Bár Ronaldo bicegve ment le a pályáról tegnap este, nyilatkozatában kijelentette, hogy készen fog állni az Inter elleni, jövő vasárnapi derbyre:
"Úgy gondolom, jól játszottam, csak a gól hiányzott. Tudtam, hogy lassacskán visszanyerem a formámat. A fizikai erőnlét a legfontosabb, és remélem a derbyre csúcsformában lehetek. A Bajnokok Ligájában nem játszhatok, úgyhogy lesz egy egész hetem felkészülni. Ki fogom használni ezt a lehetőséget. Jó lenne minden meccsen gólt szerezni, de tudom, hogy ez nem lehetséges. Azt mondták, hogy az első félidőben szerzett meg nem adott gólom nem volt les, de ilyesmi előfordul. A Bajnokok Ligája nagyon hiányzik, de ott leszek a meccsen és szurkolni fogok a Milannak, remélem minden jól alakul a Celtic ellen. Tudjuk, hogy győznünk kell, nincs más lehetőség. Ronaldinho? Az emberek folyton kitalálnak mindenféle pletykát, aztán nekünk meg cáfolnunk kell. Ronaldinho felemelte a mezét, hogy megmutassa, nincs súlyfeleslege, de tulajdonképpen semmit nem kellett bizonyítania. És ez rám is vonatkozik."
Ronaldinhóhoz kapcsolódó hír, ahogy Silvio Berlusconi lényegretörően reagált a brazil szupersztár ezen a héten tett kijelentésére, mely szerint egész életében Barcelonában szeretne maradni:
"Ha elhagyja a Barcelonát, a Milan lesz a legjobb helyzetben a szerződtetésére. Ezt garantálom. Egyébként pedig nem hiszek ezekben az életre szóló igéretekben."