A.C. Milan

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sheva
Mint ismeretes, a Serie A-ban évek óta az a szabály, hogy az utolsó négy forduló mérkõzéseit azonos idõpontban, vasárnap délután háromkor kell megrendezni (az idén a Milan-Juve is ebbe a sávba esik), de a közvetítõ televíziók a nézettség növelése érdekében nagy nyomást fejtettek ki azért, hogy a csúcstalálkozó átkerüljön este fél kilencre. (A találkozón nem játszhat Zlatan Ibrahimovic, akinek másodfokon is helyben- hagyták hárommeccses eltiltását.)

A klubok közül a Milan benne lett volna az esti idõpontban, a Juve viszont nem, és mivel a liga is ragaszkodott a délutánhoz, a mérkõzést 15 órakor kezdik el.

.:.FORZA AC MILAN!!!.:.

Sheva
GAZZETTA DELLO SPORT
MILAN: DIDA 6, CAFU 6, STAM 7.5, MALDINI 7, KALADZE 6, GATTUSO 7, PIRLO 6, AMBROSINI 6, SEEDORF 6, KAKA 8, SHEVCHENKO 8, CRESPO 5.5, TOMASSON 7.

PSV: GOMES 7, OOIJER 6, ALEX 5.5, BOUNA 5, LUCIUS 6, VOGEL 6, VAN BOMMEL 6.5, COCU 6.5, LEE 6.5, FARFAN 5, BEASLEY 4, VENNEGOOR 6, PARK 7.

A többi lap:

CORRIERE DELLO SPORT
MILAN: DIDA 6.5, CAFU 6, STAM 7, MALDINI 6, KALADZE 5.5, GATTUSO 6, PIRLO 6, AMBROSINI 6, SEEDORF 6, KAKA 7.5, SHEVCHENKO 7, CRESPO 5.5, TOMASSON 7.

TUTTOSPORT
MILAN: DIDA 5.5, CAFU 6, STAM 7, MALDINI 6.5, KALADZE 5, GATTUSO 6, PIRLO 5.5, AMBROSINI N.R., SEEDORF 5.5, KAKA 7, SHEVCHENKO 7, CRESPO 5, TOMASSON 6.5.

CORRIERE DELLA SERA
MILAN: DIDA 6, CAFU 5.5, STAM 7, MALDINI 6.5, KALADZE 5.5, GATTUSO 6, PIRLO 5.5, AMBROSINI 6, SEEDORF 5.5, KAKA 7, SHEVCHENKO 7, CRESPO 5.5, TOMASSON 6.5.

REPUBBLICA
MILAN: DIDA 6, CAFU 6, STAM 7, MALDINI 6, KALADZE 5.5, GATTUSO 6, PIRLO 5.5, AMBROSINI N.R., SEEDORF 5, KAKA 7.5, SHEVCHENKO 6.5, CRESPO 5, TOMASSON 6.5.

IL GIORNALE, MILAN-PSV RATINGS
4/27/2005MILAN: DIDA 5.5, CAFU 5.5, STAM 7, MALDINI 7, KALADZE 5, GATTUSO 6.5, PIRLO 5, AMBROSINI 6, SEEDORF 6, KAKA 7.5, SHEVCHENKO 7, CRESPO 5.5, TOMASSON 7

Sheva
Shevanak ha bemegy az az emelés kicsit nyálas lett volna!! 😄DD

forza milan
hát a 2. félidöben télleg szétestünk teljesen,sheva is,de amit park ott levágott az a balett vazz😄.csucs volt😄.hát de nem?😄

Sheva
Avagy szigorúbb megközelítéssel mondhatjuk, hogy ilyen dekoncentrált játékkal senki se várjon jobbat a San Siróban - a helyzet mindenképp úgy áll, hogy 0-2-rõl szinte lehetetlennek tûnik a továbbjutás (bár, mint lapszemlénkbõl kiderül, a sokat látott olasz lapok egyelõre óvatosak).
A hollandok teljesítményét sietett elismerni Carlo Ancelotti, a Milan vezetõedzõje is.

