• norby09
    Totti: Ronaldo a legjobb, én pedig a második vagyok
    Külföldi labdarúgás

A futballhétvége rangadóját Rómában játszák. A hazai AS Roma együttese az AC Milannal csap össze. A tét mindkét gárda számára hatalmas: míg a Farkasok a listavezető Intert szeretnék beérni, addig a vendégek a Bajnokok Ligája indulást jelentő harmadik vagy a negyedik helyre pályáznak. A Roma csapatkapitánya, Francesco Totti szerint csapata szombati ellenfelének brazilja a világ legjobb játékosa, ő pedig csak kevéssel van lemaradva tőle.

Szombat este rendezik a Serie-A hétvégi rangadóját, a 30. fordulóban a Roma a Milant látja vendégül. A fővárosiak a második helyen, míg a lombardok az ötödiken várják a derbit, a két gárda között azonban jelentős a pontkülönbség. A Farkasok már 15 ponttal mennek a Milan előtt, amely számára egyértelműen a Bajnokok Ligáját érő harmadik vagy negyedik hely egyikére pályázik.

Esetleges győzelmével nagyot léphet célja felé Carlo Ancelotti gárdája, míg a hazaiak számára nem létfontosságú a győzelem, hiszen 12 ponttal maradnak le a listavezető Intertől, míg 9-cel mennek a városi rivális Lazio előtt. A Roma csapatkapitánya magabiztosan nyilatkozott az esti rangadó előtt, elismerve, hogy szerinte a túloldalon lép pályára a világ legjobb labdarúgója, Ronaldo.

- Ez nem egy csata lesz Ronaldo és köztem, annak ellenére, hogy szerintem még mindig ő a világ legjobbja, én pedig csak kicsivel vagyok lemaradva tőle – mondta Totti, aki többször is nehezményezte, hogy még csak a közelébe sem került soha a két legrangosabb egyéni elismerésnek, az Aranylabdának és a FIFA Év Játékosa díjnak.
    Ronaldo nem kívánta kommentálni Totti szavait, a Fenomenót egyébként is azzal nyaggatták a zsurnaliszták, hogy kiheverte-e már élete utolsó római fellépését: a brazil sztár még 2001-ben az Interrel a bajnokság utolsó fordulójában épp a Stadio Olimpicóban a Lazio elleni vereséggel bukta el a bajnoki címet, a scudettót akkor a Roma zsebelte be, Ronaldónak az volt az utolsó fellépése az Interben, kapcsolata ugyanis annyira megromlott Hector Cuper vezetőedővel, hogy azon a nyáron a Real Madridhoz szerződött.

- Soha nem fogom elfelejteni azt a mérkőzést, örökké fájó emlék marad számomra. Ugyanakkor ez egy másik összecsapás lesz. Nagyon motiváltak vagyunk, néhány játékosnak, így nekem is jót tett ez a kis szünet, hiszen míg néhányan válogatottbeli kötelezettségeiknek tettek eleget, addig mi Milanellóban nyugodtan készültünk a közelgő megmérettetésekre - mondta Ronaldo, aki a hírek szerint lassan kezdi megközelíteni csúcsformáját, a daginak csúfolt klasszis már öt kilóval kevesebbet nyom, mint amikor januárban megérkezett Carlo Ancelotti együtteséhez, és a hétközi rövidtávú sprinteken is kiváló eredményeket ért el (ő volt a leggyorsabb a Milan keretében).

Gondoltam bemásolom!:)