• LasCar16
    Andrij Sevcsenko, José Mourinho és Peter Kenyon is elégedetten nyilatkozott az ukrán sztár átigazolását követően.

Andrij Sevcsenko: "Azért vagyok itt, mert izgalmas kihívásnak érzem a Premier Leauge-t. Egy nagy klubtól egy másik nagy klubhoz igazolok, igazi bajnokokkal leszek körülvéve. Mindig megvan a megfelelő pillanat, hogy csatlakozz egy klubhoz, és azt hiszem én a legjobb időpontban érkeztem. A Bajnokok Ligája megnyerése reális célpont a következő szezonra, de ez nem csak erről szól. A Chelsea a harmadik bajnoki címét is meg szeretné nyerni, és tetszik a klub mentalitása, mely szerint minden egyes mérkőzést meg kell nyerni. Mourinho úr karrierjét kitüntetett figyelemmel követtem az elmúlt pár évben, és engem mindig lenyűgöztek a módszerei. A csapategységet helyezi előtérbe az egyéni célok helyett, és szerintem az igazi nagy csapatok így alakulnak ki. Ha a pénz lett volna a motivációm a váltásra, akkor akár a Milannál is maradhattam volna. Örülök, hogy a Chelsea mindent elintézett a világbajnokság előtt. Tiszta fejjel mehetek Németországba, és büszkén, hogy a Chelsea játékosa lehetek."

José Mourinho: "A mai napon az álom valóság lett. Andrijt azóta szeretném leigazolni, amióta a Chelseanél vagyok. Eddig ez nem volt lehetséges, de most már valóság. Nagyszerű játékos, ambíciózus, fegyelmezett, taktikailag is képzett és persze igazi gólvágó. Nem kellett meggyőznöm arról, hogy itt a helye, ahogyan arról sem kellett beszélnünk, hogy miért szeretném leigazolni őt. Mindenki ismeri Sevcsenkót, taktikailag illeszkedik a Chelsea rendszerébe, efelől semmi kétség. A Milan egy nagy klub, hatalmas klub, de az a tény, hogy Sevcsenko elhagyja a Milant a Chelseaért, elárulja, hogy hová is jutott el a Chelsea. Ő egy igazi bajnok, és igazi bajnokokkal is fog együtt játszani. Már beszéltem néhány játékosunkkal, és nagyon várják, hogy egy csapatban játszhassanak vele. Nagy játékosok nagy játékosokkal szeretnek együtt játszani."

Peter Kenyon: "Ez egy újabb nagyszerű nap a Chelsea számára. Andrij leigazolása, Michael Ballack és Solomon Kalou szerződtetése mellett jelzi a klub ambícióit. Sevcsenko átigazolása új rekord a Chelsea történelmében, ezt az üzletet csak készpénzzel bonyolítottuk le. Nagyon elégedettek vagyunk, hiszen Európa egyik legnagyobb gólvágóját igazoltuk le."

Közben a Milan hivatalos oldalán köszönetét fejezte ki Sevcsenkónak, hét éves kemény munkájáért, amellyel nagyban hozzájárult a klub sikereihez.

Forrás: goal.com, acmilan.com