• Nuno88
    Carlo Ancelotti nyilatkozata az Empoli elleni győzelmet követően:

"Csodálatos mérkőzés volt, különösen nehéz volt számunkra a keddi eredmény miatt. Megmutattuk, hogy nagy mérkőzésre készülünk. Jól játszottunk és megérdemeltük a győzelmet. A csapat folyamatosan javul, és ma este a megfelelő irányba tettünk lépéseket a szerdai visszavágóra készülve. A csapatom jól teljesít, jó tempóban játsszuk a futballt, kezdjük elérni a megfelelő kondíciónkat a Bayern elleni mékrőzésre. Én realista vagyok, és tudom, hogy a Milan képes gondokat okoztni a Bayernnek. Ugyanolyan elszántsággal kell pályára lépnünk, mint az első mérkőzésen, ugyanazzal a magabiztossággal és leleményességgel. Minden játékosom készen áll, még azok is hasznosak lehetnek, akik csak pár percet játszottak, és ez az a mentalitás, amire szükségünk lesz Németországban egy jó eredményhez. Olyan fontos játékosok tértek vissza, mint Serginho és Kaladze. Kala jól játszott az első félidőben, aztán a másodikban már nem akart kockáztatni. Sergio hat hónap után lépett pályára, a visszatérése fontos esemény. Ez a két játékos sokat tehet hozzá a sikerhez a szerdai mérkőzésen. Gourcuff? Ha türelmesek vagyunk vele szemben, a csapat egyik kulcsjátékosa válhat belőle, mindig többet és többet mutat képességeiből. Még mindig fiatal és azt már elmondhatjuk, hogy jól beilleszkedett. Az első időszakban nehéz dolga volt, de most leküzdött egy csúnya sérülést és sokkal kiegyensúlyozottabb lett. Ennek tetejébe még Massimo Ambrosini is bevetésre készen áll. A csapatban uralkodó hangulat épp megfelelő erre a nagyszerű, Bayern elleni összecsapásra készülve. Megismétlem, hogy jó előérzetem van, a csapatom győzni megy Németországba."

Forrás: acmilan.com