:: TransFormers :: just 4 FANS
-
liberty2 #543 Igen ez az eredeti magyar. Azért nem szeretnék linket adni, mert olyan oldalon lehet letölteni ahol
1; Regisztárió kell és csak tagok hívhatnak meg másokat
2; Enyhén illeglási minden az oldalon, nem nagyon kéne híresztelni
De e-mailben szívesen emondok mindent, csak írjatok nekem. Bár, ha nagyon szépen megkértek, talán ki írom nektek DVD-re és el is kűldöm.
A szinkronról annyit, hogy most így nézki a dolog:
Egy rendes házimoziban lejátszható DVD-ről beszélünk amire egy srác felrakta az új magyar szinkront, a régit és az eredeti angolt ( mondjuk akkor már feliratot is rakhatott volna hozzá, de elnézzük neki )
Az újjal és az angollal különösebb baj nincs, leszámítva, hogy a hangerőket lehetett volna egyszintrehozni. A régivel ( lehet mert siettetttem picit
) de lenne még mit dolgozni. Időzítésbeli problémák vannak rajta, bár eléggé érdekesen. Néhol túl hamar van a hang, néhol meg túl későn. Az lehetne megoldás, hogy minden mondatot szétdarabolni és pontosan olyan hosszúra nyújtani, zsugorítani amekkorára szükségünk van. Dehát ez végteleen meló, gyakorlatilag.
Más: Nagyon jó kis emlékeket idézett fel bennem a szinkron. :) A régi jó poénok is benne vannak még, amikre nagyon emlékeztem, pl: HotRoad ( alias Peca ) és Daniel ( alias Dani, ugyanis szó szerínt MINDENT magyarosítottak akkor, még a címet is alakváltókra. ) szóval, amikor ők ketten hozgásznak, és Peca kifogja a halat, az új szinkronban ezt mondják:
Daniel: Odanézz, mekkora !
HotRoad: Ez aztán nem semmi.
Régiben így hangzott:
Dani: Odaézz, milyen nagy!
Peca: Hát csalinak elég nagy.
A másik, hogy egy hangyányit lerombolt a gyermekvilágomból, mert azt hittem, mindenkinek olyan robotszerű a hangja, de ráébredtem, hogy nemigazán. A hasonló hibák megvannak a régi szinkronban ugyanúgy mint az újban. Nem beszélnek tökéletesen össze a szereplők amit én annak a hibájának tudok be, hogy sosem vették fel a szereplők szövegét úgy, hogy egyszerre többen lettek volna benn a süketszobában, mindenkit külön rögzítettek. A másik, hogy sok az elhallgatott rész. Gyakran lehet látni, hogy a szereplők csak tátognak, miközben semmi hangjuk nincsen. Ez eléggé idegesítő is tud lenni, de szeríntem, ha valaki igazán nagy fan, nem ezen fog kiakadni. :)
Szóval 1 szó mint 100: Írjatok e-mailt és azonnal kűldöm, hogy hogyan lehet hozzájutni.