Carlo Ancelotti figyelmeztette játékosait: a Lille elleni megalázó vereség után változások következnek.
"Meg kell változtatnunk a hozzáállásunkat. Nincs csapategység a pályán, a csapatot teljesen újra kell motiválni" - nyilatkozta a vörös-feketék vezetőedzője.
Edzői karrierje elején sokan ráakasztották Ancelottira a "vesztes" jelzőt, legfőbb kritikaként azt fogalmazták meg vele kapcsolatban, hogy nem tud úgy fegyelmet tartani, mint például Fabio Capello. Az idei szezonban ez a probléma felszínre tört, ugyanis többször is látható volt, ahogy Clarence Seedorf és Kaká indulatosan vitatkozik a trénerrel az oldalvonal mellett. A vezetőedző elismerte: gyakran keveredik hasonló vitákba a sztárjaival.
Azonban úgy tűnik, hogy a Serie A-ban mutatott szörnyű teljesítmény és a Bajnokok Ligájában játszott utóbbi két mérkőzés volt az utolsó csepp a pohárban.
"A csapatot kifütyülték, de én úgy gondolom, hogy a szurkolók még így túl kedvesek voltak. Lassúak voltunk, hiányzott az elszántság, és csak kilenc szabálytalanságot követtünk el az egész mérkőzésen. Csak egyének játszottak a pályán. Csúnya este volt."
A vörös-feketék a csúfos befejezés ellenére elsőként végeztek a H csoportban, a következő ellenfél kilétére a december 15-i sorsoláson derül fény.
"Szükségünk lesz a téli szünetre, hogy visszanyerjük a fizikai formánkat, de lelkileg azonnali váltásra van szükségünk. A játékosoknak észben kell tartaniuk, hogy ők egy csapat. Senki sem elégedett a helyzettel, a csapatnak meg kell találnia azt a stílust, amit újabban szem elől tévesztett. Ez furcsa időszak, a legnehezebb karácsonyi előtti időszak, amit idáig a Milan kispadján megéltem. De tudom, hogy képesek vagyunk ezen hamar felülemelkedni. Fontos szezon lesz az idei is, amire majd ugyanúgy visszatekintünk, mint a többire. Képesek vagyunk gyorsan megoldani a problémákat" - fejezte be Carletto.