A Milan edzője így értékelt az első bajnoki után:
"Nesta két hónapos kihagyást követően játszott újra, így teljesen normális, hogy nem tudott sprintelni. Hosszú kimaradás után minden nehezebb, de úgy gondolom hogy ennek ellenére megfelelően teljesített."
"Az Inter eredménye nem ad okot az aggodalomra. Később velük is foglalkozunk, de majd csak a pályán . A Lazio jól játszott és végig nagy erőbedobásra kényszerített minket. Egy olyan nyáron vagyunk túl, amely során felborult a tervezett felkészülésünk, ezért a kezdeti problémák érthetőek."
"A bajnokság ratja jól sikerült számunkra, még akkor is, ha egyesek kirtikával illeték a csapatot a sajtótájékoztatón. Nem igazán értem ennek az okát. Peruzzi bemutatott néhány elképesztő bravúrt a mérkőzésen. A Lazio tökéletes kondícióval bírt a találkozó során , míg a nálunk jelentkezett fáradtság teljesen érthető számomra. Sok bíztató dolgot láttam a pályán, mint például Brocchi teljesítménye, vagy Oliveira és Inzaghi remek góljai."
"Oliveira gyorsan megmutatta hogy vele komolyan kell számolni a jövőben. Ő egy kedves srác aki rendkívűl sokoldalú támadójátékra képes így kiválóan használható a csapatban. Remek játékosokat igazoltunk a nyáron és ők ezt meg is mutatják majd. Oliveira már ma bizonyította ezt, de biztos vagyok benne, hogy ugyanígy lesz Gourcuff esetében is."
"A szezon tehát elkezdődött és mostantól minden komolyra fordul. A bajnoki nyitányank vége, most már minden idegszálunkkal a szerdai Bajnokok Ligájára kell készülnünk. Azok a mi igazi mérkőzéseink. Azt elmondhatom, hogy néhány helyen változás lesz a csapatban a Lazio elleni meccshez képest."