• Sheva
    Alberto Gilardino arról álmodik, hogy a Bajnokok Ligája döntőjében a Juventus csapatát legyőzve szerezzék meg az első helyet.

„Az, az álmom, hogy ezzel a nagyszerű csapattal bejussunk a Bajnokok Ligája döntőjébe. Fantasztikus, de egyben nehéz dolog odáig eljutni. Remélem, akkor az ellenfelünk a Juventus lesz,” – nyilatkozta a nyáron igazolt csatár.

Gilardino teljesítménye elég ingadozó, amióta megérkezett a Parma együttesétől, de reméli, hogy holnap délután a Palermo ellen sikerül megszerezni első gólját a San Siro közönsége előtt.

„Nagy szeretettel fogadtak, de nyilvánvaló, hogy kell egy kis idő a beilleszkedéshez, amikor egy új csapatba és új városba kerülsz. Különösen akkor, amikor mások az elvárások, és mindig a győzelem a cél. Hihetetlen dolog olyan bajnokokkal együtt játszani, mint Paolo Maldini és Billy Costacurta, akiket néhány évvel ezelőtt még csak a televízióban láthattam.”

Az olasz válogatott csatárnak Andriy Shevchenkoval, Christian Vierivel és Pippo Inzaghival is meg kell küzdeni a helyért.

„Ilyen szinten teljesen normális dolog a rotáció, de boldogabb lennék, ha több lehetőséget kapnék. A döntés az edző kezében van. Elég sok mérkőzés van a szezonban ahhoz, hogy mindenki szóhoz jusson. Egyik csatártársamat sem részesítem előnyben, mert bárki mellett tudok játszani. Nagyon megtisztelő, hogy Pippo Inzaghival hasonlítanak össze, mivel ő a világ egyik legjobb támadója. Sokat tanultam tőle.”

Két mentoráról, Cesare Prandelliről és Arrigo Sacchiról a következőket mondta.

„Sacchi nagyon fontos személy a számomra, mert sok jó tanácsot adott nekem, és kulcsszerepe volt abban, hogy a Milanba igazoltam. Carlo Ancelotti és Prandelli hasonló személyiségek, és jó kapcsolatban vannak a játékosaikkal. Ismerik a labdarúgás legapróbb részleteit is, ami igazán sokat segít.”