-
Ricardo Oliveira: "Nem félek semmitől, főleg nem egy mezszámtól. A Betisnél és a Sao Paulónál a 12-es számot viseltem, itt is megkaphattam volna ugyanazt, de én a 7-est választottam. Nem félek az elvárásoktól: a szurkolók talán nagyobb nevet vártak, de én nem érzek magamon kényszert emiatt. A nyomás és az elvárások mindenütt jelen vannak: az Inter és a Milan között olyan mértékű a rivalizálás, mint a Barcelona és a Real között. Persze, az Inter sokat vásárolt és megerősödtek, de a Milan is erős csapat és méltó ellenfele az Internek. Az tetszik, hogy az emberek nem hallottak még rólam, de nemsokára meglátják, hogy milyen játékos vagyok. Ez előnyt jelent számomra. Kaká azt mondta nekem, hogy Milánóhoz hasonló hely nem létezik, és az eddig eltelt rövid időszakból is egyértelműen látom, hogy igaza van."
Paolo Maldini felépült négy hónapig elhúzódó sérüléséből, és készen áll a Lazio elleni mérkőzésre. Ezt a játékos maga jelentette be.
“Őszintén mondhatom, hogy készen állok a szezonnyitóra, mind fizikai mind szellemi téren.”
A Milan kapitányapár napja már játszott 45 percet a TIM Kupán az Inter ellen.
“Tény, hogy nem rendes mérkőzés volt, de jó lehetőséget biztosított arra, hogy egy roszz minőségű pályán próbára tegyem a szervezetem. Elmondhatom, hogy a térdem jól reagált, nem merült fel semmi probléma. Úgy gondolom, hogy most már nincs akadálya a visszatérésemnek”
Néhányan úgy vélték, hogy a tavalyi szezon sorozatos sérülései arra kényszerítik a 38 éves védőt, hogy visszavonuljon, de mára egyértelművé vált, hogy a klub szimbóluma teljes erőbedobással készül 23. szezonjára a Serie A-ban.
“Nem hiszem, hogy a mérkőzések sorrendje nagyban megváltoztatná a bajnokságot. Nyolc pont hátrányunk van, ezért méginkább arra kell törekednünk, hogy minden egyes meccset megnyerjünk. Mindegy hogy nevesebb vagy egy viszonylag könnyebb ellenféllel játszunk.”
“Az olasz foci nagyot változott a nyáron, természetesen a legfeltűnöbb különbség a Juventust a B ligában látni. Mint sportember, úgy érzem, hogy jogos ha valaki büntetést kap azért ha elkövetett valamit. Ugyanakkor remélem hogy a Juve jövőre már ismét a legmagasabb osztályban szerepel. Az olasz labdarúgásnak szüksége van erre a klubra, mi pedig tiszteljük őket mint nemes ellenfeleket.”
A Milan selejtezőn keresztül jutott a BL csoportkörébe ahol a H csoportban az AEK Athén, Anderlecht, Lille hármassal kell megküzdenie.
“Egyértelműen szerencsésebbek voltunk idén a sorsolással, mint a korábbi években, de ez nem jelenti azt, hogy könnyebb lesz a feladatunk.” -figyelmeztetett Maldini.
“A történelem korábban már megmutatta, hogy néha sokkal nehezebb a kisebb klubok ellen játszani, mint a nagynevű együttesek ellen. Manapság Európában minden csapatot komolyan kell venni, éppen ezért nekünk is óvatosnak kell lennünk ”