Ronaldo a következőképpen nyilatkozott múltjáról, jelenéről és jövőjéről:
"10 éve már, hogy először magamra öltöttem az Inter mezét a Serie A-ban. Ennyi év után még mindig motivált vagyok és bizonyítani akarok, ezért is jöttem a Milanhoz. Ez életem legnagyobb kihívása, és ettől olyan szép játék a futball. Igaz, a sebességemből vesztettem valamennyit az évek során, de rövid sprintek alatt még mindig tudok mutatni valamit. Fejesekben azonban még mindig katasztrófális vagyok. Pedig sokat gyakorolom, de sajnos úgy tűnik, semmi hatása! A 1998-as VB döntő? Még mindig emlékszem az egész esetre. Ebéd után visszaérkeztem a szobámba, és rosszul éreztem magam. Úgy öt percre el is ájulhattam. Utána megérkeztek az orvosok, és ott volt velük Leonardo is. Emlékszem, hogy később, amikor Leonardóval az étterem felé sétálgattunk, arról beszélt nekem, hogy ennyire nem fontos a VB döntő, és nem értettem, miért mondja ezt az esti meccs előtt. Nem olyan fontos ez, az életben sok szebb dolog is van, mint a család és a szeretet - ezt mondogatta nekem, amikor pedig visszakérdeztem, azt válaszolta, hogy később majd elmagyarázza és meg fogom érteni."