:: TransFormers :: just 4 FANS
-
Na, én írtam az UIP-nek s válaszoltak. Itt a mail:
Kedves Ferenc!
A film július 3-án, magyar felirattal kerül a mozikba itthon.
Üdvözlettel:
Andrea
-----Original Message-----
From: Ferenc Gergely [mailto:[email protected]]
Sent: Monday, June 18, 2007 12:16 PM
To: [email protected]
Subject: Transformers film
Importance: High
Tisztelt, UIP Dunafilm!
Érdeklődni szeretnék és információt a július 4.-én (vagy itthon talán július 5.) bemutatásra kerülő "Transformers" című filmről. Már láttam a film reklámját a TV-ben, de egyébként is nagy rajongója vagyok. Szóval újat már nem láttok.
Amire nagyon, de nagyon kíváncsi lennék, hogy a film a mozikban magyar szinkronnal vagy magyar felirattal kerül-e bemutatásra.
Válaszukat előre is köszönöm!
Gergely Ferenc
Vagyis nekem volt igazam - nem azért, mintha ezzel most felakarnék vágni. Inkább örülök, hogy nem valami vacak szinkronnal kell nézni. Mert anno emiatt vártam meg a SW3 DVD kiadását.
A felirathoz és az angolhoz hozzá kell szokni tt vagyok én. 5 éve utáltam, hogy kedvenc filmjeim DVD-n többnyire felirattal jöttek/jönnek ki. De megszoktam, meg volt PC-m is és hozzá kellett szoknom a gyorsolvasáshoz. Szóval a lényeg, hogy 5 éve, ha megnéztem egy filmet angolul gyakorta semmit nem értettem, max. 10-15%-ét. Ha ma megnézzek így egy filmet a 75-85%-át értem, néha kevesbbet függően a film szövegkörnyezetétől. Ja, és a elmúlt 5 évbe nem tanultam nyelvet sehol.
De tény, hogy manapság elég sok fiatal nem tud jól olvasni, nemhogy gyorsan. Én mondjuk helyesen írni nem tudok, de beismerem.
Ui: egy ilyen filmet kötelező megnézni a moziban. Hogy utána letölti egy dolog, de én utána általában a DVD kiadást várom. :)