36663
  • Nuno88
    na végre! :)

0:3
  • HeCki
    Ronie !!!!!!
  • Nuno88
    thx
  • banok
    Azoknak akik nem látták az eddigi 2 mai Milan gólt
  • Nuno88
    Ronaldo gólt se utasítanék vissza :)
  • Nuno88
    A következő linken lehet nézni a meccset:

http://www.myp2p.eu/Matches/Match3.htm
  • banok
    bwin.com-on lehet nézni.
  • hunmilan
    melyik csatornán adják a meccset?
  • Nuno88
    a mostani meccset nem látom mert nem jó a link amit adtak, de múlthéten nem mozgott rosszul, múlthéten is eredményes volt :)
  • Palinko
    kezd favalliról megválltozni a véleményem.... hogy védekezik? (sajna még nem láttam sokszor játszani)
  • Nuno88
    HT Messina 0 - 2 AC Milan
  • Nuno88
    33' Messina [0 - 2] AC Milan
    14' [0 - 1] Kaka
    30' [0 - 2] G. Favalli

Favalli már megint gólt rúgott :DDDD
  • Nuno88
    22' Messina [0 - 1] AC Milan
    14' [0 - 1] Kaka
  • HeCki
    Gol Kaka. stream?
  • Nuno88
    14' Messina 0 - 0 AC Milan
  • Nuno88
    Ronaldo: Újra én leszek a legjobb!
    Külföldi labdarúgás

Ronaldo újra optimista! A Milan januárban szerződtetett brazil csatárának ígérete szerint a jövő szezon elejére újra a világ legjobbja lesz.

A brazil támadó a La Gazzetta dello Sportnak adott interjút, amelyben kijelentette, nagyot néznek majd azok, akik az elmúlt időszakban kritizálták őt. Ronaldo beismeri, hogy jelenlegi teljesítménye még elmarad legjobbjától, de ez csak annak tudható be, hogy az ősszel a Real Madridban nem végzett olyan edzésmunkát, mint tavasszal a Milanban.

- A következő szezon elején, a nyári alapozás után újra én leszek a legjobb! Biztos vagyok benne, hogy vissza tudom nyerni a régi formám. Ugyabban az évben és ugyanazon a héten születtem, mint Sevcsenko és Totti, nem hiszem, hogy bárki kritizálhatná őket a koruk miatt. Nem vagyok öreg, és még közel sincs vége a pályafutásomnak - mondta Ronaldo, akire Carlo Ancelotti továbbra is csak a bajnokságban számíthat.

Ronaldo nevéhez az eddigi kilenc tavaszi meccsén négy bajnoki találat és három gólpassz fűződik.
  • Nuno88
    na megy a meccsünk! FORZA MILAN!!!
  • 9csöves9
    kicsit vicces,hogy ekkora felhajtás lesz ebből

0-0 lett a meccs,kb ugyannyi helyzettel és egy nyilvánvaló Milan kezezéssel a 16-oson belül.kép is van róla ha nem lennék ilyen lusta megkeresném
  • Nuno88
    Moggiék 42 telefonhívással csalták el a Juve-Milan rangadót
    Külföldi labdarúgás

Az olasz La Republica című napilap vasárnapi számában részleteket közölt abból a 42 telefonbeszélgetésből, amelyet Luciano Moggi, Mariano Fabiani és Paolo Bertini folytatott a 2004-es Juventus-Milan bajnoki találkozót megelőző 24 órában.

Az olvasók számára is sokkolóan szókimondó párbeszédekből tisztán kiderül, a Juventus korábbi igazgatója szép szavakkal megkérte Bertini játékvezetőt, a hatalmas érdeklődéssel várt Juve-Milan rangadót tartsa kézben, oldja meg, hogy a mindenki számára kedvező döntetlennel záruljon. A spori hallgatott Don Lucianóra és 0-0-ra "hozta" a rangadót.

A La Republica felfedte, hogy a Moggi által beszerzett svájci mobilkártyákon zajló telefonbeszélgetések másik főszereplője a Messina korábbi igazgatója volt, aki a szicíliai klub élvonalban maradásáért lobbizott Mogginál. Cserében persze csapata szó nélkül megadta magát a Juventus elleni meccseken.