"A Bajnokok Ligája elõdöntõjében fel kell készülnie rá az embernek, hogy szenvedni fog a gyõzelemért, de engem is meglepett, hogy szükségünk volt némi szerencsére a megfelelõ eredmény kiharcolásához. Noha már csak a hab hiányzik a tortáról, nem szabad elbíznunk magunkat, egyrészt azért, mert láthattuk, mennyire nehéz dolgunk volt hazai pályán. Másrészt azért, mert az elsõ félidõ után - amikor kiemelkedõen jól teljesítettünk, magunkhoz képest is - eléggé visszaestünk, csak a védekezésre és néhány kontrára voltunk képesek. Egyébként érdekes módon akkor lett meleg a helyzet, amikor ellenfeleink kicsit lelassították az iramot, mivel nincs túl sok gyors futballistájuk. Nem érdemeltek kétgólos vereséget, ám összességében nincs kétség afelõl, hogy a mienk a jobb csapat, nem szólva a rutinjáról" - értékelt a piros-feketék trénere.

Azért érdemes azt is megnézni, hogyan élték meg a csöppet sem nyugodalmas milánói kilencven percet a gyõztes társulat kulcsjátékosai. Beszédes például Clarence Seedorfnak ama megjegyzése, hogy "szerencse nélkül semmit sem lehet elérni ebben a sportágban". "Úgy tetszik, a holland együttesekkel mindig meggyûlik a bajunk. Két éve az Ajax ellen ugyan továbbmentünk, de micsoda harc árán!" - merengett Jon-Dahl Tomasson, aki az általa említett párharcban a sorsdöntõ gólt jegyezte, a visszavágó utolsó pillanataiban. "A PSV könnyedén képes mezõnyfölényt kialakítani, mivel ritkán adja el a labdát. Nagyon jól tettük, hogy ilyen biztos taktikát alkalmaztunk ellene, és elmondhatatlanul fontos volt Tomasson találata" - mondta megkönnyebbülten az elsõ gól szerzõje, Andrij Sevcsenko. "Meglehetõsen fáradtak voltunk a második játékrészben, de ez szerintem érthetõ, hiszen rengeteg meccset játszunk mostanában" - így a Sevcsenkónak gólpasszt adó Kaká.

Hiddink, a nagy stratéga, aki erre a találkozóra is bámulatosan felkészítette saját, esélytelenebb csapatát, nem is próbálta leplezni csalódottságát. "Nulla egyrõl még egészen reális sanszunk lett volna a továbbjutásra, így viszont nehéz lesz. Ettõl függetlenül a fiúk az öltözõben megígérték, nem fogják a jövõ héten eleve megadni magukat. Ne feledjük, a második félidõben hosszú idõn át uraltuk a mérkõzést. Annál frusztrálóbb persze, hogy semmi sem sikerült. Könnyebben megemészti az ember, ha egy igazi nagyágyú egyszerûen lesöpri a pályáról, mint amikor kiegyensúlyozott küzdelemben kap ki. A világ egyik legjobb védelme ellen kidolgoztunk legalább hat ziccert, nagyon kevés hiányzott. Mondani sem kell, így is roppant büszke vagyok a produkciónkra, különösen, ha arra gondolok, mekkora különbség van a két klub költségvetése között" - jelentette ki Hiddink.

"Kihasználták az összes hibánkat, így megy ez a San Siróban. Én azonban még mindig optimista vagyok, mert nem játszottunk alárendelt szerepet. Szerintem nem lehetetlen a továbblépés" - adta meg a derûlátó végszót Alex, a PSV brazil védõje.

MILAN (olasz)-PSV (holland) 2-0 (1-0)
Milánó, 79 000 nézõ
V: Vasszarasz (görög). G: Sevcsenko (42.), Tomasson (90.)

