-
egy szomorú cikk
A La Repubblica a napokban egy hosszabb beszélgetést közölt a Milan ikonjával, Paolo Maldinivel. Az írás legérdekesebb részleteit Gálházi László fordításában közöljük.
Amikor Allegri úgy érezte, hogy szüksége van rá, megpróbálta behozni Maldinit a Milan öltözőjébe. Maldini egy nyilatkozatot is adott erről a La Repubblica újságnak: “Tavaly Allegri azt mondta, hogy szükség lenne valakire, aki őt is ellenőrizze. Allegri: “Paolo! Ki mondja meg nekem, ha elcseszem a taktikát, vagy nem tudom megfelelően és hitelesen kezelni az öltözőben a kialakult helyzeteket, amelyeket nekem kell megoldanom?” – Allegrinek olyan valaki kellett, akinek van hitele a nevesebb játékosok előtt is és a személyisége miatt hallgatnak rá. Ő úgy érezte, hogy a múltam miatt én vagyok erre alkalmas.
- Elmondana erről részleteket?
Paolo: “Az USA-ban vakációztam, amikor Max felhívott és elmondta a fentieket. Később találkoztunk és többször beszéltünk telefonon. Mondtam neki, hogy ebből a tervéből neki akár problémája is lehet. Max válasza az volt, hogy megbeszélte a vezetőséggel és úgy tűnik, minden rendben. 2011 októberében sms-ben írta Allegri, hogy nagyon rövid idő múlva hivatalosan is meg fog keresni. Azóta soha többet nem hallottam felőle, engem nem keresett! De más sem a vezetőségtől. Pedig tudták hol találnak meg.”
- Mit érez jelenleg a Milan iránt?
Paolo: “Néha gondolkodom a múlt eseményein. Mindenki tisztában volt a dolgával. A játékosok fociztak, a vezetők irányították a csapatot. Mindenkinek meg volt a saját felelősségtudata. Teljes mértékben tudtuk, hogy a globális sikert milyen úton érhetjük el és tettük a dolgunkat. Egy igazi csapat voltunk.”
- Az az érzésem, hogy Galliani már elkedvetlenedett.
Paolo: ” Lehetséges! Ő az a vezető, aki eddig a legtöbbet nyert, az ő döntései hatnak ki leginkább a csapat sikereire, ő választja meg a munkatársait, akikben hisz. Én ma is a Milan Családhoz tartozom! Vagy talán nem is? Ők nem akarnak engem!”
-Tehát csalódottságot érez?
Paolo: “Azt mondanám, keserűséget, de nem csak magam miatt. Keserűséget azért, mert amit közösen felépítettünk, az most egyre inkább szétesik. A régi játszótársaimnak ugyanez a véleménye. Sokat kaptam a Milantól, amelyből szeretnék én is visszaadni valamit. Bár én is a lehető legtöbbet adtam a Milan történetében. A legtöbb meccset is én játszottam, de azt érzem, hogy amit kaptam, az még mindig több, mint amit adtam. Érzem, hogy még adósa vagyok a klubnak.”
- Erről sohasem beszélt Berlusconival?
Paolo:” Mielőtt befejeztem a játékot, az Elnök úr azt mondta: “Az ön munkájára feltétlenül számítunk, amint kipihente magát és úgy dönt, hogy a societa rendelkezésére áll. Az, hogy milyen munkakörben, az még a jövő zenéje. Itt biztos nem a gazdasági munkára fogunk gondolni, hanem amihez ön a legjobban ért. Egy biztos, hogy ez a Milan Család nem fogja elengedni az egyik legnagyobb bajnokának a kezét.” – Látja én most is itt vagyok, el lehet érni, de valahogy éppen a “családom” az, amelyik átnéz rajtam.”
acmilan.hu