Folytatás várható az újabb kínos ügyben, hiszen az olasz ügyészség több
    tucat mérkőzést, sportvezetők és játékvezetők beszélgetéseit veszi górcső alá.
  • Nuno88
    remélem Ronie és Gila ismét betalálnak :)
  • gabber_saviola
    MESSINA (4-5-1): Paoletti; Lavecchia, Zanchi, Iuliano, Giallombardo; Alvarez, Pestrin, D’Aversa, De Vezze, Masiello; Riganò.
    In panchina: Cesaretti, Rea, Parisi, Minetti, Cordova, Bakayoko, Floccari.
    In panchina: Bruno Giordano

MILAN (4-3-1-2): Dida; Cafu, Bonera, Kaladze, Jankulowski; Ambrosini, Pirlo, Gourcuff; Kakà; Gilardino, Ronaldo.
    In panchina: Kalac, Nesta, Oddo, Gattuso, Serginho, Oliveira, Seedorf.
    Allenatore: Carlo Ancelotti
  • Nuno88
    Messina elleni keret:

KAPUSOK: Dida, Kalac, Storari;

VÉDŐK: Bonera, Cafu, Favalli, Grimi, Jankulovski, Kaladze, Nesta, Oddo;

KÖZÉPPÁLYÁSOK: Ambrosini, Gattuso, Gourcuff, Kakà, Pirlo, Serginho;

CSATÁROK: Gilardino, Ricardo Oliveira, Ronaldo

Forrás: acmilan.com
  • LasCar16
    Alberto Gilardino eltiltás miatt kihagyta a Bayern München elleni Bajnokok Ligája visszavágót, azonban alig várja, hogy az Old Traffordon segíthesse csapatát az elődöntőben.

"Nagyon boldog vagyok, örülök a továbbjutásnak és a csapat teljesítményének is. Biztos voltam benne, hogy a csapattársaim nagy meccset játszanak majd, végül is ezt igérték nekem szombaton. Most a Manchester United következik, és mindannyian nagyon motiváltak vagyunk, hogy két fantasztikus mérkőzésen kiharcoljuk a döntőbe jutást. A Manchester erős csapat, de nem szabad félnünk tőlük. Egyelőre azonban csakis a Messinával kell foglalkoznunk" - fejezte be Gilardino.
  • LasCar16
    Carlo Ancelotti mai nyilatkozatában támadta azokat, akik korábban megkérdőjelezték a Milan jelenlétét a Bajnokok Ligájában.

Az edző azok után tette kijelentéseit, hogy az olasz futballbotrány újabban felszínre került fejleményei azt sugallják: a Milan inkább áldozat az szerepét töltötte be, nem az elkövetőét. A 2004. decemberi Juventus-Milan mérkőzés körüli vizsgálatok egyértelműen azt igazolják, hogy a Milan is Luciano Moggi rendszerének áldozata volt.

Korábban - többek között - az Inter játékosa, Patrick Vieira is olyan kijelentéseket tett, melyek szerint "megbocsáthatatlan", hogy a vörös-feketéket engedték indulni a Bajnokok Ligájában, miután nyolc pontos büntetést kaptak a tavaly nyári tárgyalásokon.

"Aki ilyen dolgokat beszél, az nagyon el van tévedve. Inkább mindenkinek örülnie kellene, hogy a Milan versenyben van a Bajnokok Ligájáért és egyedüliként tovább harcol Olaszország becsületéért. Manchester? Egyenrangúak vagyunk az angolokkal. A Manchester nagyon erős csapat, de mi nem fogjuk megadni nekik a lehetőséget, hogy lekontrázzanak minket. A tavaly nyári büntetés nagy csalódást okozott nekünk, az igazságtalanság érzése teher volt mindannyiunk vállán. Még most is érezzük ezt. Úgy éreztük, hogy igazságtalanságot követtek el ellenünk, és ezt sosem felejtjük el. Ami a bírói hibákat illeti, egy sportembernek mindig meg kell próbálnia hinnie abban, hogy nem szándékosan történtek. A következő meccsünk? A Messinának ez az egyik utolsó lehetősége, hogy kiharcolja a bentmaradást, és egy ilyen ellenféllel szemben sosem könnyű játszani. Azonban mi jó formában vagyunk, és addig ütjük a vasat, amíg meleg. A csapatom az utóbbi mérkőzéseken visszaszerezte önbizalmát, és most folytatnunk kell ezen az úton, meg kell lovagolnunk ezt a hullámot. A kezdő? Yoann Gourcuff helyet kap a középpályán Kaká mellett, a csatársorban Alberto Gilardino és Ronaldo játszik majd" - árulta el a Milan mestere.