Sheva
a pool könnyebb lenne mint a chelsea de õket sem szabad lebecsülni!!!

forza milan
még én hogy remélem😄

Sheva
remélem kiesik a chelsea

forza milan
no,otvan a psv.nem hiszem hogy ki tudna ejteni már minket.lehet hogy a la coruna megtette tavaly,de itt már nem hiszem.ja,elnézést ha nem a la coruna ejtette ki.na szal,ugy érzem,nem nyujtottuk a maxot,szét volt esve a csapat a végére teljesen.park meg kész röhej volt a psv-nél.😄.az a balett.😄.crespo se volt magánál már,végül tomasson betalált.na mind1,1 a lényeg.gyöztünk!!!!forza milan!!!!

Sheva

Sheva
A kedd esti Bajnokok Ligája elõdöntõ elsõ mérkõzésén az AC Milan 2-0-ra legyõzte az immár holland bajnok PSV csapatát. A jó iramú és változatos összecsapáson az elsõ félidõben a piros-feketék, míg a második játékrészben a hollandok játszottak fõlényben. A találkozó góljait Sevcsenko és Tomasson szerezték.

Milan 2 - 0 PSV
Gólszerzõk: Sevcsenko 42 (M), Tomasson 91 (M)
Játékvezetõ: Vassaras (Grecia)
Sárgalapok: 18’ Seedorf (Mil), 28’ Gomes (PSV), 67' Ooijer (PSV)
Hosszabbítás: 3 perc

Milan: Dida; Cafu, Stam, Maldini, Kaladze; Gattuso, Pirlo (Ambrosini 72), Seedorf (Serginho 80); Kakà; Shevchenko, Crespo (Tomasson 64)

PSV Eindhoven: Gomes; Ooijer, Alex, Bouma (Lucius 46), Lee; Van Bommel, Vogel, Cocu; Park, Farfan, Beasley (Vennegoor of Hesslink 61)

Kapura lövések: 17-15
Kapura tartó lövések: 10-6
Lövés mellé: 5-6
Blokkolt lövések: 2-3
Elkövetett szabálytalanságok: 16-21
Szöglet: 8-0
Labdabirtoklás %-ban: 49-51

A mérkõzés rövid krónikája:

1. perc: A Milan indította útjára a labdát.

2. perc: Pirlo ívelt keresztbe a bal szélrõl, a labda minden védõ feje felett elszállva a hosszú oldalon érkezõ Sevcsenko elé került, aki az ötös jobb sarkáról Gomes kezébe belsõzött.

6. perc: Kaladze ívelte fel a labdát a felezõvonaltól, a tizenhatos vonalán Sevcsenko visszafejelte azt Crespo elé, aki 21 méterrõl ballal lõtt, de a védõk blokkolták.

10. perc: Tûzijáték a PSV kapuja elõtt. Jobb oldali szöglet után a lepattanó labdát 11 méterrõl Crespo lõtte rá, de Gomes a kapu fölé tolta. A következõ sarokrúgás után szintén az argentin veszélyeztetett, de fejesét, a gólvonalról Lee mentett. A kipattanót Stam 13 méterrõl a kapu fölé vágta.

15. perc: Farfán kapott nagyszerû labdát de rosszul találta el a labdát, így Dida könnyen szedte fel a 14 méteres erõtlen lövést.

26. perc: Sevcsenko indult meg a bal szélen, egy remek csellel becsapott két védõt, de hosszan tolta meg a labdát, így a kapujából kimozduló Gomes tisztázni tudott.

31. perc: Kaká ugrott ki a bal szélen, meghúzta Ooijer mellett, majd éles szögbõl 13 méterrõl lõtt, de PSV hálóõre szögletre mentett.

