A Milan alelnöke, Adriano Galliani szerint klubja sosem érezte úgy, hogy összeesküvés áldozata lenne.
A vörös-feketék 2-0-ás vereséget szenvedtek az Atalantától a vasárnapi bajnoki mérkőzésen, és Carlo Ancelotti a mérkőzést követően a játékvezetést okolta az eredményért - ám Galliani másként látja a helyzetet.
"Sosem gondoltam úgy, hogy Pieri valaki másnak az utasítására nem adta volna meg nekünk a büntetőt. Inkább úgy mondanám, hogy a játékvezető hibázott, mivel nem volt eléggé képzett a feladathoz. Beszéltem Silvio Berlusconi elnök úrral is, és egyetértett velem abban, hogy nem szabad azokat a pletykákat erősítenünk, hogy szándékosan hátráltatnak minket. Szerintem a Milan nem játszik jól mostanában és a bírók is sok hibát vétenek. Amikor a dolgok rosszul alakulnak, annak mindig több oka van, és az egyértelmű, hogy mi is felelősek vagyunk a gyenge teljesítményért. Nem volt könnyű nyarunk, néhány játékosunk még mindig nem pihente ki a Világbajnokságot, ugyanis a Bajnokok Ligája selejtező miatt előbb kellett elkezdenünk az edzéseket. Na és persze a nyolc pontos hátrányunkat sem csökkentették. Mindezek együttvéve befolyásolják a hozzáállásunkat, ez tiszta sor. Biztos vagyok benne, hogy hamarosan jönni fognak az eredmények is, mivel a csapat képességei egyértelműek. A Milan teljesítménye nem csak Kakától függ, sok jó játékosunk van. Még nem tudom, hogy fogunk-e igazolni a januári átigazolási időszakban, előbb meg kell tudnunk, hogy Gattuso sérülése mennyire súlyos" - nyilatkozott Galliani.