A Milan kerete a mérkőzésre: Dida, Kalac, Storari; Bonera, Cafu, Favalli, Grimi, Jankulovski, Kaladze, Nesta, Oddo; Ambrosini, Gattuso, Gourcuff, Kaka, Pirlo, Serginho; Gilardino, Ricardo Oliveira, Ronaldo.
  • LasCar16
    A hírek szerint a Barcelona a következő két mérkőzésére nem nevezte keretébe Ronaldinhót, miután a játékos az utóbbi mérkőzéseken formán kívül játszott és személyre szabott edzésterveket kell teljesítenie, hogy újra képes legyen a legjobb formáját hozni. A spanyol sajtónak ez elég okot adott, hogy újfent előhozza a játékos jövőjével kapcsolatos találgatásokat, kihangsúlyozva, hogy Ronaldinho ebben a szezonban már 81 edzésen mulasztotta el a megjelenést.

Mint az közismert, a brazil sztár éppen egy hosszas tárgyalássorozat közepén van a Barcelona vezetőségével, amelynek tétje a szerződéshosszabbítás - illetve amennyiben nem kerül sor megegyezésre, a Milanhoz történő átigazolása is előtérbe kerülhet. A játékos ügynöke - és testvére -, Roberto Assis nyilatkozatában elismerte, hogy a Milan komoly alternatívát jelent a világ legjobbjaként számon tartott zseninek. A Milan elnöke, Silvio Berlusconi a napokban egészen odáig ment, hogy kijelentette: Ronaldinho a nyáron 40 millió fontért a Milané lesz.

"Ha Berlusconi elnök úr állítja ezt, aki Olaszország miniszterelnöke is volt, hogyan mondhatnám az ellenkezőjét? Fogalmazzunk úgy, hogy a híreknek van valóságalapja. Ami a Barcelonát illeti, megpróbáljuk a lehető legjobban megoldani a kialakult helyzetet" - nyilatkozta Assis.
  • tep
    Ámen :)
  • LasCar16
    A Milan elnöke, Silvio Berlusconi a következőképpen nyilatkozott a Milan müncheni győzelméről:

"Épp egy ilyen Milant szerettem volna látni Münchenben! A mérkőzés előtt hosszasan beszéltem Gallianival és Ancelottival telefonon, és éreztem, hogy a megfelelő légkörben vannak. Tudtam, hogy megvannak a képességeink ahhoz, hogy akár több góllal is nyerjünk. Azért is örülök annak, hogy ilyen benyomást tett a csapatunk, mert abban a szellemben játszottak, amire én mindig is buzdítottam őket. Most már bevallhatom, hogy a 2-2-es első mérkőzés után jól letoltam a csapatot az öltözőben. Elképzelhetetlen számomra, hogy ilyen tehetséges játékosok a győzelem érdekében miért nem tudják megtartani a labdát az utolsó percekben. Én vagyok az első, aki bármit megadna egy különleges előadásért, de ha csak egy góllal vezetsz, akkor nem adhatod át a labdát az ellenfélnek. Most mindenki jól játszott. A Maldini-Nesta kettős középen lenyűgöző volt. Gattuso minden labdáért megküzdött. Dida tökéletes volt. Viszont, ha ki kellene választanom egyetlen nevet, akkor az Seedorf lenne. Ő képviseli a csapat tartását és büszkeségét, egy olyan csapatét, amelyik sosem adja fel a küzdelmet és a génjeiben hordozza Európát. Manchester? Optimista vagyok, mint mindig. A Manchester United nem a favorit. Nagyon tiszteljük őket, viszont nem félünk, mivel egyenlő esélyekkel kezdjük a párharcot. A mostani fordulóban minden jól alakult a Manchester United számára, a Romának pedig épp ellenkezőleg, de nem ijedhetünk meg ettől a 7-1-től, ugyanis az első mérkőzést a Roma nyerte. Mi lesz, ha a Milan kiejti a Manchester Unitedet? AKkor eleget kell tennünk egy kötelezettségünknek a szurkolók felé: szembe kell néznünk a Liverpoollal, hogy kiegyenlítsük a számlát a két évvel ezelőtti tréfáért. Ez az álmunk, ez a célunk."
  • LasCar16
    A nápolyi ügyészség legújabb vizsgálata szerint az eddig felderítettekhez képest további 15 olasz labdarúgó bajnoki mérkőzés eredményeit befolyásolták a játékvezetők, akik közül nyolcat azonnali hatállyal eltiltottak.
    A feljemények alapján a Juventus egykori főigazgatója, Luciano Moggi, valamint Mariano Fabiani, a Messina korábbi sportigazgatója korrupt bírók - köztük a nemzetközi porondon is érdekelt Domenico Messina, Gianluca Paparesta, Andrea De Marco és Paolo Tagliavento - segítségével csapataik javára manipulálták a meccseket a 2004/2005-ös idényben. A sípmesterek a két klub ellenfeleit többek között úgy gyengítették, hogy "megszórták" a sztárokat sárga és piros lapokkal, 2004. december 18-án pedig Paolo Bertini például egy nyilvánvaló büntetőt nem ítélt meg az AC Milannak a Juve elleni találkozón (0-0). A nyomozók mintegy ötezer telefonbeszélgetést hallgattak le, és a mérkőzések videofelvételeivel egyeztették azokat.
    A futballmaffia összesen 39 összecsapásba "nyúlt bele", és eddig 48 bírót, valamint tisztségviselőt hallgattak ki, akik közül 21-et a szervezett bűnözésben való részvétellel is gyanúsítanak.