34. perc: Pirlo szerzett labdát a PSV térfelének közepénél, majd Kakához passzolt, aki egy testcsel után, 21 méterrõl, lõtt, de a kapu jobb oldala felé tartó labdát Gomes szögletre ütötte.

42. perc: Sevcsenko góljával vezet a Milan. Kaká ugratta ki fantasztikusan az ukrán aranylabdás támadót, aki lefutotta a védõket, majd 13 méterrõl a kimozduló Gomes mellett, jobbal a jobb alsó sarokba gurított. 1-0!

54. perc: Kaká adott nagyszerû labdát Cresponak a tizenhatoson belülre, az argentin támadó rosszul vette át és 11 méterrõl, estében Luciusba lõtt.

55. perc: Van Bommel ugratta ki nagyszerûen Farfánt a büntetõ terület jobb oldalán, aki középre játszott Parkhoz, a koreai támadó azonban 11 méterrõl erõtlenül Didába lõtt.

57. perc: Sevcsenko vett át mellel egy elõreívelést, majd a tizenhatos vonaláról jobbal kapura emelt, de Gomes fantasztikus bravúrral a léc fölé paskolta a labdát.

59. perc: Van Bommel ugratta ki nagyszerûen Parkot, a tizenhatoson belül, de a csatár megbotlott, így nem tudta átvenni a labdát, ami Dida zsákmánya lett.

79. perc: Egy vendég elõreívelést követõen Hesselink fejelte le a labdát Van Bommel elé, aki 19 méterrõl egybõl lõtt, de Dida magabiztosan fogta a lövést.

91. perc: Kaká 15 méterrõl eresztett meg egy lövést, a labda egy védõn irányt változtatva Tomasson elé került, aki 7 méterrõl a kapu közepébe továbbította. 2-0!

92. perc: Vége a mérkõzésnek. Kétgólos Milan elõnyrõl várják a csapatok a visszavágót.

Sheva
A BL idei elõdöntõinek elsõ mérkõzésén a Milan a saját edzõje, Guus Hiddink által "rút kiskacsának" becézett PSV Eindhoven csapatát fogadta.
- Mi egy másik bolygóról jöttünk, nekünk nincsenek olyan nagy neveink a csapatban, mint a Milannak - mondta Guus Hiddink, az egykori dél-koreai sikerkapitány a "kiskacsáról". - A mi költségvetésünk éppen csak két "nagynevû" játékos leigazolását teszi lehetõvé, míg az olaszoknál mindenki világsztár a maga posztján. Ezzel együtt nem félünk, még akkor sem, ha mindenki a Milant tartja favoritnak.
Nos, a "favorit" nyögvenyelõsen abszolválta az elsõ félidõt, és ha a 42. percben nincs a menetrendszerû Sevcsenko-gól, vélhetõen komoly görcsökkel futott volna ki a második félidõre a lombard alakulat.
Ez persze így is megtörtént: az olaszok szó szerint közelrõl nézték, hogyan futballoznak a hollandok. A végén aztán mégis a taljánok örülhettek: a csereként beállt Jon Dahl Tomasson a 90. percben kettõre növelte az elõnyt, ami - olasz csapatról lévén szó - megnyugtatónak tûnhet az eindhoveni visszavágóra (2-0).

Sheva

Sheva
hát az a lényeg hogy nyertünk 2:0-ra... lehetett volna 1:1 is...meg lehetet volna 4:0 nekünk!!!

BADE
Én inkább azt mondanám,hogy a PSV-nek több köze volt a meccshez,csakhát a gólhelyzeteket be kellene rúgni.

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

tep
És messze nem játszottunk a legjobban...

\"SLICE of LIFE\"

tep
<#eljen><#eljen><#eljen><#taps><#taps><#taps>

\"SLICE of LIFE\"

Rudee
Már vége egy ideje <#vigyor3>

Szar Bayern, szar Bayern :)

Imobe
GGGGGGGÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓLLLLLLLLLLLLL!!!!!!!!!!!!!!!!!!<#worship><#worship><#worship><#worship>
2 - 0

Forza Milan!!! Csak a foci.. Meg a CoD..

