-
Egy hosszú komment acmilan.hu fórumról, de érdemes elolvasni:
"Nagyon sok kritika éri a csapatot a két barca elleni meccs után. Főleg a barcások írják, h nem antifocit kellene tolni stb, meg, h hazai pályán nyerni kellett vna, meg ott nem adtak meg 11est.
Vannak dolgok, amiket soha nem fogok megérteni. Az egyik ilyen a sok helyzet vs kevés helyzet.
Nézzünk már egy kicsit a dolgok mögé. Adott 2x11játékos, és 3-5 bíró. A játékosok azon fáradoznak, h túljárjanak az ellenfelük eszén. A játékos megcsinálja a cselt, és ellövi a lasztit. A védő megpróbálja ezt megakadályozni. S, hogy jön ez ide? Aki focizott az tudja, nagyon jól tudja, h gólt csak úgy lehet rúgni, ha a játékos ott van, és a végső próbánál is túljár (szerencsével, vagy a nélkül) az ellenfél utolsó játékosán, majd belövi a labdát a kapuba.
Tehát hiába volt a barcának 5trilliónyi helyzete, és 600millió ziccere a két meccsen, ha voltak olyan szerencsétlenek, vagy bal*asz*k, h nem lőtték be. Ezt gondolom senki sem látja. Nem is tudom a 2 meccsen mennyi helyzetük volt? 50? Mennyi gólt rúgtak ebből? 1et. Emberek 1et! Tehát kéretik elgondolkodni azon, h melyik a jobb mutató: a 50/1, vagy a 6/1?
A foci nem a gólhelyzetek kidolgozásáról szól, hanem azok belövéséről, és ha így nézzük az nem elég, h eljut a gólhelyzetig a csapat, azt be kell lőni. Ezt a barca nem tette meg, tehát jogosan merül fel a kérdés, h milyen alapon KELLETT ennek a csapatnak továbbjutni? Azért, mert szebben tudnak passzolgatni? Azért, mert több helyzetük volt?
A 11esekről direkt nem írtam, mert az más lapra tartozik.
A kedves szurkolóknak azon kellene elgondolkodni, h ha a Milan edzője, és játékosai bíróznak, akkor vajon, mint csapat, és mint emberek hogyan befolyásolhatta őket a tegnapi 11es? Aki focizott az nagyon jól tudja, h ilyen esemény minden szögletnél van. A játékosok tépik egymást, és vki el fog esni a 16oson belül. A labda a közelében sem volt az eleső játékosnak. Érdemes megnézni, h mind a 22 játékos értetlenül néz ki a fejéből az ítéletnél.
Érdemes emlékezni, amikor Robinál elszakadt a cérna, h Alves mosolyogva csitítgatta, ölelgette. Vajon egy BL ki-ki meccsen így ölelgetik egymást a játékosok?
Mindkét csapat játékosai a 11es befújása pillanatában tudták, h ezt a meccset lezsírozták. Ez akkor, és ott mindenkinek feltűnt.
Érdekes, h 1-1 nél, sőt 1-0nál a barca milyen játékot tolt? Annyira más volt a meccs képe, mint 2-1 szünet után. Rettentően tartott ez a barca a Mialntól, attól, h villannak.
A meccs 3-1nél véget ért, ezt mindkét csapat játékosain lehetett látni. Nézzétek meg hogyan vánszorog Boa visszafele, nézzétek meg Ambro arcát. Nem azért voltak csalódottak, mert kikaptak, hanem ahogyan történt az egész, és ahogyan alakult a "forgatókönyv". Direkt használom ezt a szót, h forgatókönyv. Ezt ennél szebben nem lehetett vna megírni, egyedül még az hibázott a bírónál, h a 93. percben befújjon egy 11est a Milannak. Ezt a 48-50. percben nem merte meglépni... Érdekes volt az is, amikor Robi helyzetbe került, és lefújták. Lehet, h kétes szitu volt, lehet, h kéz volt, de befújta a barca javára.
A kétes szitukat érdemes megnézni, és azt hogyan befolyásolta a bírót a barca. Mert azt tette. Akárhányszor volt "kezezés" az ellenfél egyből "bírózott", és az láthatóan sokszor a nagy barca-gesztikulálás után fújta be a szabit. Az is megérne 1-2 misét, h a barca 16osa körül tényleg csupán 1x szabálytalankodtak a hazaiak? Valóban ennyire béna az olasz bajnok, h minden egyes alkalommal tisztán tudták elvenni a labdát Robitól/Ibrától/Boától/Nocetől? Nem hiszem, és ezzel nem vagyok sztem egyedül.
Aki azt írja, h nem így kellett vna fociznia a Milannak, attól megkérdezném, h ő szerinte mégis hogyan? Nagyon jó taktikát épített fel erre a két meccsre a mester, és működött is. Láthatóan működött, és nem csak én mondom ezt. Azért működött, mert a barcasok nem rúgták be a gólhelyzetüket. De vajon miért nem tudták berúgni? 3-1 előtt vajon mennyi 100%os gólhelyzetük volt? Én úgy emlékszem, h Abbiatinak nem kellett sok bravúrt bemutatnia. A védelem "jól" zárt, hiszen sokszor kiszorított helyzetből kellett az ellenfeleknek lőni, és a szabad területet a kapus védte. Volt egy Xavi löket, de az sem ment annyira a szélre. A barca ellen nem lehet más játékot játszani. Mégis hogyan, és mikor?
Amikor 60-70%ban az ellenfélnél van a labda, akkor mit tud az ellenfél tenni? Ti mit csináltok, amikor nem nálatok van a labda? Védekeztek. Ez nem azért volt ilyen, mert a Milan védekezni akart, hanem, mert a barca ellen, amikor ők gurigáznak, akkor nem tudsz mást csinálni: védekezel, és megpróbálsz labdát szerezni.
Szóval én összességében a meccstől ezt vártam, és rettentően csalódott vagyok a meccs miatt, mert ha ezt is érdemelte a csapat, de nem ÍGY. És jelen esetben az Így-en van a hangsúly, nem a vereségen. Bizony ez a csapat partiban volt a barcaval mind2 meccsen, és esélye volt továbbjutni. Ha belegondolok abba, h milyen 11est kaptak, akkor nem is kicsi esélye volt továbbmenni a Milannak... Gratulálok a csapatnak, és az ellenfélnek is a sok kidolgozott helyzetért!"