Az olaszok számára azért különösen kínos a tovább gyűrűző bundaügy, mert öt nap múlva hirdetik ki Cardiffban a 2012-es Eb helyszínét, és a három pályázó egyike - a közösen kandidáló Horvátország és Magyarország, illetve Lengyelország és Ukrajna mellett - Olaszország. A szövetséget irányító Giancarlo Abete sietett is közölni Michel Platini UEFA- és Joseph Blatter FIFA-elnökkel, hogy az ügyészség maradéktalanul felgöngyölíti a botrányt.
  • Nyugika
  • LasCar16
    kár h. elmúltam 16:D
  • LasCar16
  • Nuno88
    Magyarországra jön a Milan!
    Külföldi labdarúgás

Idén is focitábort szervez hazánkban a Milan! A táborról az olasz sztárklub élő legendája, Paolo Maldini is dicshimnuszokat zengett!

Ismét hazánkba jön az A.C. Milan! Az elmúlt két év sikerére való tekintettel újra labdarúgó tábort szervez a világhírű olasz klub 6 és 16 év közötti fiúk és lányok számára, ahol közvetlenül a lombard sztárcsapat utánpótlás tagozatának edzőitől tanulhatják meg a futball fortélyait. A Milan Junior Campot július 2-a és 6-a között rendezik meg a Láng Sporttelepen, ahová idén is 200 jelentkezőt várnak. Az egy hétig tartó, sportot és szórakozást is kínáló táborban színvonalas taktikai, elméleti és gyakorlati oktatásra kerül majd sor.

Az A.C. Milan csapatkapitánya, Paolo Maldini is támogatja a kezdeményezést. A veterán védőklasszis úgy látja, hazánk labdarúgásának is hasznos lehet a tábor.

- Az elmúlt két évben mintegy 800 fiú és lány vett részt a budapesti Milan Junior Camp labdarúgó táborban. Különösen büszke vagyok arra, hogy ezt a nagyszerű eredményt itt Magyarországon értük el, egy olyan országban, ahol a labdarúgásnak komoly hagyományai vannak. Gondoljunk csak a Honvédra, a Ferencvárosra, a Vasasra vagy a legendás Aranycsapatra. Tudom, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetségnek szívügye, hogy országszerte támogassa a futballt, és hogy minél több fiatalt vonjon be. Nekünk ugyanez a célunk: tömegesen kapjanak a gyermekek valódi lehetőséget arra, hogy ezt a csodálatos játékot játszhassák. – idézi Maldini nyilatkozatát a Milan sajtóközleménye.