Sheva
VEZETÜNK!!! SHEVCHENKO!!! Kaká nagyon szépen ugratta ki Shevat aki hidegvérrel begurította!!!

Sheva
rohadt Gomes nagyon jól véd...

Sheva
KICK OFF

Sheva
ezt nézni kell...Sheva remélem betalál!!!

forza milan
jóvan,mostanába nem nagyon nézek meccseket no.jó,bocs.

Sheva
azta ez nagyon lehozott...szerinted??? hát a MILAN - PSV!!!

forza milan
melyik?

Sheva
nemsokára kezd a meccs...

forza milan
oké,kössz

Sheva
na most már láthatsz a galériámba Shevás képeket! 😄

Sheva
de van egy csomó...majd felrakom a galériámba!!!

forza milan
shevás nincsen?elkéne😄

forza milan
köcc

forza milan
ö is ugyh köccé

Sheva
Akinek Crespo a kedvence....

Sheva

forza milan
igeeeeeeeeeeen!FORZA MILAN!!!!!!!!!!!!😄

tep
<#eljen><#nyes>

\"SLICE of LIFE\"

Sheva
Várható Kezdõcsapatok:

MILAN: Dida; Cafu, Maldini, Stam, Kaladze; Gattuso, Pirlo, Seedorf; Kaka, Shevchenko, Crespo.

PSV: Gomes; Ooijer, Alex, Bouma, Lee; Van Bommel, Vogel, Cocu; Farfan, Vannegoor of Hesselink, Park.

Sheva
ITT A FORZA MILAN üvöltés hallatszik!!!

Sheva
nono ez a Milan TOPIC kisöcsém!!!

Barni
<#beka3>

Avanti Italia!

tep
<#mf2><#ejnye1>

\"SLICE of LIFE\"

Barni
hát akkor hajrá psv, de nem hinném hogy összejönne nekik <#szomoru1>

Avanti Italia!

Sheva
de nem fog meglepetést okozni!!!

Rudee
PSV remélem meglepetést okoz. A bajnoki címet már begyûjtötték, innentõl csak a BLre kell figyelniük.

Szar Bayern, szar Bayern :)

Sheva
A Bajnokok Ligája elõdöntõ kerete:

Kapusok: Dida, Abbiati, Fiori.

Hátvédek: Cafu, Costacurta, Kaladze, Maldini, Pancaro, Stam

Középpályások: Ambrosini, Gattuso, Kakà, Pirlo, Rui Costa, Seedorf, Serginho

Csatárok: Crespo, Inzaghi, Shevchenko, Tomasson

Sheva
A BL idei elõdöntõinek elsõ mérkõzésén a Milan a saját edzõje, Guus Hiddink által "rút kiskacsának" becézett PSV Eindhoven csapatát fogadja. A batávok a lehetõ legjobb elõjelekkel vágnak neki a párosmérkõzésnek, a hétvégén ugyanis eldõlt, hogy immáron õk Hollandia 2005-ös bajnokcsapata, a címet egyébként 18 alkalommal szerezte be a Philips-gyár csapata.
- Mi egy másik bolygóról jöttünk, nekünk nincsenek olyan nagy neveink a csapatban, mint a Milannak - mondta Guus Hiddink, az egykori dél-koreai sikerkapitány. - A mi költségvetésünk éppen csak két "nagynevû" játékos leigazolását teszi lehetõvé, míg az olaszoknál mindenki világsztár a maga posztján. Ezzel együtt nem félünk, még akkor sem, ha mindenki a Milant tartja favoritnak.
Pedig korai lenne leírni a hollandokat, hiszen európai menetelésük alatt egyetlen egyszer sem szenvedtek vereséget, és gólt is mindössze kettõt kaptak, mindkettõt az Arsenaltól. A PSV amúgy a Holland Kupában is bejutott a döntõbe, és a klub szurkolói az 1988-as triplázás megismétlésérõl álmodoznak. Akiknek nagyon kell vigyázniuk: Cocu, Ooijer, Van Bommel, Vennegoor of Hesselink és Vogel - ha netán összeszednek egy sárgát, nem lehetnek ott az eindhoveni visszavágón.
Ami a Milant illeti: a piros-feketéknél nem játszhat az eltiltott Nesta, és a két sérült, Stam illetve Pirlo részvétele sem biztos még. Szombaton a lombardok amúgy a Parmát verték 3-0-ra, és maradtak a Serie A elsõ helyén, ma nem számítanak ennyi gólra.
- Valószínûleg egy olyan csapat ellen játszunk majd, amely tíz emberrel fog védekezni - mondta a brazil védõ, Cafú. - Ezzel együtt nagyon résen kell lennünk, mert ha fejetlenül támadunk, könnyen veszélyessé válhat számunkra egy holland kontra.

