Alessandro Nesta tegnapi nyilatkozatában ismét elvetette annak lehetőségét, hogy a Lazióan fejezze be karrierjét. Mint az közismert, az olasz válogatott hátvéd vállsérülése miatt november 26-a óta nem léphetett pályára, és ez idő alatt az olasz sajtóban többször is megjelentek olyan találgatások, melyek szerint év végén elhagyni készül a vörös-feketéket. Az időközben egy operáción is átesett Nesta azonban tagadta ezeket a híreszteléseket, sőt, kijelentette: a Milanból akar visszavonulni.
"Én a magam részéről már egyértelművé tettem a Milan vezetésének, hogy visszatérésemet követően itt akarok futballozni, és innen akarok visszavonulni is. Nem tudom hány év lehet még bennem, de itt akarok játszani, ameddig bírom. Amint ismét megtalálom a legjobb formámat, leülünk a vezetőséggel tárgyalni az új szerződésről. Ugyan Róma az otthonom, de a Milan nagyon sokat adott nekem, és itt akarom befejezni a pályafutásomat. A klubnak sem lenne jó üzlet szerződést hosszabbítani egy sérült játékossal, ezért is akarok minél előbb visszatérni a pályára. Remélem ez hamarosan megtörténhet, akár már most vasárnap. Keményen dolgozom, hogy visszanyerjem a kondíciómat, amint ez sikerült, az edző egészen biztosan megadja nekem a lehetőséget a játékra. A célom az, hogy ismét játszani tudjak, de mindenekelőtt a legjobb formámat szeretném megtalálni. Nagyon hiányzik a futball és a csodálatos esték a San Siróban. Ami a vasárnapi mérkőzést illeti, a kispadon fogok helyet kapni, amennyiben az edző is jónak látja. Azt hiszem még a válogatottban is tudnék játszani, ezt jeleztem is Roberto Donadoninak, de majd meglátjuk, hogy alakul. Napról napra változhat a helyzet."