Az A.C. Milan ajándékot is tartogat egyes, a táborban résztvevő gyerekek számára: néhányan meghívót kapnak a Milantól, hogy részt vegyenek egy nemzetközi eseményen, ahol találkozhatnak olyan, a Milan-ért lelkesedő fiatalokkal, akik tehetségesnek bizonyultak az A.C. Milan világszerte szervezett labdarúgó táboraiban. Továbbá lehetőséget kapnak arra is, hogy jelen lehessenek a San Siro Stadionban megtartandó mérkőzésen, és személyesen is megismerkedhessenek a piros-fekete mezes bajnokokkal, találkozhassanak az első csapat sztárjátékosaival.

A Rossonerik egyébként egy nagy meglepetésre is készülnek idén. A Horvátországban már nagy sikert arató utcai fesztivál jellegű rendezvény a tervek szerint ősszel Magyarországra is ellátogat. A Milan Park sok-sok érdekességgel, játékokkal, ajándékokkal és persze töménytelen mennyiségű focival várja majd az érdeklődőket.
  • Nuno88
    Szállj Milan, szállj! – európai sajtószemle
    Külföldi labdarúgás

A csütörtökön megjelenő olasz lapok a Milan müncheni győzelmét dícsérik, kiemelve Clarence Seedorf és Filippo Inzaghi játékát.

Olaszország:

A La Gazzetta dello Sport címlapja így szól: Szállj Milan, szállj! A milánói napilap büszkén hirdeti, hogy egy olasz csapat töri meg a BL elődöntőjének egyhangúságát, a Milan az egyedüli nem angol gárda a legjobb négy között. A lap Inzaghi és Seedorf remek játékának, és Ancelotti taktikai érettségének tulajdonítja a lombardok müncheni sikerét.

A Corriere dello Sport természetesen a címoldalon nagy betűkkel közli, Milan, Olaszország büszkesége! A római újság örömmel írja, hogy egy nappal a Roma bukása után az olasz focirajongók újra büszkék lehetnek egy remek teljesítményre.

A Tuttosport Milan, csak te! címmel elemzi az Allianz Arenában aratott Milan győzelmet, örömmel nyugtázva, hogy a három angol hegemóniáját egy olasz csapat töri meg.

Anglia:

A The Sun kalapot emel a három elődöntőbe jutott angol gárda előtt, előtérbe helyezve a Liverpool győzelmét. Rafael Benítez együttese kettős győzelemmel búcsúztatta a PSV-t, így a spanyol menedzser újra összecsaphat nagy ellenfelével, Jose Mourinhóval, és csapatával, a Chelsea-vel. A lap ugyanakkor visszatekint a keddi játéknapra is, Van der Sar szavait idézve kijelenti, a Manchester United által a Roma ellen nyújtott 19 perc egyedülálló volt.

A The Mirror a három továbbjutó angol csapatot a Három királyoknak nevezi. A Milan továbbjutásával kapcsolatban is a legérdekesebb momentum a lap szerint, hogy Sir Alex Ferguson is helyet foglalt a müncheni lelátón.

Németország:

A Bild Ciao Bayern! Magatoknak maradtatok adósok címmel közli írását, amelyben Franz Beckenbauer és Karl-Heinz Rummenigge is kifejti véleményét. A lap egyetért Ottmar Hitzfelddel, aki szerint csapata két hatalmas védelmi hibának köszönheti a kiesést.
  • Nuno88
    Carlo Ancelotti a találkozót követően értékelte a látottakat és kitért a következő ellenfélre is:

A Crvena Zvezda 1991-es sikere óta a Milan az első csapat amely egyenes kieséses szakaszban győzni tudott Münchenben.

“A mérkőzés a szokásos módon kezdődött, ahogy vártam is, a németek nyomást gyakoroltak ránk. Seedorfot a bal szélre küldtem, hogy onnan tudjon befelé mozogni. A gólja után minden megváltozott. Jól járattuk a labdát, a csapat remek játékot produkált."

“Az elején Clarence a támadó háromszögünk (Kaká-Seedorf-Inzaghi) bal sraka volt, de úgy tizedik perc környékén megkértem, hogy többet mozogjon és segítse mind a védekezést, mind a támadásokat. Kakával ketten sokat cserélgették a poziciójukat"

Pippo Inzaghi játéka a találkozó előtt rejtett némi kockázatot magában, de Ancelotti a kezdőbe rakta a rutinos támadót.

“Inzaghi nem volt teljesen egészséges és egy jó ideje teljesértékű edzést sem végzett. Még hiányzik a megfelelő sebessége, de a mérkőzés előtt edzett és készen állt a bevetésre"

Az edző taktikai húzásai a végefelé kissé meglepőek voltak. Csapatát csatár nélkül hagyta, Ricardo Oliveira pedig a padon maradt.

