• Nuno88
    Carlo Ancelotti így nyilatkozott a derby utáni sajtótájékoztatón: "Ambrosini kezdő volt a mérkőzésen, hogy uralni tudjuk a játékot a levegőben is. Materazzi kiállítása talán segítségünkre volt, de az utolsó harminc percben nagy nyomás alá helyeztük az ellenfelet, és könnyen döntetlenre hozhattuk volna a mérkőzést. A Milan nem gyengébb, mint az Inter, és még lehet beleszólásunk a dolgokba. Még sok mérkőzés van hátra. Nem szabad túlságosan előre tekintenünk, lépésenként kell haladnunk. Az első félidőben sokat szenvedtünk, mivel az Inter átvette az uralmat a levegőben. A szabadrugások sem segítettek. Berlusconi ugyanúgy szenvedett, mint a szurkolóink, de büszke volt a csapatára. A karácsonyfa formáció nem lesz vitatéma. Berlusconi tudta, hogy ez lesz a felállás, és egyetértett vele. A játékvezető nem befolyásolta a mérkőzést, de befolyásolta a kedélyállapotomat. Inzaghi ellen szabálytalankodtak, szóltam is Farinának, de túl nagy volt a zaj... Szerintem nem volt túlságosan feszült mérkőzés, nagy küzdelem volt, de nem voltak aljas belépők. Sok sárga lap volt. A félidőben változtatnom kellett, mert Ambrosini és Jankulovski láthatóan gondokkal küzdött, felküldtem egy extra csatárt, a Gilardino-Inzaghi csere pedig végig tervben volt, hogy több erőt adjon nekünk a kapu előtt, és segítse a középpályásainkat is."

A tréner később nyilatkozott a Milan Channelnek is: "Nagy elszántságra van szükségünk, hogy visszavágjunk. Különös derby volt, az erősségeikkel tisztában voltunk, a szabadrúgások segítettek nekik, hogy irányítsák a mérkőzést. Az Inter visszaállt a 2-0 után, és ez megváltoztatta a mérkőzés menetét. Nagy nyomást gyakorltunk rájuk, és megszerezhettünk volna egy fantasztikus döntetlent. Minőségi csapatunk van, és a morál is megfelelő. A szurkolók megtapsoltak minket a mérkőzés után, és ez jó érzés volt."

Forrás: acmilan.com