Cristian Brocchi újságíróknak nyilatkozott azt követően hogy életében először behívót kapott az olasz válogatottba:
"Rendkívül boldog vagyok a behívó miatt, mert ez minden erőfeszítésért és munkáért kárpótol. Mindenkinek köszönöm aki segített elérni ezt számomra, különösen Carlo Ancelottinak. Szombat este a Romának lőtt gólom után teljesen spontán rohamtan oda hozzá és öleltem meg. Így fejeztem ki mennyire sokra tartom őt. Köszönettel tartozom amiért bizalmat szavazott nekem ebben a nehéz időszakban."
"Ami a Milant illeti, nem vagyunk krízisben. Nyilvánvalóan akadnak problémáink, amiket le kell küzdenünk. Azt azonban egyáltalán nem szeretem hallani, hogy a Milant öregemberek alkotják, mert sokszor más csapatoknál a fiatal játékosok fele annyi tapasztalattal és képeségekkel sem rendelkeznek mint a Milan bajnokai."
"A válogatott szereplés álmaim netovábbja. A keretben lenni hatalmas boldogságot jelent, most csak erre tudok gondolni. Donadoni szolgálatába állítom a küzdőszellemem és a megalkuvást nem tűrő játékomat, ami úgyhiszem a legjobban jellemez engem."