Shevchenko tagja az ukrán keretnek, amely október 7-én Olaszországgal játszik a római Stadio Olimpicoban. Ez lesz az első alkalom, hogy a csatár visszatér Italiaba azóta hogy Londonba szerződött. Az alkalmat kihasználva a Milan több tagja is meglátogatja őt.
"Elmegyünk Rómába mint barátai, hogy láthassuk Shevat és a mérkőzés után közösen megünnepelhessük a születésnapját.” - mondta Adriano Galliani.
“Jómagam, Carlo Ancelotti, Ariedo Braida és néhány játékos együtt megyünk a mérkőzésre. Ha bármikor magányosnak érezné magát Londonban, a mi ajtónk mindig nyitva áll előtte”
A játékos jóideje képtelen gólt szerezni új klubjában és emiatt a brit sajtó állandó támadásainak van kitéve. Híresztelések szerint Shevchenko nem azt kapta az angol élvonaltól, mint amire számított.
Míg Galliani szívesen látná újra a Milanban addig Ancelotti kicsit mésképp fogalmaz.
“Semmi esély arra, hogy visszatérjen. Nem látom ez hogy lenne lehetséges. Ha rajtam múlna boldogan visszahoznám az összes játékost aki jól teljesített a Milanban, mint Sheva, Manuel Rui Costa, Jaap Stam és Rivaldo.”
Az edző szerint egykori játékosának csak időre van szüksége ahhoz, hogy formába lendüljön a Chelseaben.