• Nuno88
    Clarence Seedorf nyilatkozatában többek között Ancelottihoz fűződő kapcsolatáról, Ronaldinhóról, a Milan sikerének titkáról és a Milan céljairól beszélt.

"Mindig tiszteletben tartom Ancelotti döntéseit. Talán nem mindig értek egyet vele, de mindig támogatom őt. A játékosoknak a lehető legjobbat kell nyújtaniuk, hogy teljesítsék az edző igényeit. Elsősorban mindig a csapat érdekeit nézem. Tiszta fejjel játszom, mindig azt teszem, ami a legjobb a csapatnak. Persze én is hibázhatok, és amikor azt hallom, hogy lassú a játékom, azt válaszolom, kérdezzék meg az ellenfeleimet, hogy mit gondolnak a gyorsaságomról. A kritikát és a dicséretet is egyformán kezelem, mivel tudom, hogy a Milan érdekében cselekszem. Ez a csapat mindig is nagyszerű egyéniségéről tett bizonyosságot. Én a holland támadófutball iskolájában nevelkedtem, de a támadó- és védekezőfutball keresztezésével a Milan nagyon jól teljesített az elmúlt években. Amikor szükséges, mindannyian alkalmazkodunk. Szeretnék a csatárok mögött játszani, Kakával elöl, de Ancelotti mindig meg tudja indokolni a döntéseit. A Milan nem véletlenül lett az elmúlt öt év legversenyképesebb csapata Európában. A titok nyitja az, hogy mindannyian a csapat érdekeit tartjuk szem előtt - ellentétben azzal, ami például a Real Madridnál történt. Ronaldinho? Jóbarátok vagyunk, és sokra tartom őt, csodálatos lenne, ha itt lenne velünk a Milanban. Az igazi kérdés persze az, hogy szükségünk van-e rá? A döntés nem az én feladatom. A szezon? Kiestünk az Olasz Kupából és kikaptunk az Intertől, de ezek beleférnek. Nincs mese, el kell tudni ismerni azt, amikor az ellenfeleid jobbak nálad. A céljaink persze nem változtak: a harmadik hely a bajnokságban és a Bajnokok Ligája döntő."

Forrás: channel4.com