Sheva
GAZZETTA DELLO SPORT
MILAN: DIDA 6, STAM 6, (CAFU 6.5), NESTA 6.5, MALDINI 6, KALADZE 6, AMBROSINI 6.5, RUI COSTA 7, SEEDORF 6, (BROCCHI 6), KAKA 7, SHEVCHENKO 6.5, TOMASSON 6 (INZAGHI - )
PARMA: FREY 6, CANNAVARO 5, BONERA 5.5, BOVO 6, CONTINI 5.5, (CAMARA 5.5Ö, PISANU 6, SIMPLICIO 5, SAVI 6, (OLIVE 5.5), BRESCIANO 6, VIGNAROLI 5, (MORFEO 5.5), GILARDINO 6

A többii napilap osztályzatai:

CORRIERE DELLO SPORT
MILAN: DIDA 6.5, STAM 6.5, (CAFU 6.5), NESTA 7.5, MALDINI 6.5, KALADZE 6.5, AMBROSINI 7, RUI COSTA 7.5, SEEDORF 6, (BROCCHI - ), KAKA 6.5, SHEVCHENKO 6.5, TOMASSON 6.5, (INZAGHI - )

TUTTOSPORT
MILAN: DIDA 6, STAM 6, (CAFU 7), NESTA 6.5, MALDINI 6, KALADZE 6, AMBROSINI 6.5, RUI COSTA 7, SEEDORF 6.5, (BROCCHI 6), KAKA 7, SHEVCHENKO 6.5, TOMASSON 6.5, (INZAGHI 6)

CORRIERE DELLA SERA
MILAN: DIDA 6.5, STAM -, (CAFU 6.5), NESTA 6.5, MALDINI 6.5, KALADZE 6.5, AMBROSINI 6.5, RUI COSTA 7, SEEDORF 6.5, (BROCCHI - ), KAKA 6.5, SHEVCHENKO 6, TOMASSON 6, (INZAGHI - )

REPUBBLICA
MILAN: DIDA 6.5, STAM 6, (CAFU 6.5), NESTA 6.5, MALDINI 6, KALADZE 6.5, AMBROSINI 6.5, RUI COSTA 7, SEEDORF 6.5, (BROCCHI - ), KAKA 6.5, SHEVCHENKO 6.5, TOMASSON 7, (INZAGHI - )

IL GIORNALE
MILAN: DIDA 6, STAM 6, (CAFU 6.5), NESTA 7.5, MALDINI 6.5, KALADZE 6, AMBROSINI 6.5, RUI COSTA 7, SEEDORF 6, (BROCCHI - ), KAKA 7, SHEVCHENKO 6, TOMASSON 6, (INZAGHI - )

Sheva
jaja a Juve tennap egy Nedved góllal nyert! 😞

forza milan
de legalább a gólkülönbségünk jobb és vezetjük a tabellát