibrideket nagyon meg kéne támogani. A rosszabb EURO normás autók tulajaival többet fizettetni. Metróvégállomásokkal valahogy szinkronba hozni az elővárosi vasutakat, nagy parkolókat létesíteni, aki leteszi az autót, annak BKV bérlet kedvezményt adni, stb. Ezeket kéne.

    Tiszta aluljárót is elfogadnám, meg jobb a közbiztonságot is.


    Az omladozó házakkal kapcsolatban: vagy a Balaton, vagy a Stollár Béla utcában láttam A4-es papírra nyomtatva a falon ilyesmi feliratot: kérem vegye figyelembe, hogy a vakolat leomolhat. Ha ide parkol, akkor a saját felelősségére teszi. A ház nem vállal felelősséget, ha valakinek az autója a lehulló vakolat miatt megsérül.

    Na azért ez kemény. És mi van, ha nem az autó sérül meg, hanem épp kiszáll egy anyuka a kocsiból, kiveszi a gyerekülésből a kisgyereket, azt' agyoncsapja egy fél kilós lehulló vakolatdarab?

    Azért nehogy már a Kispiripócsról származó özvegy Kovács Józsefné fizesse a leromlott állapotú ház helyrehozatalát. Ha az ő családi háza gyenge állapotú lesz, akkor abba egy budapesti lakos sem tesz egy fityinget sem. Legyen csak kötelezve arra, hogy helyrehozassák, arra van a közösktg.

    Azért messze nem minden szakadt a városban, sok szép hely is van. De valóban nagyon sok a rossz állapotú épület, tér, útburkolat, stb. És aki itt lakik, annak már inkább az tűnik fel, mint a szép részek. :)