“A 2-0-ás vezetésünk birtokában úgy éreztem, hogy Serginho gyorsasága kamatozhat a kontrajátéknál. Oliveira is megkapja majd a lehetőséget, de most mindenki örüljön a sikernek."

A Milan összesítésben tehát 4-2-vel jutott be a BL elődöntőjébe.

"Kicsit pontosabbnak kellett volna lennünk a szünet után és már hamarabb le kellett volna zárnunk a mérkőzést. Próbáltunk újabb gólokat szerezni, de a végjátékban nem voltunk elég élesek.
    A hazaiak nyomás alatt tartottak minket a végefelé, de előttünk jópár nagy helyzet adódott az ellentámadásoknál, melyek közül legalább egyet gólra válthattunk volna."

A mérkőzés egyik, ha nem a legjobbja, a védő Alessandro Nesta volt.

“Nesta csodás visszatérést produkált és úgy gondolom hogy ők ketten Paolo Maldinivel még mindig a legerősebb védőpárost alkotják."

Ez a siker némit enyhített az Ancelottin lévő nyomáson, főleg úgy hogy a csapat a negyedik helyhez is közelebb került a hétvégén. Carlo azonban tudja, a csatája a sajtóval még nem ért véget.

“Nagyon világos a helyzetem a klubbal, de ne legyen kétségünk hogy a sajtó az elődöntőt, és ha úgy alakul a döntőt is vízválasztónak mutaja majd be a sorsomat illetően." - mosolygott

“Az együttest rengeteg nehézség érte ebben a szezonban, de mostanra már kezdünk úgy játszani, ahogy valójában tudunk. "

Ami a jövőt illeti:

“Az a tény, hogy három angol klub is a legjobb négyben van, azt mutatja hogy remek formában futballoznak."

“A Manchester nagyon erős a gyors ellentámadásoknál és határozott védekezésben. Más tulajdonsággal bír, mint a Bayern, de két évvel ezelőtt kétszer is legyőztük őket, ráadásul a második mérkőzést otthon játszuk majd."

“Természetesen 2005 óta sok tapasztalattal lettek gazdagabbak a játékosaik. A legjobbjaik mint Wayne Rooney és Cristiano Ronaldo rutinosabbá váltak azóta."

“A Manchester United erős ellenfél, de ebben a szakaszban már örülünk hogy játszhatunk ellenük."

Forrás: channel4.com
  • Palinko
    tegnap persze hogy végigizgultam a mecset. de az izgulás szerencsére nem volt túl nagy. 2. félidőt odaadtuk nekik elsőt meg elkaptuk ahogy kell!
    végre volt 2 jó mecsünk egymás után! és bemutattuk,hogy milyen szinten van a bayern hozzánk képest.
    na de előre tekintve...
    a mu az angol milan (szerintem) azzal a másssággal,hogy a játékosaik egyáltalán nem szimpatikusak és edző sem. de az most senkit nem érdekel... az viszont aggasztó,hogy ők egész évben jó formában voltak. mi meg háát. na az első félév nagyon rosz volt... de ez még talán előnyünkre is válhat,mert remélhetőleg nem bírják ők egész évben a hajtás. most talán felhoznátok a roma esetét... hát hogy lehet 7 gólt kapni? nem tudom... de mi azért összeszedettebb védelemmel és középpályával vagyunk felszerelve... ezeket átgondolva szerintem egyenlő esélyekkel indulunk,mert amenyire nekik jó a támadásuk,anyira jó a mi védelmünk! persze ők is tudnak védekezni, de mint tegnap bebizonyosult nekem tegnap,hogy mi is tudunk támadni! sőőt...
    és asszem nincs nekik brazil válogatott játékosuk, szóval Kaká nak még nagyobb esélye van ez miatt.
    szerintem legyőzhető a MU és nekünk le kell győznünk.
    de ha mégsem sikerül, akkor sincs okunk panaszra. én idén őszintén még enyit sem vártam volna el a csapattól...
    az viszont biztos hogy nagyon jó mecs van kilátásban :)
  • Nuno88
    az maga lenne egy álom beteljesülése :)
  • Bedibeni
    Grat nektek remélem a döntőbe találkozunk!:)
  • Nuno88
    A Milan Sir Alex előtt ütötte ki a Bayernt
    Külföldi labdarúgás

A lombardok Clarence Seedorf parádés játékával 2-0-ra verték az Allianz Arenában a Bayern Münchent, így a kedden továbbjutó Manchester United ellenfele a Milan lesz az elődöntőben.

