Kecskemét
  • REPS0L
    #9015
    ...

    A cikk rövid linkje: http://hiroshir.hu/sw.!news/id.1199
    Nincsenek fix traffipaxok Kecskeméten!
    2009.03.04., 12:57 | Frissítve: 1 napja

    A keddi napon a vezess.hu autós szaklap oldalain megjelent, hogy a rendőrség kilenc fix traffipax készüléket „állított szolgálatba” Kecskemét területén. A cikkben közölték a pontos helyszíneket, mi azonban utánajártunk, és kiderült, az egész megyében nincs egy darab állandó sebességmérő sem.
    A cikkben leközöltek egy kilenc helyszínből álló listát is azokról a helyszínekről, ahol fix traffipax készülékek mérik az autósok sebességét. Ezzel kapcsolatban felhívtuk a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjét, aki határozottan cáfolta a cikkben leírtakat:
    - Az üggyel kapcsolatban annyit tudok közölni, hogy nemcsak Kecskeméten, de az egész megye területén nincs kihelyezve jelenleg fix traffipax mérő készülék- nyilatkozta Mihályné Bornemisza Eleonóra őrnagy a Híröshír.hu-nak. Az ORFK a jövőben pályázatot fog kiírni ilyen készülékek beszerzésére, ezt követően lesznek csak szétosztva azok a megyék között. Ezek azonban csak a jövőbeni tervek, így nincs helyszíni lista sem a tervezett helyszínekről.

    Így tehát a következő hónapokban még nem kell az ilyen szintű sebesség ellenőrzésektől tartania az autósoknak Kecskeméten. Persze ez sem indok a gyorshajtásra, vigyázzunk autós társaink és a többi közlekedő testi épségére!

    A vezess.hu említett cikke itt elolvasható: http://www.vezess.hu/hirek/megindult_fix_traffipaxok_telepitese/17667/