• Nuno88
    Bejöttek Ancelotti taktikai húzásai
    Külföldi labdarúgás

A Milan mestere gyorsan reagált a Bayern kezdeti rohamaira, csapata pedig már az első fél órában olyan előnyre tett szert, amely már nem forgott veszélyben meccs hátralévő részében.

Carlo Ancelotti újra a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé vezette a Milant, amely ugyan a Bayern elleni visszavágón nem esélyesként lépett pályára, ám taktikus, higgadt játékkal megérdemelten verte 2-0-ra német ellenfelét. A mérkőzés elején a bajorok gyorsan el akarták dönteni a továbbjutást, és azonnal nyomást gyakoroltak a gólkényszerben játszó Milanra, amelynek mester azonban gyorsan váltott.

- Ahogy láttam, hogy az elején mindenképpen fölénk akarnak kerekedni, változtattam. Szóltam Seedorfnak, hogy menjen ki a baloldalra, ezzel akartam megállítani a Bayern rohamait. A vezető gól után már radikálisan változott a játék képe, járattuk a labdát, időnként kifejezetten jól játszottunk – értékelte a Bayern München elleni visszavágót Carlo Ancelotti, aki természetesen nem hagyta szó nélkül csapata elődöntőbeli ellenfelét sem. – A Manchester United remek alakulat, minden csapatrészében kiváló. Teljesen más erőt képvisel, mint a Bayern, de nincs félnivalónk, két éve oda-vissza vertük őket. Persze azóta sokat fejlődtek fiatal sztárjaik, Rooney és Ronaldo is tapasztaltabb lett néhány csatával.