-
A Milan elnöke, Silvio Berlusconi nyilatkozatában csapata jövőjéről, az idei évről, az átigazolásokról és Andrij Sevcsenko esetleges visszatéréséről beszélt.
"Ha rajtam múlna, most azonnal visszahoznám Sevcsenkót. De nem szabad elfelejteni, hogy ő volt az, aki el akart menni innen, és még én sem tudtam visszaztartani" - mondta Berlusconi.
"Tárt karokkal várnám vissza. Az igazság azonban az, hogy nehéz lenne ezt véghezvinni, ugyanis nem hinném, hogy a Chelsea elengedné őt. Várunk, aztán majd meglátjuk."
A Milan jelenlegi formájáról így vélekedett:
"Megértem Ancelotti helyzetét, de én nem lettem annyira dühös, mint ő. Mindennél jobban csalódottságot éreztem, mivel nem szeretek veszíteni. A csapat kiadta magából, ami benne volt, nem mondhatják, hogy a játékosok nem nyújtották a maximumot. Kilenc játékosunk sérült, a hátvédsorunk a leginkább foghíjas, ahol Cafu és Seringho kulcsfontosságú szerepet töltött be a múltban. Jelenleg nem túl hatékony a játékunk, és nem hozzuk ki a maximumot a helyzetekből. Nem kritizálni akarom az edzőt vagy a játékosokat, csak én így látom a helyzetet. Az egész a nyáron velünk szemben elkövetett igazságtalanságokra vezethető vissza, ez rányomta a bélyegét az egész szezonunkra."
Az átigazolásokról a következőket nyilatkozta:
"Jelenleg nincs a piacon olyan játékos, aki tényleg erősítést jelentene. Véleményem szerint Dida a világ legjobb kapusa. Jelenleg sérült, de vissza fog térni és azt hiszem, hogy aláírja az új szerződését is."
A Milan elnöke biztosította a szurkolókat arról is, hogy az Ancelotti-korszak még nem ért véget:
"Ancelotti érinthetetlen. Egyszer sem vettük fel a kapcsolatot más edzőkkel, ugyanis teljes a bizalom a mi Carlettónk iránt. Nem lehet állandóan győzni. Ez egy átmeneti szezon, ami minden csapattal előfordulhat, különféle okok miatt. A Calciopoli megnehezítette az életünket, aztán a sérülésekkel is balszerencsénk volt. A téli szünet jól fog jönni, aztán jövőre újra a nagy Milan leszünk. Egy gyengébb év nem teheti tönkre azt, amit elértünk Olaszországban és Európában, úgyhogy ezt fogjuk motivációnak használni, hogy erősebbek legyünk, mint valaha."
A közelgő Bajnokok Ligája sorsolásról:
"A Milan rendre a nagycsapatok ellen teljesít a legjobban, úgyhogy remélem azonnal a Barcelonával vagy a Real Madriddal kerülünk szembe. Nem félünk, mivel mi vagyunk a Milan, Európa legjobb csapata, ha az elmúlt években elért eredményeket nézzük. Scudetto? Azt hiszem ez az Inter éve, mivel ők a legerősebbek a bajnokságban. Szeretném hangsúlyozni, mindenféle irónia nélkül, hogy örülök Massimo Moratti sikerének, igazán kiérdemelte már ezt" - fejezte be Silvio Berlusconi.