A Bajnokok Ligája-negyeddöntőjének első meccsén a Bayern a hosszabbítás utolsó másodperceiben Van Buyten góljával egyenlített, így a bajorok előnyös helyzetben fogadták a szerda esti visszavágón a Milant. Ennek ellenére nem a lombardok kezdeményeztek, sőt, a München néhány veszélyes megmozdulással Dida kapuja elé került, de a Milan védelme hárította a hazai lehetőségeket. A 27. percben a müncheni térfélen szerzett labdát a Milan, Kaka passzolt a középen helyezkedő Seedorfhoz, aki remekül észlelte, hogy Inzaghi elvonja Lucio és Van Buyten figyelmét is, így a tizenhatoson belülre tört, majd honfitársa lábai között a hosszúba lőtt. Alig négy perccel később újra Seedorf volt a főszereplő, ezúttal egy váratlan megoldással ugratta ki Inzaghit, aki lesgyanús körülmények között tisztán tört Kahn kapujára, majd 17-ről a kivetődő kapus fölött a hálóba lőtt. Superpippónak ez volt a hatodik Bayern München ellen szerzett találata.

A szünet után Ottmar Hitzfeld csatárt küldött pályára, a Bayern három támadóval kezdte a második félidőt. A hazaiak azonban nem voltak képesek újítani, míg a Milan rutinos védelme ezúttal nem hibázott annyit, mint az első meccsen. Az egyik oldalon Van Bommel távoli lövéssel riogatott, míg a túloldalon Kaká remek egyéni alakítása után csak Kahn tudta megakadályozni a brazilt abban, hogy végleg eldöntse a továbbjutás kérdését. A Bayern következetesen támadott, de komoly helyzetet nem tudott kialakítani a Milan kapuja előtt.

A lelátón helyet foglalt Sir Alex Ferguson is, aki megtekintette csapata leendő ellenfelét, és láthatta, hogy a Milan taktikusan játszott, remekül kontrázott, és ha kellett ölte is a focit, a visszavágón mutatott teljesítményének köszönhetően megérdemelten jutott tovább a Bajnokok Ligája elődöntőjébe.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:

Bayern München-Milan 0-2 (0-2)
    G.: Seedorf a 27., Inzaghi a 31. percben
    Tj.: a Milan 4-2-es összesítéssel.
  • Nuno88
    Bejöttek Ancelotti taktikai húzásai
    Külföldi labdarúgás

A Milan mestere gyorsan reagált a Bayern kezdeti rohamaira, csapata pedig már az első fél órában olyan előnyre tett szert, amely már nem forgott veszélyben meccs hátralévő részében.

Carlo Ancelotti újra a Bajnokok Ligája legjobb négy csapata közé vezette a Milant, amely ugyan a Bayern elleni visszavágón nem esélyesként lépett pályára, ám taktikus, higgadt játékkal megérdemelten verte 2-0-ra német ellenfelét. A mérkőzés elején a bajorok gyorsan el akarták dönteni a továbbjutást, és azonnal nyomást gyakoroltak a gólkényszerben játszó Milanra, amelynek mester azonban gyorsan váltott.

- Ahogy láttam, hogy az elején mindenképpen fölénk akarnak kerekedni, változtattam. Szóltam Seedorfnak, hogy menjen ki a baloldalra, ezzel akartam megállítani a Bayern rohamait. A vezető gól után már radikálisan változott a játék képe, járattuk a labdát, időnként kifejezetten jól játszottunk – értékelte a Bayern München elleni visszavágót Carlo Ancelotti, aki természetesen nem hagyta szó nélkül csapata elődöntőbeli ellenfelét sem. – A Manchester United remek alakulat, minden csapatrészében kiváló. Teljesen más erőt képvisel, mint a Bayern, de nincs félnivalónk, két éve oda-vissza vertük őket. Persze azóta sokat fejlődtek fiatal sztárjaik, Rooney és Ronaldo is tapasztaltabb lett néhány csatával.
  • Nuno88